Χοχλιοί, χειροποίητες μπύρες και …pelatologio

open-coffee

Τρείς τοπικές εταιρείες με ιδιαίτερο πρόσημο η κάθε μια εξ αυτών θα παρουσιαστούν από τους ιδρυτές τους στην εκδήλωση του 7ου Open Coffee Heraklion στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη πόλη του Ηρακλείου

Τo Open Coffee του Ηρακλείου Κρήτης είναι μια από τις διοργανώσεις του θεσμού προώθησης της επιχειρηματικότητας που δεν έχει να ζηλέψει – δεδομένων των αναλογιών- εκείνη της Αθήνας. Μάλιστα, η διοργάνωση του Ηρακλείου έχει αποκτήσει ιδιαίτερη ταυτότητα και χαρακτήρα καθώς έχει επιλέξει να «εξορύξει» με τον τρόπο της τα δεδομένα της τοπικής επιχειρηματικότητας πέραν των εταιρειών τεχνολογίας. Μάλιστα, η ομάδα Bizrupt – η ομάδα που έχει την ευθύνη της διαχείρισης της διοργάνωσης στο Ηράκλειο- δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει πως «πως η καινοτομία δεν βρίσκεται μόνο στην τεχνολογία, θα τη συναντήσεις με πολλές μορφές, από τις διαδικασίες που ακολουθεί μια επιχείρηση, τις γραμμές παραγωγής, τα ίδια τα προϊόντα της, μέχρι και τους τρόπους πρόσληψης του προσωπικού της».

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου διοργανώνεται το 7ο Open Coffee Heraklion στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Και αυτή την φορά , δίνοντας βήμα πάλι σε τ Κρητικές επιχειρήσεις!

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 18:00 και οι ομιλίες θα ξεκινήσουν στις 18:30. Οι τρεις προγαρμματισμένες ομιλίες θα γίνουν από την ομάδα της Σολο Your Cretan Craft Beer, τον Χαράλαμπο Κιαγιά, ιδρυτή των Escargot de Crete - Gastronomy & Escargot de Crete - Cosmetics και τον Βαγγέλη Γράσσο, ιδρυτή και CEO του Pelatologio.

Πιο συγκεκριμένα, ο Kjetil, o Νικόλας και ο Κωστής, Founder & Head Brewer, General Manager και Marketing Communication Manager αντίστοιχα, «θα μας πουν τα πάντα για τη Σόλο, μια craft μπύρα με ψυχή! Πώς ξεκίνησε σαν ιδέα, το μοντέλο επιχειρηματικότητας που ακολούθησαν αρχικά και μέχρι να φτιάξουν το ζυθοποιείο τους, τα εμπόδια που συνάντησαν στην πορεία τους και τις ιδιαιτερότητες της αγοράς, την γραφειοκρατία και τους ισχύοντες νόμους σχετικά με τις μιοκροζυθοποιίες. Θα μοιραστούν μαζί μας πληροφορίες για τον κλάδο και την εξέλιξη του τα τελευταία χρόνια, αλλά και το όραμα τους για το μέλλον. Έχουν υποσχεθεί, ακόμη, μια παρουσίαση του νέου ζυθοποιείου τους»!

Ο Χαράλαμπος Κιαγιάς, «θα μας μιλήσει για μια ιδιαίτερη περίπτωση επιχείρισης, με αντικείμενο την παραγωγή καινοτόμων φυσικών προϊόντων σαλιγκαριών. Γιατί οι χοχλιοί δεν είναι καλοί μόνο μπουμπουριστοί! Ο ίδιος, φυσικός στο επάγγελμα, στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της ζωής του επέλεξε να διαβεί εκείνο το μονοπάτι όπου θα μπορούσε να προσφέρει σαν άνθρωπος τα μέγιστα, ιδρύοντας την Escargot de Crete. Η εταιρία διαθέτει αυτή τη στιγμή δύο τμήματα, ένα τροφίμων κι ένα καλλυντικών, και διακρίνεται για τις παγκόσμιες καινοτομίες της σε καθ’ ένα από αυτά».

Τέλος, ο Βαγγέλης Γράσσος, θα μας πεί «μια ιστορία που ξεκίνησε το 2007 με ένα “κλειστού κύκλου επιχειρήσεων” project το οποίο εξελίχθηκε στο pelatologio.gr του 2017. Επιπλέον, θα μας απαντήσει στην βασική ερώτηση, πώς από ένα project που καλύπτει τις ανάγκες της δικής σου επιχείρησης φτάνεις να δημιουργήσεις μια cloud εφαρμογή CRM/ERP, η οποία προσφέρει SAAS υπηρεσίες για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ενώ, δεν θα παραλείψει να μας εξηγήσει πώς λειτουργεί η εφαρμογή και ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που την κάνουν να ξεχωρίζει στην αγορά».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

music_ar1

Με την Monica να μελοποιεί τα γραμμένα στα ιταλικά χορικά, η Νατάσα Τριανταφύλλη παίρνει πάνω της την ευθύνη ενός δύσκολου εγχειρήματος: Να δώσει ζωή στην τραγωδία του Ανδρέα Κάλβου «Οι Δαναΐδες» έπειτα από δύο αιώνες σιωπής…

snail_ar

Μια οικογενειακή εκδρομή σε μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες σαλιγκαριών στην χώρα μας με ένα ευρύ πεδίο δραστηριότητας από την εκτροφή μέχρι την δημιουργία προϊόντων για το πιάτο του καταναλωτή.

books_ar

Τρείς συγγραφείς – ο Δημήτρης Γράψας , ο Άγης Πετάλας και ο Νίκος Χρυσός – διεκδικούν το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2019.

onasis_ar

Μεθαύριο, Τρίτη 21 Μαΐου, στο δημοτικό θέατρο Ολύμπια της Οδού Ακαδημίας που φέρει πλέον το όνομα της κορυφαίας υψιφώνου του 20 ου αιώνα ξεκινάει η λειτουργία της μόνιμης έκθεσης «Μαρία Κάλλας».

nemeas01

Μια εμπειρία οινογευσίας για γονείς με παράλληλη δράση θεατρικού παιχνιδιού και γευσιγνωσίας σταφυλιού και των προϊόντων του για παιδιά στα οινοποιεία της Νεμέας με την ομάδα του ΜΑΜΑΚΙΤΑ 

leukada01

Το σύστημα δόμησης της πόλης- πρωτεύουσας του νησιού του Ιονίου ως στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και αντισεισμικής προστασίας