Τα σαπούνια της Μισυρλούς

misyrlou

Μια οικοτεχνία χειροποίητων ευφάνταστων σαπουνιών με ελαιόλαδο και αρωματικά στην Αιγείρα της Αχαϊας κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα της βιωσιμότητας της επιχείρησης 3 αδελφών

Η Αιγείρα, είναι μια παραλιακή κωμόπολη, στο δρόμο για το Αίγιο, σε απόσταση κοντά στα 70 χιλιόμετρα από την Πάτρα. Εκεί έχει φτιάξει το δημιουργικό-παραγωγικό εργαστήρι μια οικογένεια – ή αν προτιμάτε, τα τρία παιδιά μιας οικογένειας. Η Νατάσα Σμυρνιώτη, η μεγαλύτερη αδελφή, η Θεώνη και ο Κώστας.

Τρία αδέλφια που βάσισαν τις μικρές φιλοδοξίες του πάνω στη παραγωγή του λαδιού από τον οικογενειακό ελαιώνα. Μόνο που δεν έμειναν εκεί – αλλά με το λάδι ως βασικό συστατικό προχώρησαν στην παραγωγή και την εμπορία χειροποίητων σαπουνιών. Μάλιστα, βρήκαν τον τρόπο να πωλούν τα ιδιαίτερα ευφάνταστα σαπούνια τους και ηλεκτρονικά… φέρνοντας πιο κοντά στο Κόσμο την μικρή Αιγείρα.

misyrlou-4

Την Νατάσα και το εγχείρημα της την πρωτογνώρισα από την φίλη, μάχιμη υποστηρίκτρια της μικρής & τοπικής επιχειρηματικότητας Αλεξάνδρα Σαρμά όταν η ομάδα «Μισυρλού» (η φίρμα με τα χειροποίητα σαπούνια από την Αιγείρα) βρήκε φιλόξενη στέγη στο Orange Grove Patras, ένας από τους ελάχιστους Business Incubator της ελληνικής περιφέρειας.

Το εγχείρημα της Νατάσας, της Θεώνης και του Κωνσταντίνου ξεκίνησε το 2014 με μοναδικά εφόδια το οικογενειακό λάδι και τις συνταγές της Σμυρνιάς γιαγιάς. Σε αυτά, ήρθαν να προστεθούν οι σύγχρονες τεχνικές της ψυχρής μεθόδου σαπωνοποίησης αλλά και η γνωριμία με τα πλούσια αγαθά της φύσης στον τόπο τους.
misyrlou-1

Κανείς εκ των 3 δεν ξεκίνησε τη ζωή του μαζεύοντας ελιές ή φτιάχνοντας σαπούνια. Η Νατάσα – τεχνικός ιατρικών εργαστηρίων και ιατρικής πληροφορικής- εργάστηκε 10 χρόνια ως ιατρικός επισκέπτης σε φαρμακευτικές εταιρείες. Η ίδια έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κοσμετολογίας και ασχολείται με την βοτανολογία και τις ιδιότητες των θεραπευτικών φυτών. Η Θεώνη από την άλλη πλευρά – πέραν όλων των άλλων σπουδών της – επέλεξε να παρακολουθήσει ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα στο e-learning του Πανεπιστημίου Αθηνών για την Κοσμητολογία: Μέθοδος Παρασκευής Καλλυντικών από Φυσικές Πρώτες Ύλες και Φαρμακευτικά Φυτά. Τέλος, ο Κώστας - τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και δικτύων- μοιράστηκε το «ζηζάνιο» της δημιουργίας με τις δύο αδελφές του και ρίχτηκε για τα καλά στην μελέτη της βοτανολογίας.
misyrlou-3

Η Νατάσα μου έστειλε ένα μικρό ενημερωτικό κείμενο. Το φιλοξενώ εδώ: «Η Μισυρλου γεννήθηκε μετα από την ανάγκη μας να ασχοληθούμε με κάτι δημιουργικό.

Δημιουργούμε χειροποίητα premium σαπούνια με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας, με βάση παλιές οικογενειακές συνταγές από τη Μικρά Ασία τις οποίες έχουμε εμπλουτίσει με νέες προσεγγίσεις. Τα προϊόντα μας είναι φυτικά, με συστατικά που προμηθευόμαστε από επιλεγμένους ντόπιους παραγωγούς. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε τη φιλοσοφία στην προσωπική υγιεινή, να «καθαρίσουμε» τα προϊόντα από χημικά και άλλα τεχνητά συστατικά, και να αναδείξουμε σε διεθνές επίπεδο την υψηλή ποιότητα των βασικών υλών που τόσο πλούσια μας παρέχει η φύση.

Η επιχείρησή μας λειτουργεί ήδη 4 χρόνια σε τοπικό επίπεδο και έχει κατορθώσει να εδραιωθεί, με συνεχή αύξηση πωλήσεων. Επιθυμία μας είναι η Μισυρλου να περάσει στο επόμενο επίπεδο και να ανοιχτεί στην πανελλαδική και διεθνή αγορά, με στόχο τον high-end τουρισμό, τους καταναλωτές με ευαίσθητες επιδερμίδες, καθώς και αυτούς που αναζητούν φυσικά ή/και μεσογειακά προϊόντα».

Τέλος, ρώτησα την Νατάσα αν εκείνη και τα αδέλφια της έχουν πλέον ως μοναδική τους ενασχόληση την παραγωγή, εμπορία και διάθεση σαπουνιών. Η απάντηση της,ήταν ένα μεγάλο Ναι. Ένα Ναι που σημαίνει ότι πρόκειται για μια βιώσιμη επιχείρηση και για ένα στοίχημα που έχει κερδηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mantis

Ο Χρήστος Νικολούδης, ένας νέος startuper – διοργανωτής του StartupNow Forum γίνεται στην Ελευσίνα το διήμερο 23-24 Νοεμβρίου 2018 μας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρουν εκείνοι που θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση

eshophy

Η Σοφία Δενδρινού και η Ευδοκία Λιάκου έφτιαξαν την εταιρεία ÉSOPHY το 2017 και εγκατέστησαν το γευστικό τους στρατηγείο στην Κηφισιά, επιλέγοντας να κρατήσουν την κουζίνα τους σε δημόσια θέα και αυτό για να δώσουν την ευκαιρία στους πελάτες να μυρίσουν την σοκολάτα που λιώνει, τους καρπούς που ψήνονται και να δουν όλη την προετοιμασία και δημιουργία των προϊόντων

myandros-instagram

116 φωτογράφοι καταθέτουν τη προσωπική τους δημιουργική ματιά για το νησί της Άνδρου μέσα από το project "#My_Andros"

1
festival-thess

Ταινίες, πρόσωπα, ιστορίες, αίθουσες και χώροι αλλά και η ίδια η πόλη με τους δρόμους και τους ανθρώπους της συγκροτούν ένα σημειωματάριο ακριβών στιγμών για την διοργάνωση του φεστιβάλ που μόλις τελείωσε…