Γνωρίστε το νέο παρεάκι του Daredevil

Γνωρίστε το νέο παρεάκι του Daredevil

Το πρώτο τρέιλερ της νέας σεζόν της σειράς του Netflix μας έδειξε δύο νέους ήρωες που θα παρουσιαστούν δίπλα και απέναντι στον Ματ Μέρντοκ

Γνωρίστε το νέο παρεάκι του Daredevil
Περίπου ένα μήνα πριν από την πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου του Daredevil
, το Netflix μας «φιλοδώρησε» με ένα χορταστικό τρέιλερ γεμάτο δράση και δύο νέους ήρωες. Το βίντεο εστιάζει στον Punisher, κάτι που είναι αρκετά λογικό δεδομένου ότι θα αντικαταστήσει φέτος τον Γουίλσον Φισκ ως βασικός αντίπαλος του Daredevil. Προς το τέλος του τρέιλερ συναντάμε και την Ηλέκτρα, ένα παλιό αμόρε του Ματ Μέρντοκ που θα εισβάλει και πάλι στη ζωή του. Ποια είναι, όμως, η ιστορία πίσω από αυτούς τους δύο χαρακτήρες; Ας ρίξουμε μία ματιά, έτσι σαν προθέρμανση.

Κλείσιμο


Punisher



Έκανε το ντεμπούτο του στο 129ο τεύχος του Spider-Man (Φεβρουάριος 1974). Ιταλικής καταγωγής και γεννημένος στη Νέα Υόρκη, ο Φράνσις Καστιλιόνε/Φρανκ Καστλ μελετούσε αρχικά για να γίνει καθολικός ιερέας, όμως άλλαξε γνώμη επειδή δεν μπορούσε να συγχωρέσει αυτούς που κάνουν κακό στο πλησίον τους. Έτσι, κατετάγη στο Σώμα των Πεζοναυτών, όπου ξεχώρισε για την ανδρεία του και παρασημοφορήθηκε με πολλά μετάλλια. Όταν γύρισε από τον πόλεμο του Βιετνάμ, έγινε το μοιραίο. Ο Φρανκ έβγαλε τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά για πικνίκ στο Σέντραλ Παρκ. Εκεί έγιναν μάρτυρες μίας εκτέλεσης από τη μαφία. Οι εγκληματίες, όμως, δεν ήθελαν να αφήσουν μάρτυρες: σκότωσαν την οικογένεια του Φρανκ, με τον τελευταίο όμως να επιβιώνει.

Η αστυνομία κατάφερε να βρει τους δράστες, όμως αυτό δεν κατάφερε να αμβλύνει τη δίψα του Φρανκ για εκδίκηση. Και κάπως έτσι εξελίχθηκε στον Punisher, ο οποίος βλέπει ως μόνη λύση απέναντι στους εγκληματίες τη φυσική τους εξόντωση. Υιοθέτησε ως έμβλημα το χαρακτηριστικό κρανίο και άρχισε να εξαπολύει την επίθεσή του απέναντι στους κακοποιούς. Σε αυτή την κατάσταση θα τον συναντήσουμε στον νέο κύκλο του “Daredevil”. Ο Punisher υιοθετεί μία ακραία άποψη απέναντι στην αντιμετώπιση του εγκλήματος, κάτι που δεν ενστερνίζεται ο Ματ Μέρντοκ και το alter ego του, με αποτέλεσμα την εχθρότητα μεταξύ των δύο. Ο Punisher είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους κινηματογραφιστές και αυτό πιστοποιείται με την παραγωγή τριών ταινιών με τον συγκεκριμένο ήρωα: το 1989 τον υποδύθηκε ο Ντολφ Λούντγκρεν, το 2004 ο Τόμας Τζέιν και το 2008 ο Ρέι Στίβενσον. Στη μικρή οθόνη θα τον ενσαρκώσει ο Τζον Μπέρνθαλ (The Walking Dead, Ο Λύκος της Wall Street και Fury).

Ηλέκτρα



Λίγο πιο νέα από τον Punisher, η Ηλέκτρα έκανε το ντεμπούτο της στο 168ο τεύχος του Daredevil (Ιανουάριος 1981). Κόρη του Έλληνα πρέσβη στις ΗΠΑ, η Ηλέκτρα Νάτσιος (ή Νάτσιου, για να το εξελληνίσουμε) άρχισε να εντρυφεί από πολύ μικρή στις πολεμικές τέχνες. Ενώ σπούδαζε πολιτικές επιστήμες γνωρίστηκε με τον επίσης φοιτητή Ματ Μέρντοκ και ανέπτυξαν και ένα ερωτικό ειδύλλιο. Ένα χρόνο μετά τη γνωριμία τους, η Ηλέκτρα και ο πατέρας της απήχθησαν από τρομοκράτες. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απελευθέρωσης (όπου ουσιαστικά ο Ματ και η Ηλέκτρα έβγαλαν το φίδι από την τρύπα) ένας αστυνομικός σκότωσε κατά λάθος τον πατέρα της Ηλέκτρας. Απογοητευμένη, η ηρωίδα έπαψε να πιστεύει στον Νόμο και εγκατέλειψε την Αμερική και τον Ματ.

Ο επόμενος σταθμός της ήταν η Ιαπωνία, όπου συνέχισε να εξασκεί τις πολεμικές τέχνες. Εκεί συνάντησε και τον Stick, τον δάσκαλο του Ματ που είδαμε, μάλιστα, και στον πρώτο κύκλο της σειράς. Επέστρεψε στη Νέα Υόρκη ως πληρωμένη δολοφόνος, όπου και βρήκε τον θάνατο από έναν «συνάδελφό» της, τον Bullseye. Η Ηλέκτρα πέθανε στα χέρια του αγαπημένου της Ματ. Πέθανε; Όχι ακριβώς! Αναστήθηκε από ένα μέλος του τάγματος του Stick, τον Stone για να συνεχίσει τη δράση της. Στον κινηματογράφο την υποδύθηκε η Τζένιφερ Γκάρνερ, τόσο στην ταινία Daredevil, όσο και στο spinoff Elektra. Στη σειρά, όπου την ενσαρκώνει η Ελοντί Γιουνγκ, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα σε ποια φάση της ζωής της βρίσκεται. Και το τρέιλερ τής αφιερώνει ελάχιστα δευτερόλεπτα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης