Αυτά είναι τα πέντε καλύτερα βιβλία fantasy του 2014

Αυτά είναι τα πέντε καλύτερα βιβλία fantasy του 2014

Το αναγνωστικό κοινό του Goodreads αποφάσισε…

Αυτά είναι τα πέντε καλύτερα βιβλία fantasy του 2014
Το 2014 ήταν μία ακόμη παραγωγική χρονιά ολόκληρο το φάσμα του fantasy: από το urban, μέχρι το epic fantasy. Συναρπαστικές σειρές ολοκληρώθηκαν, άλλες συνέχισαν την πορεία τους, πολλές, δε, έγιναν best seller. Όπως κάθε χρόνο, οι αναγνώστες του Goodreads -του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης για τους βιβλιοφάγους- ψήφισαν τα αγαπημένα τους βιβλία που εκδόθηκαν μέσα στη χρονιά που μας πέρασε. Ποια είναι τα πέντε κορυφαία;

5. “The slow regard of silent things”, Patrick Rothfuss


Κλείσιμο


Ο ίδιος ο συγγραφέας παρουσιάζει το βιβλίο του λέγοντας «πιθανώς να μη θέλεις να το αγοράσεις». Κρίση ειλικρίνειας; Ο Rothfuss διευκρινίζει στη συνέχεια ότι το “The slow regard of silent things” εμβαθύνει στην ιστορία της Auri, η οποία πρωταγωνιστεί στα βιβλία του “The name of the wind” και “The wise man’s fear” της σειράς “The Kingkiller Chronicle” που χρειάζεται άλλο ένα βιβλίο για να ολοκληρωθεί. Εάν λοιπόν έχεις διαβάσει αυτά που προτείνει ο συγγραφέας, μπορείς να προχωρήσεις. Το συνιστούν 19.300 αναγνώστες του Goodreads.

4. “The magician's land”, Lev Grossman




Άλλη μία σειρά έφτασε στο τέλος της. Η τριλογία “The magicians” ολοκληρώθηκε μέσα στο έτος που μας πέρασε. Το τελευταίο βιβλίο του Grossman εστιάζει στην ιστορία του Quentin Coldwater, ο οποίος εξορίστηκε από το Fillory, τη μαγική χώρα των παιδικών ονείρων του, την οποία κάποτε εξουσίαζε. Ο Quentin δεν έχει πια τίποτε να χάσει, για αυτό και επιστρέφει εκεί όπου ξεκίνησαν όλα, τη μαγική σχολή του Brakebills, ως καθηγητής. Η σειρά «χαριποτεροφέρνει», επομένως ενδείκνυται ιδιαίτερα για όσους έχουν λατρέψει την επταλογία της J. K. Rowling.

3. “Skin game”, Jim Butcher




Στην τρίτη θέση έχουμε το 15ο βιβλίο (ω, ναι!) της σειράς “The Dresden files”, το οποίο πραγματεύεται τις νέες περιπέτειες του Harry Dresden, ενός μάγου-ντεντέκτιβ, του μοναδικού του είδους του στο Σικάγο. Ο Dresden αναλαμβάνει να βοηθήσει τον Nicodemus Archleone να κλέψει το ιερό δισκοπότηρο από τον Άδη, αν και ξέρει ότι ο συνεργάτης του δεν έχει σκοπό να αφήσει κανέναν συνεργό του ζωντανό μετά την ολοκλήρωση της δουλειάς. Για τον λόγο αυτό, εντάσσει στο πλήρωμα μία παλιά του γνώριμο, την Karrin Murphy, για να φυλάξει τα νώτα του. Όμως σε τέτοιες περιπτώσεις πολλά πράγματα πάνε στραβά. Μόλις δημοσιεύτηκε, το βιβλίο εκτοξεύτηκε στην πρώτη θέση της λίστας Best Seller των New York Times.


2. “Words of radiance”, Brandon Sanderson




Έχοντας ολοκληρώσει το πολύτομο έργο του Robert Jordan, “The wheel of time” (έγραψε τα δύο τελευταία βιβλία της δεκατετραλογίας μετά από τον θάνατο του τελευταίου), ο Brandon Sanderson επέστρεψε στο δικό του επικό project, προσφέροντάς μας το δεύτερο βιβλίο της σειράς “ The Stormlight Archive”. Στο πρώτο βιβλίο ταξιδέψαμε στον μαγικό κόσμο του Roshar, ο οποίος κατοικείται από τους ανθρώπους και την αινιγματική φυλή των Parshendi. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε πόλεμο και οι Parshendi, απελπισμένοι από την επερχόμενη ήττα τους, αποφασίζουν να ρισκάρουν πειραματιζόμενοι με τη δημιουργία των τρομερών πλασμάτων Voidbringers. Προτού ετοιμαστείς να το παραγγείλεις, οφείλω να σε προειδοποιήσω ότι η σειρά προορίζεται για δεκαλογία και αυτό είναι μόλις το δεύτερο βιβλίο της σειράς!

1. “The book of life”, Deborah Harkness




Πρόκειται για το τελευταίο μέρος της τριλογίας “All souls trilogy” της Αμερικανής συγγραφέα, το οποίο αφηγείται την ιστορία της ιστορικού (και μάγισσας) Diana Bishop και του γενετιστή (και βρικόλακα) Matthew Clairmont, καθώς προσπαθούν να ξεκλειδώσουν τα μυστικά ενός χειρόγραφου του 782 - η εμφάνιση του οποίου έχει προκαλέσει κλυδωνισμούς στον «άλλο» κόσμο. Οι δύο πρωταγωνιστές έχοντας ταξιδέψει πίσω στον χρόνο στο δεύτερο βιβλίο (“Shadow of night”) επιστρέφουν στο σήμερα για να αντιμετωπίσουν νέες κρίσεις και παλιούς εχθρούς. Δεδομένου ότι η τριλογία έχει πια ολοκληρωθεί, μπορείς να αρχίσεις να διαβάζεις χωρίς να έχεις την αγωνία πότε θα εκδοθεί το επόμενο βιβλίο της σειράς (σωστά, κύριε Martin;).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης