Γιατρός… tailor made

Γιατρός… tailor made

Η Ελευθερία Ζούρου είναι η ιδρύτρια του doctoranytime.gr, της πλατφόρμας που απευθύνεται σε όλους όσοι αναζητούν γιατρό και επιθυμούν να τον επισκεφθούν στο ιδιωτικό του ιατρείο

Γιατρός… tailor made
Εάν τον τελευταίο καιρό χρειάστηκε να επισκεφθείς γιατρό γνωρίζεις από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που συναντάς για να κλείσεις ραντεβού μαζί τους. Το doctoranytime.gr, λοιπόν, είναι μία πλατφόρμα που απευθύνεται ακριβώς σε όλους όσοι αναζητούν γιατρό και επιθυμούν να τον επισκεφθούν στο ιδιωτικό του ιατρείο κάνοντας χρήση της δημόσιας ή ιδιωτικής ασφάλισής τους. «Μέσα από την υπηρεσία», εξηγεί η ιδρύτριά του, Ελευθερία Ζούρου, «μπορεί κανείς να βρει στην περιοχή του τον κατάλληλο γιατρό και να τον επισκεφθεί εντελώς δωρεάν με ραντεβού ΕΟΠΥΥ στο ιδιωτικό του ιατρείο». Το μεγαλύτερο ίσως πλεονέκτημα της πλατφόρμας είναι πως κάνει με τους γιατρούς ότι τα αντίστοιχα sites με ξενοδοχεία, ταξί και πάσης φύσεως υπηρεσίες: προσφέρει πρόσβαση στις απόψεις ασθενών που έχουν επισκεφθεί τον γιατρό, στο κόστος κάθε ιατρικής υπηρεσίας, στην εμπειρία του γιατρού στον τομέα που ενδιαφέρει τον χρήστη καθώς και σε μία σειρά από άλλες πληροφορίες.

Κλείσιμο
Τι ακριβώς είναι το Doctoranytime;
To doctoranytime.gr απευθύνεται σε όλους όσους αναζητούν γιατρό και επιθυμούν να τον επισκεφθούν στο ιδιωτικό του ιατρείο κάνοντας χρήση της δημόσιας (ΕΟΠΥΥ) ή ιδιωτικής ασφάλισής τους ή κάνοντας ένα ιδιωτικό ραντεβού. Όταν προκύψει η ανάγκη για γιατρό μπορεί οποιαδήποτε στιγμή, ανεξαρτήτως ωρών ιατρείου, να μπει ο ασθενής στο doctoranytime, να αναζητήσει είτε συγκεκριμένο γιατρό ή να βρει τον γιατρό που χρειάζεται χρησιμοποιώντας τα φίλτρα αναζήτησης.
Στη συνέχεια ο ασθενής μπορεί να δει τα προφίλ όλων των γιατρών που του επιστρέφει σαν αποτελέσματα αναζήτησης το σύστημα, και να επιλέξει τον καταλληλότερο γιατρό για εκείνον, αξιολογώντας πληροφορίες όπως το βιογραφικό του γιατρού, τις προσφερόμενες υπηρεσίες και την εμπειρία του σε συγκεκριμένους τομείς της ειδικότητας του πχ για ένα δερματολόγο εμπειρία στην καταπολέμηση της λεύκης, το κόστος επίσκεψης ή ιατρικής πράξης, τους ασφαλιστικούς φορείς που γίνονται δεκτοί, τις αξιολογήσεις και τα σχόλια ασθενών που επισκέφθηκαν τον γιατρό. Εφόσον ο ασθενής επιλέξει τον ιατρό του μπορεί να κλείσει ραντεβού οnline οποιαδήποτε στιγμή της μέρας ή της νύχτας, σε λιγότερο από 1 λεπτό, χωρίς περιττά τηλέφωνα και ταλαιπωρία. 
Τα οφέλη που αποκομίζει ο ασθενής είναι πως μπορεί να βρει γιατρούς που δέχονται ΕΟΠΥΥ και να τους επισκεφθεί εντελώς δωρεάν στο ιδιωτικό τους ιατρείο, βλέποντας ήδη από πριν μέσω της πλατφόρμας αν έχει λήξει το πλαφόν τους και πότε είναι το επόμενο διαθέσιμο ραντεβού. Ταυτόχρονα για να εξαλείψει την αναμονή και την ταλαιπωρία που μπορεί να προκύψει με τα ΕΟΠΥΥ (δωρεάν) ραντεβού και για να εξυπηρετήσει πιο άμεσα και με τη λιγότερη επιβάρυνση τον ασθενή, το doctoranytime.gr έχει συμβληθεί με εκατοντάδες γιατρούς που δέχονται επισκέψεις με κόστος από 10 έως 25 ευρώ. Επίσης είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τους ασθενείς να βλέπουν τις αξιολογήσεις και τα σχόλια των άλλων ασθενών που έχουν επισκεφθεί το γιατρό, καθώς και μία σειρά από πληροφορίες όπως οι υπηρεσίες του γιατρού, το κόστος κλπ που βοηθούν τελικά στην απόφαση του ποιον γιατρό να επισκεφθείς.
Ταυτόχρονα είναι πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον ότι ο ασθενή μπορεί εκείνη την ώρα που πάει να επιλέξει μία εξέταση να δει τι προετοιμασία χρειάζεται για την εξέταση που θα προσδιορίσει και τον χρόνο που πρέπει να την κάνει, καθώς και να επιλέξει άλλες συσχετιζόμενες εξετάσεις ώστε να είναι σίγουρος ότι κάνει το σύνολο των απαραίτητων εξετάσεων και να αποφύγει τις επαναληπτικές επισκέψεις. 

Πως σου ήρθε η ιδέα της δημιουργίας του;
Το doctoranytime.gr ήταν μια ιδέα που προέκυψε έπειτα από προσωπική ανάγκη να κλείσω ραντεβού με γιατρούς για να κάνω κάποιους προληπτικούς ελέγχους. Ο φόρτος εργασίας και το πρόγραμμά μου αλλά και ο τρόπος που είναι οργανωμένο το σύστημα υγείας έκαναν αυτή την απλή φαινομενικά ανάγκη να εξελιχθεί σε δίμηνη διαδικασία. Τότε αποφάσισα ότι θα ήθελα να συμβάλλω ώστε αυτό να αλλάξει και να γίνει η ζωή μας λίγο πιο εύκολη.
Εκείνος που τελικά αποφασίζει να βάλει την υγεία του σε προτεραιότητα δεν θέλει και άλλα ψυχολογικά φορτία πέραν αυτού που σου προκαλεί ούτως ή άλλως η ιδέα του να πάς στο γιατρό. Ο προβληματισμός αυτός υπήρχε στο μυαλό μου και αποτέλεσε την αφορμή αλλά ένα ταξίδι μου στην Ουγκάντα ήταν αυτό που με βοήθησε να βάλω τις σκέψεις μου σε τάξη και να πάρω αποφάσεις ζωής. Το background είναι ότι ήμουν ήδη 30 ετών, είχα εργαστεί για 10 χρόνια σε πολυεθνικές εταιρείες και είχα πάρει την εμπειρία που χρειαζόμουν, αλλά και είχα δώσει σημαντικό χρόνο από τη ζωή μου και πολύ ενέργεια, και ήθελα να τα αλλάξω όλα και να κυνηγήσω το όνειρό μου. Να δημιουργήσω δηλαδή την εταιρεία μου, που θα λειτουργούσε με τον τρόπο που θα εξέφραζε τις αξίες μου και τις αρχές μου, δίκαια, ευχάριστα και ανταποδοτικά, και ταυτόχρονα θα έφερνε μία σπουδαία αλλαγή στην κοινωνία που ζούμε.


Τι feedback παίρνετε από πελάτες αλλά και γιατρούς;
Οι ασθενείς στο doctoranytime.gr χαίρουν εξυπηρέτησης που δεν έχουν βιώσει ποτέ ξανά στο χώρο της υγείας. Η φιλοσοφία μας είναι όλοι ανεξαιρέτως οι ασθενείς που απευθύνονται στο doctoranytime.gr για οποιοδήποτε λόγο, είτε για να βρουν γιατρό, είτε για να ρωτήσουν κάποια πληροφορία κλπ, να εξυπηρετούνται εντός μερικών λεπτών. Γνωρίζουμε ότι όταν έχεις ένα θέμα υγείας για σένα είναι εξαιρετικής σημασίας που δεν χωράει αναμονή και αυτό το σεβόμαστε. 
Σαν ανταπόδοση παίρνουμε την μεγαλύτερη αποζημίωση όλων, που είναι οι ευχαριστίες, οι ευχές, και τα καθημερινά θετικά σχόλια των ασθενών χρηστών. Στα σχόλια τους δεν διακρίνεις μόνο την ευχαρίστηση ότι έκαναν την δουλειά τους αλλά και τη χαρά που προκύπτει από την πραγματοποίηση της κρυφής ελπίδας που έχουμε όλοι, ότι κάτι αλλάζει προς το καλό. 
Οι γιατροί από την άλλη πλευρά, αναγνωρίζουν στο doctoranytime.gr το σοβαρό, υπεύθυνο και αξιόπιστο συνεργάτη και μας έχουν χαρίσει την εμπιστοσύνη τους.    

Ποια είναι τα πλάνα σας για το επόμενο διάστημα;
Το doctoranytime.gr θα βελτιώνεται συνέχεια, προκειμένου να φτάσει το στόχο του και να δημιουργήσει το καλύτερο περιβάλλον υγείας που θέλουμε όλοι. 
Στα πλάνα μας υπάρχουν μία σειρά από εφαρμογές που θα ανεβαίνουν και θα κάνουν τη ζωή μας σε ό,τι σχετίζεται με την υγεία πιο εύκολη. Το πλάνο μας όμως έχει βλέψεις και προς το εξωτερικό καθώς η υπηρεσία που έχουμε αναπτύξει με το βάθος της πληροφορίας που δίνει δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. 

Λατρεύεις τα extreme sports και τα ταξίδια. Πώς συνδέονται με την επιχειρηματικότητα;
Πράγματι λατρεύω τα extreme sports. Ο λόγος που ταξιδεύω πολύ είναι για να βρω καινούρια πεδία που θα μου δώσουν νέες extreme εμπειρίες. Σε κάθε χώρα που επισκέπτομαι επιλέγω να κάνω ό,τι έχει να προσφέρει, σκι, καγιακ, cannyoning, parapente. Για μένα αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να έρθεις πιο κοντά στη φύση και να τη ζήσεις πραγματικά. 
Το να φλερτάρεις με το ρίσκο καθημερινά, να μην βολεύεσαι, να ψάχνεις πάντα το καινούριο, και κυρίως αυτές οι μεγάλες δόσεις αδρεναλίνης που παίρνεις από κάθε καινούριο σου βήμα είναι χαρακτηριστικά της ζωής ενός επιχειρηματία που τα συναντάς και στα extreme sports. Nομίζω τελικά ότι η επιχειρηματικότητα ήταν πάντα μέσα μου. Στην αρχή η ανάγκη για το διαφορετικό, το πιο έντονο καλύφθηκε από τα extreme sports αλλά τελικά πήρε τη θέση που δικαιωματικά της αξίζει στη ζωή μου, δηλαδή την κυρίαρχη. Κάποιες φορές βλέπω ότι οι ευκαιρίες για να κάνεις καινούρια πράγματα, οι τομείς που μπορείς να δραστηριοποιηθείς και να βοηθήσεις,να φέρεις την αλλαγή είναι τόσοι πολλοί που φοβάμαι πως δεν φτάνει μία ζωή. Γι’ αυτό κοιμάμαι λίγο και δουλεύω, σκέφτομαι και δημιουργώ πολύ. 

Ποια είναι η πιο σημαντική εμπειρία που αποκόμισες από τα ταξίδια σου;
Βρίσκομαι στην Ουγκάντα όπου έχω επιλέξει να κάνω abseiling από ένα βράχο ύψους 100μ έτρων χωρίς καθόλου εμπειρία. Διπλά μου κυλούσε ένα καταρράκτης που όταν έφτανε κάτω το νερό ήταν πια σπρέι λόγω ύψους. Αρχικά δεν είχα συνειδητοποιήσει τι πήγαινα να κάνω, ώσπου βρέθηκα να κρέμομαι με ένα σχοινί σε ύψος 100 μέτρων. Κανένας δεν μπορούσε να με ακούσει και να με δει γιατί αυτοί που ήταν κάτω ήταν πολύ μακριά και αυτοί που ήταν πάνω στο βράχο δεν με έβλεπαν γιατί με έκρυβε ο βράχος. Εκεί συνειδητοποίησα ότι πολλές φορές τελικά στη ζωή θα βρεθείς μόνος σου, θα φωνάξεις για βοήθεια και ενισχύσεις αλλά δεν θα σε ακούει κανείς. Το μόνο που έχεις και θα έχεις είναι ο εαυτός σου, οι ικανότητες σου και οι δυνάμεις σου. Τις επιστρατεύεις λοιπόν και βρίσκεις λύση. Εγώ έπρεπε να κατέβω, δεν υπήρχε άλλωστε άλλη επιλογή. Οπότε χώρισα τη διαδρομή σε μικρά διαστήματα. Έλεγα θα φτάσω μέχρι εκείνο το σημείο του βράχου, μικροί και επιτεύξιμοι στόχοι. Είχα το μυαλό μου και την προσοχή μου στραμμένη μόνο εκεί και έτσι ο φόβος και η ανασφάλεια εξαφανίστηκαν. Όταν έφτασα κάτω και κοιτάζοντας ψηλά είπα… «τίποτα δεν ήταν τελικά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης