Ανοδική πορεία για τις πωλήσεις της Volvo

Ανοδική πορεία για τις πωλήσεις της Volvo

Η εντυπωσιακή δυναμική των SUV έχει παρασύρει σε μια ανοδική τροχιά την εμπορική πορεία της Volvo που βλέπει τις πωλήσεις της να σημειώνουν σημαντική αύξηση παρά την παγκόσμια πτωτική τάση της αγοράς.

volvo_xc40_08456543harpi1000
Ρεκόρ πωλήσεων σημείωσε η Volvo το πρώτο εξάμηνο του 2019 χάρη κυρίως στην βοήθεια των εξαιρετικά δημοφιλών SUV της XC40 και XC60. Σε πρόσφατη έκθεσή της η εταιρία αναφέρει πως από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο οι πωλήσεις της έφθασαν τα 340.286 αυτοκίνητα παγκοσμίως, κάτι που σημαίνει μια αύξηση της τάξης του 7,3% σε σχέση με το 2018. Σε μια περίοδο που η παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου έχει μια πτωτική τάση αυτή η αύξηση είναι σίγουρα μια εξαιρετικά σημαντική επιτυχία η οποία βασίζεται κυρίως στην γκάμα των SUV τα οποία αντιστοιχούν στο 60,7% του συνόλου των πωλήσεων.

Η ανοδική πορεία δεν επικεντρώνεται μάλιστα μόνο στην Ευρώπη όπου εντυπωσιακά ποσοστά σημειώθηκαν στη Γερμανία και τη Μ Βρετανία με αύξηση των πωλήσεων της Volvo κατά 32% και 30% αντίστοιχα, καθώς και στην Κίνα η αύξηση άγγιξε το 10,2%.

Την πρώτη θέση στις πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου έχει το XC60 το οποίο με 50.946 μονάδες βρίσκεται ουσιαστικά στο ίδιο επίπεδο με το 2018 ενώ την ίδια στιγμή το XC40 με 32.961 πωλήσεις είδε το ποσοστό του να σημειώνει εντυπωσιακή αύξηση κατά 88,3% σε σχέση με την περσινή χρονιά.
Σχολιάζοντας τα παραπάνω αποτελέσματα το αφεντικό της Volvo, Hakan Samuelson σημείωσε μεταξύ άλλων πως αυτό το αποτέλεσμα είναι και μια σαφής ένδειξη της αναγνώρισης της Volvo ως καταξιωμένου premium κατασκευαστή.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης