H ΑΒΤ φθάνει το Audi RS3 στους 500 ίππους

H ΑΒΤ φθάνει το Audi RS3 στους 500 ίππους

Ο γνωστός βελτιωτικός οίκος ABT παρουσίασε μια αναβάθμιση για τον κινητήρα του Audi RS3 φθάνοντας την απόδοση στα επίπεδα ενός supercar.

2abae1b7-2018-audi-rs3-sportback-abt-tuning234564harpi1000
Ακόμα και πριν λίγα χρόνια οι 400 ίπποι σε ένα hatchback έμοιαζαν κάτι αδιανόητο. Σήμερα αυτή η ισχύς τείνει να γίνει το όριο για τον μαγικό κόσμο των εκρηκτικών hyper-hatch και είναι σχεδόν δεδομένο πως πολύ σύντομα το 400 θα δείχνει ξεπερασμένο, ειδικά όταν στο παιχνίδι μπει και η υβριδική τεχνολογία.

Ο βελτιωτικός οίκος ΑΒΤ φαίνεται πως έβαλε στοίχημα να προηγηθεί των εξελίξεων και έτσι εξέλιξε ένα βελτιωτικό πακέτο για την αναβάθμιση του πεντακύλινδρου 2.5 TFSI που φορά το Audi RS3. Το πακέτο περιλαμβάνει νέο intercooler, διαφορετική εξάτμιση και φυσικά επαναπρογραμματισμό της κεντρικής μονάδας του κινητήρα χαρίζοντας εν τέλει 100 επιπλέον ίππους και 9,2 χλγμ ροπής περισσότερα, φθάνοντας συνολικά την απόδοση του RS3 στους 500 ίππους και τα 58,1 χλγμ.

Φυσικά μια τέτοια απόδοση δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται από αντίστοιχα εντυπωσιακά νούμερα επιδόσεων όπως τα μόλις 3,7 δευτερόλεπτα που χρειάζονται για το 0-100 χλμ./ώρα αλλά και τα 299 χλμ./ώρα της τελικής ταχύτητας. Παρά λοιπόν το γεγονός πως ακόμα και στην εργοστασιακή του μορφή το RS3 είναι ένα εξαιρετικά γρήγορο σπορ hatchback, η αναβαθμισμένη έκδοση με την απογραφή του ABT μπορεί άνετα να σταθεί δίπλα ακόμα και σε ικανότατα supercar.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης