Alfa Romeo Sauber F1: Τέτοια φιέστα για τον Έρικσον;

Alfa Romeo Sauber F1: Τέτοια φιέστα για τον Έρικσον;

Παρουσιάστηκαν τα νέα χρώματα της ομάδας στο μουσείο της Alfa Romeo. Για την ομάδα του χρόνου θα οδηγούν οι Τσαρλς Λεσλέρκ και Μάρκους Έρικσον.

Alfa Romeo Sauber F1: Τέτοια φιέστα για τον Έρικσον;
Σήμερα θα έπρεπε να είναι μια μεγάλη λαμπερή μέρα για την ιστορία της Alfa Romeo. Η επίσημη τελετή για την επιστροφή της θρυλικής φίρμας στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού τα είχε σχεδόν όλα. Έγινε στο μουσείο της Alfa Romeo λίγο έξω από το Μιλάνο που ανακαινίστηκε πρόσφατα. Η Alfa Romeo φέτος συμπλήρωσε 107 χρόνια ιστορίας και επιστρέφει στη F1 από την οποία απείχε 30 χρόνια.

Στην τελετή παραβρέθηκαν όλοι:
Ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ, ο πρόεδρος της F1, Τσέις Κάρι, ο πρόεδρος της Sauber Πασκάλ Πίτσι, και πάρα πολλοί Ιταλοί καλεσμένοι της φίρμας.
Κλείσιμο
Το μονοθέσιο που παρουσιάστηκε είναι το φετινό, με άλλα χρώματα. Το σεντόνι σήκωσαν οι δυο οδηγοί της ομάδας: Ο 20χρονος Μονεγάσκος Τσάρλς Λεσλέρκ πρωταθλητής της Formula 2 φέτος (πρώην GP2) είναι ο νέος οδηγός για την ομάδα. Μεγάλη και αρνητική έκπληξη για όλους ήταν η παραμονή του Μάρκους Έρικσον στην άλλη θέση. Λέμε αρνητική γιατί ο Έρικσον πληρώνει για τη θέση.



Ο πρόεδρος του γκρουπ FCA, Σέρτζιο Μαρκιόνε στη σημερινή του ομιλία στο μουσείο της Alfa Romeo στους καλεσμένους τους για την παρουσίαση της Alfa Romeo Sauber.


Αντίθετα ο ταλαντούχος Πασκάλ Βερλάιν που αγωνίζονταν μαζί με τον Έρικσον φέτος στη Sauber, έδειξε πολλάκις ότι αξίζει να είναι στη F1.
Εντάξει να δεχτώ ότι η Mercedes δεν ήθελε να τον αφήσει στα χέρια του ανταγωνισμού, αμφιβάλλω πάντως ότι θα του δώσει την τελευταία ελεύθερη θέση στη Williams. Εκεί φαβορί είναι ο Κουμπίτσα για την τελευταία θέση που έχει απομείνει ελεύθερη στη F1 για το 2018. Όμως ακόμη και χωρίς το Βερλάιν οι άνθρωποι της ομάδας είχαν στη διάθεσή τους τον ταλαντούχο Ιταλό, Αντόνιο Τζιοβινάζι. Τι καλύτερο μήνυμα από την επιστροφή στη F1 με έναν Ιταλό στο τιμόνι για την Alfa Romeo; Ο Τζιοβινάζι δεν είναι τυχαίος, οι γνωρίζοντες κάνουν λόγω για εξαιρετικό ταλέντο. Επίσης προέρχεται από το φυτώριο οδηγών της Ferrari. Η επιλογή όμως ήταν να περιοριστεί σε ρόλο δοκιμαστή και στη θέση του οδηγού να μπει η επιταγή του Μάρκους Έρικσον (Rausing και Tetra Laval).



Διακρίνονται από αριστερά: Ο πρόεδρος της F1, Τσέις Κάρι, ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ και ο πρόεδρος της Sauber Πασκάλ Πίτσι.


Σίγουρα όχι το καλύτερο μήνυμα για ξεκίνημα.
Ο πρόεδρος του γκρουπ FCA, Σέρτζιο Μαρκιόνε μιλώντας στην τελετή τόνισε μεταξύ άλλων: «Η F1 είναι το φυσικό σημείο αναφοράς για μια φίρμα σαν την Alfa Romeo. Επίσης πλέον όταν καθίσουμε να μιλήσουμε για το μέλλον της F1 θα έχουμε στα χέρια μας δυο ομάδες. Αλλάζουν τα δεδομένα». Ο Μαρκιόνε ανέφερε επίσης πως οι Μάσα και Ράικονεν ξεκίνησαν από τη Sauber.



Ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ ανέφερε:
«Είναι μια πολύ σημαντική συμφωνία για τη F1. Έχουμε μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας και η συμμετοχή της Alfa Romeo είναι κομβική για το μέλλον της F1».



Θυμίζουμε πως τα προηγούμενα χρόνια η Alfa Romeo
επένδυσε εκατοντάδες εκατομμύρια για να κατασκευάσει αυτοκίνητα ανταγωνιστικά προς τα γερμανικά όπως η Giulia και η Stelvio.
Ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας Alfa Romeo Sauber F1, Φρεντερίκ Βασέρ είναι λίγο καιρό σ’ αυτή τη θέση. Διαδέχτηκε φέτος τη Μονίσα Κάλντεμπρον την εποχή που έγιναν δραματικές αλλαγές στην ομάδα: «Έχουμε δρόμο μπροστά μας για να βελτιωθούμε. Ο Μαρκιόνε δε φημίζεται για την υπομονή του». Ο πρόεδρος της FCA είπε σχετικά: «Έχουν υβριδική μηχανή Ferrari, δυο οδηγούς με εξαιρετικό ταλέντο. Δεν περιμένω θαύματα το 2018 αλλά σίγουρα μπορούμε να βελτιώσουμε τη θέση που είχαμε φέτος». Η Sauber ήταν φέτος τελευταία στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης