Pirelli: 110 χρόνια στο motorsport!

Pirelli: 110 χρόνια στο motorsport!

Η Ιταλική εταιρεία κατασκευής ελαστικών γιορτάζει φέτος 110 χρόνια παρουσίας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Pirelli: 110 χρόνια στο motorsport!
Τον Αύγουστο του 1907 έφυγε ένα τηλεγράφημα με μια φράση από το Παρίσι προς το εργοστάσιο της Pirelli. Αποστολέας ήταν ο πρίγκιπας Σιπιόνε Μποργκέζε: «Φτάσαμε πρώτοι στο Παρίσι, αλλάξαμε μόνο δυο λάστιχα». Ο Μποργκέζε είχε μόλις κερδίσει το διάσημο αγώνα Πεκίνο Παρίσι, διανύοντας 16.000 χιλιόμετρα που καταπονούσαν οριακά ανθρώπους μηχανές και ελαστικά. Οδηγούσε μια Itala με ελαστικά Pirelli και πήρε μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους.

Κλείσιμο
Φέτος η Pirelli γιορτάζει 110 χρόνια παρουσίας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Τότε ο ιδρυτής της εταιρείας Τζιοβάνι, Μπαπτίστα Pirelli αξιολόγησε σωστά ότι οι αγώνες ήταν ιδανικό πεδίο δοκιμών για την εξέλιξη καλών προϊόντων. Από τα ελαστικά που φορούσε η Itala του Μποργκέζε το 1907 μέχρι τα φετινά φαρδύτερα ελαστικά της F1 που σύντομα θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα το οποίο ξεκινά στην Αυστραλία υπάρχει μεγάλη απόσταση. Όμως ανάμεσα στα ελαστικά που φορά ένα Porsche 911 turbo S για χρήση στο δρόμο και στα ελαστικά που φοράει ένα αγωνιστικό Lamborghini Huracan GT3 η απόσταση είναι πολύ μικρή.



Σήμερα η Pirelli παράγει ελαστικά και αγωνίζεται σε όλο τον πλανήτη.
Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με μια ιδιαίτερη τελετή στο Τορίνο στο Σέτιμο
και στην εκεί εγκατάσταση όπου βρίσκεται και το ιδιαίτερα προηγμένο σύστημα Mirs: Πρόκειται για το πιο αυτοματοποιημένο σύστημα παραγωγής που υπάρχει σήμερα. Αντιπροσωπεύει την τεχνολογία αιχμής που διαθέτει η Pirelli ειδικά για τα ελαστικά υψηλής απόδοσης σε ζάντες από 19 – 23 ίντσες. Στο ίδιο σημείο παράγονται και οι γόμες των νέων ελαστικών της F1. Όλα αυτά μάλιστα χωρίς μεγάλο περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα με σεβασμό στο χώρο και στους ανθρώπους που εργάζονται.




Ιστορική φωτογραφία του 1976 από το αρχείο της Pirelli: Sandro Munari e Silvio Maiga su Lancia Stratos HF, Rally di Montecarlo.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης