Οσονούπω η νέα Alfa Romeo Milano

Οσονούπω η νέα Alfa Romeo Milano

Η Alfa Romeo εμπλουτίζει τη γκάμα των SUV μοντέλων της με τη πολύ-αναμενόμενη Milano.

240125103044_Alfa-Romeo-Milano_I__1_

Θέλοντας να τιμήσει την πόλη του Μιλάνου, όπου πριν από 114 χρόνια ιδρύθηκε η πάλαι ποτέ «Anonima Lombarda Fabbrica Automobili», γνωστή μας ως Alfa Romeo, η ιταλική φίρμα δίνει τον αντίστοιχο κωδικό στο νέο της SUV μοντέλο.

Η Alfa Romeo Milano είναι ένα σχετικά μικρών διαστάσεων SUV, το οποίο θα αναλάβει να συνεχίσει την ιστορία της εταιρείας στη δεκαετία που διανύουμε και πέραν αυτής.

‘Ηδη τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα μοντέλα έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στους δρόμους πέριξ του εργοστασίου, αλλά και στην πίστα του Μπαλόκο. 

Η Milano βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα STLA Small που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος Stellantis. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι διαθέσιμη τόσο με κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, όντας το πρώτο μοντέλο της Alfa Romeo με αυτή την τεχνολογία.

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, στην πρώτη περίπτωση θα έχει τον τρικύλινδρο 1.2 PureTech των 101 ίππων, τόσο στην κανονική εκδοχή του όσο και σε αυτή με το σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης 48 V. Σε αυτή, θα διαθέτει το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων το οποίο είναι γνωστό με την κωδική ονομασία e-DCS6.

Στη δεύτερη περίπτωση, δηλαδή στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η Milano βασίζεται στην πλατφόρμα που έχει χρησιμοποιηθεί στα αντίστοιχα των Citroen, Fiat, Jeep και Peugeot. Θυμίζουμε ότι αυτή έχει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 54 kWh και ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 156 ίππων και μέγιστης ροπής 260 Nm.

Τέλος, τα στελέχη της Alfa Romeo δηλώνουν ότι η Milano θα έχει οδική συμπεριφορά ανάλογη της ιστορίας των μοντέλων της και ότι ο σπορ χαρακτήρας της θα την κάνει να ξεχωρίζει σαφώς από τα αντίστοιχα μοντέλα των υπόλοιπων μοντέλων του Ομίλου Stellantis, όπως και των άμεσα ανταγωνιστικών της άλλων εταιρειών. Επίσης, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει και η έκδοση Quadrifoglio, όπως δηλώνουν στελέχη της εταιρείας.

Η πρώτη εμφάνιση της Milano αναμένεται να γίνει στις 10 Απριλίου, ενώ αναμένουμε μια εντυπωσιακή εκδήλωση, αντιπροσωπευτική της νοοτροπίας και του στυλ των Ιταλών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης