Έρχονται τα αυτόνομα ρομποταξί

Έρχονται τα αυτόνομα ρομποταξί

Η συνεργασία των General Motors και Honda αναμένεται να φέρει τα αυτόνομα ρομποταξί στους δρόμους στις αρχές του 2026.

Cruise_Origin__2_
Οι GM και Honda υπέγραψαν συμφωνία βάσει της οποίας σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα αυτόνομο Robotaxi και να γεμίσουν τους δρόμους των ιαπωνικών πόλεων από το 2026. Η εξέλιξή του όμως, έρχεται λίγο καιρό μετά από ατυχήματα που έχουν προκληθεί από αυτόνομα οχήματα, όπως το Chevy Bolt EV της Cruise που αποτελεί την θυγατρική της GM η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη τεχνολογίας για αυτόνομα οχήματα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιρειών, το Robotaxi θα κυκλοφορήσει στους δρόμους το 2026 και θα χρησιμοποιείται από τους πολίτες μέσω εφαρμογής, παραλαμβάνοντάς τους από μία συγκεκριμένη τοποθεσία, ώστε να τους οδηγήσει μέχρι τον προκαθορισμένο προορισμό που έχουν επιλέξει.
Το Cruise Origin όπως ονομάζεται, που παρουσιάστηκε το 2020, είναι ένα αυτόνομο όχημα χωρίς καν θέση οδηγού ή τιμόνι. Μπορεί μάλιστα να φιλοξενήσει έξι άτομα τα οποία κάθονται το ένα απέναντι από το άλλο. Η πρώτη «φουρνιά» των Cruise Origin είναι 12 μονάδες και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε πιλοτική φάση στους δρόμους του κεντρικού Τόκιο πολύ σύντομα.
Ο Αμερικανός κατασκευαστής από το Ντιτρόιτ αναμένεται ωστόσο να αυξήσει τον «στόλο» του αυτόνομου μοντέλου στις 500 μονάδες μέσα στα επόμενα χρόνια. Σκοπός του είναι να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις και περιοχές, πέραν της ιαπωνικής πρωτεύουσας. Η παροχή αυτή έρχεται μετά από παράπονα των πολιτών της πρωτεύουσας της «χώρας του ανατέλλοντος ήλιου» για την έλλειψη ταξί και λεωφορείων μέσα στην πόλη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης