Η επετειακή Alfa Romeo 4C Unica

Η επετειακή Alfa Romeo 4C Unica

Η Alfa Romeo αποχαιρετάει ένα αγαπημένο μοντέλο, την 4C Coupe, δημιουργώντας ένα πολύ ξεχωριστό κομμάτι.

231102170502_Alfa-Romeo-4C-Unica-_-Alfattitude

Το 2023 συμπληρώθηκαν 10 χρόνια «ζωής» για την Alfa Romeo 4C Coupe και οι Ιταλοί αποφάσισαν ότι αξίζει να κατασκευάσουν μια επετειακή έκδοση, ώστε η πορεία του εν λόγω οχήματος να μνημονεύεται για πολλά χρόνια ακόμα.

Μπορεί η Alfa Romeo 33 Stradale να έκλεψε την παράσταση στην εκδήλωση Auto e Moto d’Epoca στη Μπολόνια, ωστόσο η ιταλική μάρκα είχε και κάτι άλλο πολύ ξεχωριστό να παρουσιάσει, παρόλο που πέρασε απαρατήρητο από πολλούς.

Αναφερόμαστε στην Alfa Romeo 4C Unica, η οποία αποτελεί το «κύκνειο άσμα» της 4C Coupe. Ο όρος «Unica» δεν είναι καθόλου τυχαίος, σημαίνει «μοναδική» και η 4C είναι αυτό ακριβώς.

Θα μπορούσε να έχει μείνει και σε μουσείο, αλλά οι Ιταλοί αποφάσισαν πως ένας εύπορος και τυχερός μπορεί να την αγοράσει και να την κρατήσει για πάντα.

Η 4C Coupe ξεκίνησε την πορεία της το 2013 και το 2020 η παραγωγή της σταμάτησε. Παρόλα αυτά, ο όμιλος Stellantis αποφάσισε να δημιουργήσει μία τελευταία επετειακή μονάδα, η οποία δέχθηκε προσαρμογές από τον πρώτο σχεδιαστή του αυτοκινήτου, τον Αλεσάντρο Μακολίνι. Μάλιστα, ο ίδιος δέχθηκε και συμβουλές από το ευρύ κοινό πριν προχωρήσει στη σχεδίαση.

Στην 4C Unica ξεχωρίζει το γυαλιστερό livery με το έντονο γαλάζιο χρώμα και τις αγωνιστικές λευκές λωρίδες που καλύπτουν σε μία ευθεία κάθετα το κεντρικό μέρος του αυτοκινήτου.

Στους τροχούς, παρατηρούμε το παραδοσιακό σχέδιο με το περιστροφικό καντράν των παλιών τηλεφώνων που έχουμε δει πολλάκις σε σπορ αυτοκίνητα της Alfa Romeo, οι οποίοι είναι φυσικά βαμμένοι με λευκό χρώμα.

Η εταιρεία αποφάσισε να μη μοιραστεί λεπτομέρειες σχετικά με τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου και τις αλλαγές που μπορεί να έχει επιδεχτεί, συγκριτικά με την 4C Coupe. Το πιθανότερο πάντως, είναι η Unica να διατηρεί τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,8 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 236 ίππους.

Το ενδιαφέρον στο μοναδικό αυτό σπορ μοντέλο, είναι ότι δεν κατασκευάστηκε απλά για εκδηλώσεις και μουσεία, αλλά για να πουληθεί. Σύμφωνα με τη Stellantis, αυτό το πρότζεκτ στοχεύει σε παθιασμένους συλλέκτες οι οποίοι θέλουν να προσθέσουν στη συλλογή τους ένα αυτοκίνητό που όμοιό του δεν θα υπάρξει ξανά.

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει κάτι για την τιμή ούτε έχει ενημερώσει με λεπτομέρειες προς ώρας, όμως είναι ασφαλές να προβλέψουμε ότι η Alfa Romeo 4C Unica θα έρθει με μία πολύ υψηλότερη τιμή συγκριτικά με την γνήσια.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης