Η επίσημη πρώτη της Alfa Romeo 33 Stradale

Η επίσημη πρώτη της Alfa Romeo 33 Stradale

Η Alfa Romeo θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό το πανέμορφο supercar μοντέλο της, 33 Stradale.

231023111015_alfa-romeo-33-stradale

Με την δημιουργία της 33 Stradale, η Alfa Romeo μας δείχνει ξεκάθαρα το τι μπορεί να κάνει, τόσο σε επίπεδο τεχνολογίας, όσο και σε ότι αφορά την σχεδίαση, με το δεύτερο να αποτελεί και το βασικό χαρακτηριστικό του πανέμορφου κουπέ μοντέλου.

Το πλάνο παραγωγής των Ιταλών για τη Stradale ήταν εξ αρχής αυστηρό και ξεκάθαρο. Μόνο 33 μονάδες κατασκευάστηκαν και όπως είναι φυσιολογικό έχουν όλες πουληθεί σε ισάριθμους αγοραστές.

Το αυτοκίνητο τιμά την πρόγονό του, που μεσουρανούσε στα τέλη της δεκαετίας του ‘60, τόσο στα μηχανικά μέρη, όσο και στο εκλεπτυσμένο και μοντέρνο design που προμηνύει τις ιδέες της Alfa Romeo και για αντίστοιχα μελλοντικά πρότζεκτ.

Το σχεδιαστικό κομμάτι του ιταλικού supercar, το ανέλαβε η Carozzeria Touring Superleggera η οποία διαθέτει υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και προσέχει εξαιρετικά τις λεπτομέρειες στην χειροποίητη συναρμολόγηση.

Η Alfa Romeo ήθελε κάτι μοναδικό σε όλα τα επίπεδα και μοιάζει να το πέτυχε. Κάθε μία από τις 33 Stradale θα συνοδεύεται με «Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας», έτσι ώστε να είναι κυριολεκτικά ξεχωριστή, γεγονός που χαρακτηρίζει την υπόστασή της.

Το πλαίσιο του νέου supercar είναι αλουμινένιο, σχήματος «H» και το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Η ανάρτηση έχει διπλά ψαλίδια με ενεργά αμορτισέρ και στους δύο άξονες. Ο κινητήρας είναι ένας V6 twin-turbo 2,9 λίτρων με απόδοση 620 ίππους. Η δεύτερη έκδοση, είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη με ισχύ πάνω από 750 ίππους και 1.350 Nm ροπή.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί, πως το στήσιμο του αυτοκινήτου διαθέτει τεχνογνωσία από την F1, αφού ο Βάλτερι Μπότας έκανε δοκιμές με τη 33 Stradale στην πίστα του Μπαλόκο, ώστε να δώσει τα «φώτα» του και να υπάρξει ένα κορυφαίο αποτέλεσμα.

Οι φανατικοί της φίρμας θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το νέο μοντέλο, στην 40η διεθνή Έκθεση κλασικών αυτοκινήτων «Auto e Moto d’Epoca 2023» της Μπολόνια, η οποία θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην Ευρώπη για τους λάτρεις των κλασικών οχημάτων και προσελκύει κοινό από κάθε άκρη της Γηραιάς Ηπείρου ή ακόμα και εκτός αυτής

Για αυτόν τον λόγο, η Alfa Romeo αποφάσισε να αδράξει αυτή την ευκαιρία, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το καινοτόμο της supercar το οποίο θα παίξει και πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρόγραμμα της εταιρείας «Alfa Romeo Classiche».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης