Ήρθε με ψέματα, θα φύγει με αλήθειες
diamantopoulos

Τάκης Διαμαντόπουλος

Ήρθε με ψέματα, θα φύγει με αλήθειες

Από την Ιθάκη έως τη Σύρο κι από το Λαύριο, όπου παραθερίζει έως το Μαξίμου και την Κουμουνδούρου, που λαμβάνει τις αποφάσεις του, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να μας πείσει ότι μετά την 21η Αυγούστου πρέπει να αισθανόμαστε όλοι κάπως διαφορετικά... απελευθερωμένοι, πιο ισχυροί οικονομικά και εθνικά υπερήφανοι, δηλαδή, έξω από τα μίζερα και καταστροφικά μνημόνια και την αβάσταχτη λιτότητα.

Θέλει να μας πείσει ότι τελειώσανε οι δύσκολοι καιροί. Ότι δεν υπάρχει πλέον... εφορία, δεν υπάρχουν χρέη, ούτε τα δημόσια ταμεία και οι ΔΕΚΟ θα απαιτούν υποχρεώσεις μας. Ότι όλα πάνε καλά. με τον ίδιο σε ρόλο Μεσσία.

Βγήκαμε από τα μνημόνια, λέει ο πρωθυπουργός, αλλά παραλείπει να μας πει ότι η κληρονομιά είναι μεγάλη και δυσβάσταχτη, ότι οι δεσμεύσεις της χώρας θα κρατούν για δεκαετίες ακόμα, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει η επιτροπεία μέχρι το 2060 και βλέπουμε.
Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας κέρδισε την εξουσία με ψέματα και θα την χάσει με αλήθειες.

Διότι, μαζί με τα μνημόνια, που τα υπηρέτησε και ο ίδιος με τόση προσήλωση, που τελικά ξεπέρασε και τους πολιτικούς αντιπάλους του, που επέκρινε, τελείωσαν και τα ψέματα, που με τέχνη τα χρησιμοποιεί.

Ο λαός δεν θα ξεχάσει το ΦΠΑ στο 24%,(από 13%), τη μείωση των συντάξεων, (ο νόμος Κατρούγκαλου θερίζει τις νέες συντάξεις), την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, την εκχώρηση των τραπεζών και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, την δήθεν κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, που ξαφνικά έγινε για τους περισσότερους πιο δυσβάστακτος με τις αυξήσεις, που προβλέπονται στο νέο σχέδιο. Δεν θα ξεχάσει την υπερφορολόγηση, ούτε τα νέα φορολογικά μέτρα, όπως η μείωση του αφορολόγητου ορίου, ανεξαρτήτως εάν αυτό θα ισχύσει από το 2020.

Με αυτά θα κριθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Με τη σκληρή πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει η διακυβέρνησή του και όχι με τις επικοινωνιακές πιρουέτες από νησί σε νησί και από διάγγελμα σε διάγγελμα.

Κλείσιμο
Το ψέμα τον όρκισε πρωθυπουργό και η αλήθεια θα τον ρίξει από την καρέκλα της εξουσίας με βαρύγδουπο ήχο. Ο πρωθυπουργός βρήκε την Ιθάκη του μετά από 4 χρόνια, πέρασε τις συμπληγάδες, θυσιάζοντας τους συντρόφους του (και επιπλέον τον ελληνικό λαό). Οι μνηστήρες για τους οποίες μιλάει δεν αφορούν τους πολίτες, παρά μόνο τη νομή της εξουσίας.

Το μνημόνιο ...έφυγε, αλλά η ζοφερή πραγματικότητα καλά κρατεί. Μετά την Ιθάκη και τη Σύρο, ας σκεφτεί ο πρωθυπουργός, ότι η δραματική καθημερινότητα των πολιτών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.


* Ο Τάκης Διαμαντόπουλος είναι επιχειρηματίας, στέλεχος της Ένωσης Κεντρώων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ