Στις ευρωεκλογές διακυβεύεται η σταθερότητα
sevi-voloudaki-blog

Σέβη Βολουδάκη

Στις ευρωεκλογές διακυβεύεται η σταθερότητα

Σε λιγότερο από τέσσερεις εβδομάδες θα κληθούμε να ψηφίσουμε για τους εκπροσώπους μας στο Ευρωκοινοβούλιο, τον βασικότερο δημοκρατικό θεσμό της Ενωμένης Ευρώπης

Μια Ενωμένη Ευρώπη που παλεύει να ισορροπήσει ανάμεσα στις δικές της εσωτερικές διαδικασίες και την παγκόσμια πραγματικότητα που αλλάζει, μεταβάλλεται και μεταμορφώνεται χωρίς δυνατότητα πρόβλεψης.

Η Ένωση, στην οποία είμαστε ενεργητικά μέλη, καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει την επόμενη πενταετία σημαντικές προκλήσεις: την απώλεια του δεδομένου της παγκόσμιας ειρήνης, την Κλιματική Κρίση και το μεγαλύτερο στοίχημα από όλα: την αντιμετώπιση της ακρίβειας και των συνεπειών της εσωτερικά και την εξωτερική πίεση της παράνομης και μη ελεγχόμενης μετανάστευσης.

Τα τελευταία πέντε χρόνια η θέση της Ελλάδας έχει ισχυροποιηθεί σημαντικά. Αποτελούμε, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους και διεθνή ΜΜΕ και Οίκους Αξιολόγησης, υπόδειγμα χώρας που ακολουθεί πιστά πρόγραμμα δομικών μεταρρυθμίσεων, που αντιστρέφει με στρατηγική την αρνητική εικόνα της οικονομίας από την εποχή της κρίσης και, με φιλοευρωπαϊκή τόλμη, που μπορεί να προτείνει και να εισακούγεται ως σημαντικός παράγοντας σταθερότητας στην Ένωση.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι δεδομένα. Πολλοί επιδιώκουν, λανθασμένα, να χρησιμοποιήσουν τις ευρωεκλογές ως εργαλείο αμφισβήτησης της σταθερής πορείας της χώρας. Οι δυνάμεις αυτές δεν έχουν κάποια εναλλακτική να προτείνουν. Επιθυμούν να δημιουργούν συνθήκες αποσταθεροποίησης για δικούς τους μικροκομματικούς λόγους.

Κλείσιμο
Για αυτό, το πρώτο βασικό στοίχημα των ευρωεκλογών είναι η συμμετοχή. Στην Δημοκρατία, και ειδικότερα στις μέρες που πολιτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο την αμφισβητούν, η συμμετοχή αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση όλων των πολιτών. Δεν είναι μόνο η ακροδεξιά που εργαλειοποιεί κοινωνικά αδιέξοδα για δικά της οφέλη. Μαζί με την ακροδεξιά, συνεργάζεται εκών ή άκων και ο λαϊκισμός. Οι δυνάμεις του ποτέ δεν σταμάτησαν να κινούνται διαβρωτικά έναντι της Δημοκρατίας. Και συνεχίζουν να το κάνουν μέσω της μετατροπής της πολιτικής αντιπαράθεσης σε καλογυαλισμένο ρεαλιτι.

Στις ευρωεκλογές διαλέγουμε το κόμμα που μπορεί να προωθήσει με τον καλύτερο τρόπο τα ελληνικά συμφέροντα στην Ευρώπη. Που μπορεί να εξασφαλίσει πόρους, στήριξη και δυνατή τη φωνή της χώρας μας.

Επιλέγουμε εκείνους τους υποψηφίους που έχουν τα επαγγελματικά και κοινωνικά εχέγγυα να υπηρετήσουν τα εθνικά συμφέροντα. Αυτούς που έχουν δικαιωθεί με την προσωπική τους πορεία. Επιλέγουμε ψήφο ευθύνης, σταθερότητας και συνεχούς βελτίωσης της καθημερινότητας και προστασίας του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.

Η ΝΔ, το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΕ, είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί μια δυναμική εκπροσώπηση των ελληνικών συμφερόντων στην ΕΕ, και την στήριξη του κοινού ευρωπαϊκού οράματος σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε, τώρα που οι αυταπάτες κάποιων έγιναν εισιτήριο για πρόωρη πολιτική συνταξιοδότηση, μόνο δυνάμεις με πολιτική βούληση, διαφάνεια και έμφαση στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας μπορούν να διασφαλίσουν το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ