Άξιος ο μισθός…
Παναγιώτης Ν. Κρητικός

Παναγιώτης Ν. Κρητικός

Άξιος ο μισθός…

Παρατηρώ, χρόνια τώρα, ότι αυτός ο τόπος δεν αναδεικνύει μόνο κατά πλειοψηφία πολιτικούς με συνέπεια και προσήλωση σε αρχές και ιδέες, φορείς των οποίων είναι τα συγκροτημένα κόμματα (οργανωτικά και πολιτικά).

Αναδεικνύει και τυχοδιώκτες, γυρολόγους και τυχάρπαστους.

Το είδος αυτό ευδοκιμούσε και παλαιότερα, αλλά είχε περιορισμένη καλλιέργεια. Στη σημερινή εποχή η καλλιέργεια (το φαινόμενο) ευδοκιμεί περισσότερο. Και είναι αποκαρδιωτικό, είναι λυπηρό, είναι εξευτελιστικό όταν αυτό εκφράζεται από «νέους» ανθρώπους. Παλαιότερα, το φαινόμενο αποδιδόταν στους παλαιοκομματικούς πολιτικούς από δήθεν ατομικό ωφελιμισμό. Καταγγελλόταν από τους νεότερους φερέλπιδες πολιτικούς οι οποίοι μάχονταν για το καινούργιο, για τη συνέπεια σε αρχές και αξίες και κατακεραύνωνε την αποστασία και την ιδεολογική προδοσία. Τέτοιο καταγγελτικό λόγο, μεταξύ άλλων, είχε και ένας πολλά υποσχόμενος σε κάθε ευκαιρία.
Ακούει στο όνομα Θάνος Μωραΐτης. Από την δήθεν κομματική συνέπεια και την ιδεολογική ταυτότητα, εξελίχθηκε σε ντροπή της γενιάς του, απογοήτευσε όσους τον πίστεψαν και σε όνειδος της υπερήφανης Δημοκρατικής Αιτωλοακαρνανίας. Είμαι βέβαιος ότι οι δημοκράτες αιτωλοακαρνάνες σκύβουν το κεφάλι τους από ντροπή. Είμαι βέβαιος ότι τρίζουν τα κόκκαλα ενός Γιώργου Παπαδημητρίου (Γάκια), ενός Γιώργου Σερπάνου, ενός Χρήστου Μπασαγιάννη, ενός Νίκου Παπαϊωάννου.

Διακατέχομαι από πικρία και απογοήτευση, όταν βλέπω νέους που κατακεραύνωναν τον παλαιό πολιτικό κόσμο για φαυλότητα, να αναδεικνύονται όχι απλά φαύλοι, αλλά φαυλεπίφαυλοι. Αποδεικνύονται ένα πουκάμισο αδειανό από ιδέες, που κλείνει μέσα του ένα πολιτικό σαρκίο γεμάτο ιδιοτέλεια, καιροσκοπισμό και τυχοδιωκτισμό. Αυτά «φίλε» Θάνο παλαιέ «σύντροφε». Ζήσε στον καιροσκοπισμό σου και την πολιτική σου κακομοιριά. Να σε χαίρονται εκείνοι που σε υιοθέτησαν και εκείνοι που σε ανέδειξαν.

Αλήθεια Γιώργο Παπανδρέου θα βρεις καμμιά κουβέντα αποδοκιμασίας ή έστω μεταμέλειας, (mea culpa) το έλεγε ο αείμνηστος πατέρας σου, για τις «επιλογές σου»;
Για κάποιους Μωραΐτηδες, Τόλκες, Ραγκούσηδες, Τζάκρες, Μαριλίζες και άλλους αυτοαπόβλητους; Οφείλεις να το κάνεις στο όνομα της Δημοκρατικής Παράταξης. Το οφείλεις στους Αείμνηστους Ανδρέα και Γεώργιο Παπανδρέου. Το οφείλεις στους δημοκρατικούς πολίτες.

Να γνωρίζουν οι τυχοδιώκτες ότι, κανείς από τους ψηφοφόρους θα τους ακολουθήσει στην τυχοδιωκτική τους πορεία.
Οι εκλογές που θα έρθουν θα αποτελούν την πολιτική «εξόδιο ακολουθία» τους. Θα είναι μόνοι, χωρίς να είναι κανένας δίπλα τους να τους θρηνήσει.

Παναγιώτης Ν. Κρητικός Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ &τ. Αντιπρόεδρος της Βουλής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ