Πλαστή εικόνα
michalis_katrinis_blog

Μιχάλης Κατρίνης

Πλαστή εικόνα

Όπως αποδεικνύεται, η βασική προεκλογική προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας ήταν και παραμένει να μην υπάρξει καμία δημόσια συζήτηση και αντιπαράθεση για τα προγράμματα των κομμάτων, για τις θέσεις των κομμάτων στα κρίσιμα εθνικά θέματα και κυρίως για τις προσεγγίσεις και τις προτάσεις των κομμάτων που αφορούν στην πραγματική οικονομία.

Μετά τις πρώτες και πριν τις δεύτερες εκλογές, είναι πλέον εμφανές, σε κάθε καλοπροαίρετο πολίτη, ότι η εικόνα που μετέδιδε η Νέα Δημοκρατία και για τα δημόσια οικονομικά αλλά και για το πρόγραμμα της οικονομικής της πολιτικής , ήταν πλαστή.

Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, δεσμεύσεις χωρίς χρονικό προσδιορισμό, κοστολόγηση προεκλογικών προγραμμάτων κατά φαντασία. Στη συνέχεια, επικοινωνιακό bullying για όποιον τολμούσε να αμφισβητήσει τα λεγόμενα τους και αλαζονεία από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που καλούνταν να απαντήσουν για συγκεκριμένα θέματα του προγράμματός τους.
Και όλα αυτά με το κρατικό χρέος να σημειώνει ιστορικό ρεκόρ το 2022, το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών να ξεπερνά τα 20 δις ευρώ, το ιδιωτικό χρέος να υπερβαίνει τα 270 δις, αυξανόμενο μήνα με τον μήνα. Ο ρυθμός ανάπτυξης μειώνεται, το ίδιο και οι εξαγωγές, αλλά οι πανηγυρισμοί των κυβερνητικών στελεχών παραμένουν…

Με τον ίδιο τρόπο απογυμνώνεται-όσο περνούν οι μέρες-και το ‘’έργο’’ της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τη δημόσια υγεία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Δύο τραγικά γεγονότα στη Νέα Μάκρη και την Κω, έφεραν στην επιφάνεια όχι μόνο τις τεράστιες ελλείψεις και τις ανάγκες του συστήματος υγείας, αλλά κυρίως την έλλειψη προτεραιότητας στην πολιτική ατζέντα της απερχόμενης Κυβέρνησης για την υγεία και την πρόνοια.

Ελλείψεις και υστερήσεις που παραδέχονται τα ίδια τα στελέχη της ΝΔ, είτε υποσχόμενα να ‘’τα φτιάξουν όλα’’ την επόμενη τετραετία είτε με κυνικές τοποθετήσεις όπως αυτή του κ. Πνευματικού, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εύλογες απορίες για τις πραγματικές προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την περίθαλψη και τη δημόσια υγεία.

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και αφού η εικονική προγραμματική υπεροπλία της Νέας Δημοκρατίας σιγά–σιγά αποκαλύπτεται, ο κ. Μητσοτάκης επαναφέρει τον εκβιασμό της αυτοδυναμίας, επενδύοντας στην ανασφάλεια και τον φόβο, αφού στις πρώτες εκλογές η επένδυση στο φόβο επιστροφής Τσίπρα στη διακυβέρνηση της χώρας απέδωσε.
‘’Θα κάνουμε συνεχώς εκλογές έως ότου καταφέρουμε να είμαστε μόνοι μας’’ είναι το επιχείρημα των κυβερνητικών στελεχών.

Και αυτό, όταν ο ίδιος ο κ Μητσοτάκης είχε ξεκαθαρίσει, από τις πρώτες εκλογές την άρνηση κάθε περίπτωσης συνεργασίας, έχοντας ψηφίσει ήδη το εκλογικό σύστημα για τις δεύτερες εκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική παράταξη είναι πλέον εδώ, είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να σταθεί με σοβαρότητα και αξιοπιστία, να προτείνει λύσεις διαφυγής με σχέδιο και πρόγραμμα για τα κοινωνικά αδιέξοδα που δημιουργεί η μονόπλευρη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

Κλείσιμο
Ο κ Μητσοτάκης και η συντηρητική παράταξη στην Ελλάδα, έχουν πλέον ανταγωνιστικό αντίπαλο και το ξέρουν. Έτσι άλλωστε εξηγούνται και οι στοχευμένες, πλέον, επιθέσεις απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, στον πρόεδρό του και στα στελέχη του με στόχο να ανακόψουν τη δυναμική του.

Ματαιοπονούν, όμως, γιατί το ΠΑΣΟΚ έπιασε και πάλι το νήμα της ιστορικής του σχέσης με τους δημοκρατικούς πολίτες, συζητά μαζί τους, μεταφράζει τα όνειρα και τις ελπίδες τους σε λύσεις και προτάσεις. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, όσο και αν κάποιοι δε θέλουν να το αποδεχθούν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ