Στέφανε εσύ είσαι;
antipas

Γιάννης Αντύπας

Στέφανε εσύ είσαι;

«Οποιοσδήποτε δημοσιογράφος σε οποιοδήποτε ΜΜΕ ανεπτυγμένης ευρωπαϊκής χώρας έκανε τέτοιου είδους σχόλια, θα βρίσκονταν εκτός την επόμενη ώρα»...

Τη φράση στα εισαγωγικά μπορεί κανείς τη βρει σε πρόσφατη ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη με αφορμή μία αποστροφή του Γιώργου Αυτιά για το γυμναστήριο που έχει το στρατόπεδο στη Θήβα όπου θα παρουσιαστεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και όπου «θα γίνει χαμός» μόλις ξεκινήσει να υπηρετεί τη θητεία του, όπως χαρακτηριστικά είπε το Σάββατο στην εκπομπή του.

Έχει κανείς αμφιβολία ότι οι κάμερες θα ακολουθήσουν τον κ. Κασσελάκη μέχρι και την είσοδο του στρατοπέδου. Και ότι μπορεί να δούμε “αυθόρμητα” βίντεο από τη στρατιωτική του ζωή; Ο Γιώργος Αυτιάς τράβηξε και ανέβασε το βίντεο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να γυμνάζεται στις Σπέτσες;

Σε κάθε περίπτωση, να ξεκινήσουμε από τα του οίκου μας, από το σχόλιο του δημοσιογράφου, γνωρίζοντας και τον άνδρα. Χιούμορ ήταν. Κακό χιούμορ; Μπορεί. Αλλά ήταν χιούμορ. Λάθη γίνονται. Και αναγνωρίζονται. Από το σημείο αυτό μέχρι να γίνεται κριτική προθέσεων στο τι μπορεί να εννοούσε ή να βγαίνουν αστήριχτα συμπεράσματα για το τι κρύβεται στο πίσω μέρος του μυαλού του η απόσταση είναι χαοτική.

Αν υπάρχει κάποια μορφή ρατσισμού και «φόβου» για τον άλλον στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτή αφορά στον Γιώργο Αυτιά: όχι όμως ως θύτη, αλλά ως θύμα. Μία αποστροφή του λόγου του απομονώθηκε, διαστρεβλώθηκε, ερμηνεύτηκε με βάση δεδομένα που άλλοι έχουν στο μυαλό τους. Με τους δικούς τους συνειρμούς και τις δικές τους επιδιώξεις.

Κρεμάστηκε στα μανταλάκια, στοχοποιήθηκε και ζητήθηκε η απόλυσή του!

Ειλικρινά έχουμε μία απορία: τη φράση στα εισαγωγικά την έγραψε ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης; Αν «ναι» ένα σχόλιο μόνο: φτάσαμε κιόλας στο σημείο η Αριστερά να ζητά απολύσεις για ένα διφορούμενο σχόλιο;

Και όχι μόνον αυτό, αλλά να ζητά και πογκρόμ, καθώς σε επόμενη φράση στην ανάρτηση καλείται η ιδιοκτησία της επιχείρισης να συνεχίσει για το… ξερίζωμα αυτών των αντιλήψεων;

Τι είναι ο κ. Κασελάκης; Ιερά Εξέταση που θα κρίνει, θα δικάζει και θα καταδικάζει αποφασίζοντας και για την ποινή; Τα λάθη θα τιμωρούνται επί τόπου; Όπως διαβάζαμε στον Δικαστή Τρεντ.

Και κάτι ακόμη: έχει κάποια αμφιβολία ο κ. Κασσελάκης αν η Ελλάδα είναι ανεπτυγμένη ευρωπαϊκή χώρα; Αν η κοινωνία μας είναι ανοικτή και ανεκτική; Μήπως θέλει και αυτός να μας ξεβλαχέψει; Αν «ναι» θα θέλαμε να τον ενημερώσουμε ότι πρόλαβαν άλλοι.

Κλείσιμο
Και δεν εννοούμε τον Πέτρο Κωστόπουλο, αλλά την μακρά αλυσίδα των Ελλήνων δασκάλων που μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά μας, τις ελληνικές οικογένειες που δίνουν αρχές και αξίες στα παιδιά τους.

Και για αυτό η Ελλάδα παραμένει μια δημοκρατική χώρα, όπου οι πολίτες ζουν ελεύθεροι σε περιβάλλον αλληλεγγύης. Παρά τα προβλήματα, τις εξαιρέσεις και τα λάθη τα οποία όμως επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Μια κοινωνία που τόλμησε και εξέλεξε έναν νέο άνθρωπο που της συστήθηκε. Μια κοινωνία που δίνει ευκαιρίες. Μια κοινωνία που τολμά να κάνει και λάθη, καθώς τα πρόσωπα δεν ανταποκρίνονται πάντα στις προσδοκίες της, όπως έχουμε δει στο παρελθόν.

Στο πλαίσιο αυτού του άρθρου δεν θα κάνουμε ανάλυση που θα μπορούσε να εκληφθεί ως δίκη προθέσεων για το πού το πάει ο κ. Κασσελάκης ή γιατί το έκανε. Ελπίζουμε να μας επιτρέψει να γράψουμε και άλλα. Χιούμορ είναι αυτό. Μια απορία μόνο: Στέφανε εσύ ήσουν; Αν «όχι» πάρε πίσω το κινητό σου από τους συνεργάτες σου. Προς Θεού όμως, μην τους απολύσεις. Λάθη γίνονται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα