Ευρώπη, παρ’ το αλλιώς… θα βρεις!
antipas

Γιάννης Αντύπας

Ευρώπη, παρ’ το αλλιώς… θα βρεις!

Η Ρωσία παράγει αέριο, η Ιαπωνία τεχνολογία, οι ΗΠΑ δολάρια, οι Άραβες πετρέλαιο, η Κίνα τα πάντα, η Ευρώπη τι; Γραφειοκρατία και δημοσιονομικούς κανόνες είναι δυστυχώς η απάντηση. Η Γηραιά Ήπειρος δείχνει τα χρόνια της και αυτό θα πρέπει να αλλάξει άμεσα

Και δείχνει τα χρόνια της κυριολεκτικά, καθώς ο πληθυσμός της μειώνεται και γερνάει. Μπορεί να είναι η φυσική τάξη των πραγμάτων, μπορεί, μπορεί, μπορεί, άπειρες εξηγήσεις μπορούμε να βρούμε, αλλά οι κοινωνίες έχουν τις ανάγκες τους και για αυτό όλοι όσοι κυβερνούν την Ευρώπη θα πρέπει να αλλάξουν ρότα. Ειδικά αν θεωρούν ότι τα ιδανικά του ευρωπαϊκού πολιτισμού έχουν να προσφέρουν θετικά στον υπό διαμόρφωση κόσμο της τρίτης χιλιετίας.

Τα τελευταία πολλά χρόνια, ειδικά μετά τη διεύρυνση επί ελληνικής προεδρίας, τη δεύτερη τετραετία Σημίτη, η Ευρώπη έχει "καθίσει". Παράγει μόνο κανονισμούς, πλαίσια συμμόρφωσης, λογιστικά πρότυπα και... υψηλούς μισθούς για τη γραφειοκρατία που υπηρετεί όλο αυτό το σύστημα. Συζητήσεων επί συζητήσεων, ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων, έλεγχοι επί ελέγχων. Και από αποτελέσματα; Ελάχιστα πράγματα.

Η απόφαση της κυρίας Μέρκελ να κλείσει τους πυρηνικούς σταθμούς της Γερμανίας, μετά το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα, ισοδυναμούσε με μονομερή αφοπλισμό της Ευρώπης έναντι της Ρωσίας. Γιατί ακολούθησε και η βιαστική, όπως έχει αποδειχθεί, εμμονή με την πράσινη ενέργεια. Και φτάσαμε στη "λύση" η Ευρώπη να πληρώνει αγωγούς για να πληρώνει μετά ως χρυσάφι και το αέριο! Θα είχε λογική αν η τιμή ήταν καλή. Αν ο προμηθευτής ήταν ένας προβλέψιμος συνομιλητής. Όχι αν είναι η Ρωσία του Πούτιν που απειλεί τους γείτονές της με ολοκαύτωμα.

Λοιπόν, επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και όσοι μας κάνετε την τιμή να ασχολείστε με τα άρθρα μας δεν έχετε χρόνο: η Ευρώπη έχει ανάγκη από πολιτική ηγεσία. Από πολιτικούς με όραμα. Θυμάμαι το άρθρο μου για την κυρία Μέρκελ "Θεέ μου! Συρρίκνωσα την Ευρώπη" και αισθάνομαι δικαιωμένος. Αλλά, τι να περιμένεις από μία χώρα που θέλει να είναι επικεφαλής της Ευρώπης και ένας πρώην καγκελάριος έγινε σύμβουλος ρωσικού οικονομικού κολοσσού; (σ.σ. Αν αδικώ τον κ. Σρέντερ ζητώ συγνώμη, αλλά νιώθω οργή με τις εικόνες των αλεξιπτωτιστών πάνω από το αεροδρόμιο του Κιέβου. Μου θυμίζουν εικόνες από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο).

Και δεν το λέω με το εγωιστικό συμφέρον να περνάνε καλά οι ευρωπαϊκοί λαοί. Ο πλανήτης έχει ανάγκη από τις αξίες και τα ιδανικά της Ευρώπης. Που χτίστηκαν με αίμα και επιβίωσαν δύο παγκόσμιων πολέμων, με τα κύρια πεδία μαχών να βρίσκονται στο έδαφός της. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε τον κόσμο και τις μελλοντικές γενιές σε απολυταρχικούς ηγέτες που δεν βλέπουν τίποτα άλλο από τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Ποιον απειλεί ο κ. Πούτιν με πυρηνικά; Την ανθρωπότητα απειλεί! Την ίδια τη ζωή στον πλανήτη μας. Και ο ρωσικός λαός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network