
που μοιράζεται στο μέλλον , δεν είναι τσάμπα ούτε φτηνά όπως τα παρουσιάζουν, μια μορφή δανεισμού είναι και την πληρώνει ο φορολογουμενος ακριβά
Το πόσο καλά λειτουργεί η ιδιωτική υγεία το βλέπουμε στις ΗΠΑ. Το πόσο καλά το δημόσιο μπορεί να ελέγξει τον ιδιωτικό, το βλέπουμε στο καρτέλ των τηλεπικοινωνιών. ΜΑΚΡΙΑ από τον ιδιωτικό τομέα για βασικές ανάγκες.
Πολυεθνική κοινωνία και δωρεάν κρατικά νοσοκομεία δεν υπάρχουν πουθενά, ακόμα και στο NHS πρέπει να έχεις καταβάλει εισφορές -δηλαδή να έχεις εργαστεί νομιμα- 5 χρόνια πριν αποκτήσεις πρόσβαση ως αλλοδαπός.
Το κράτος πρέπει να υπάρχει γιαυτό ακριβώς τον λόγο: για να εξασφαλίζει το μέγιστο κέρδος στον ιδιώτη-ειδικά όταν πρόκειται για κεφάλαιο πολυεθνικό-καθε φορά που το ποσοστό κέρδους μειώνεται. Πως? Πουλώντας στους ιδιώτες κερδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις ή assets αυτών, και παράλληλα αγοράζοντας( ή ενισχύοντας χρηματικά όπως τωρα την Aegean), ζημιογόνες ιδιωτικες επιχειρήσεις. Το είπε ο Marx,το επανέλαβε και Νίκος Πουλατζάς,και συμπεριλαμβάνεται στις πανεπιστημιακες διαλέξεις του τελευταίου που εξεδωσε το ίδρυμα...Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Σοβαρολογώ.Για να μην υπάρξει καμμια αμφιβολία. Αν δεν ισχυε άλλωστε αυτό, να είστε σίγουροι ότι δεν θα είχαν τον παραμικρό δισταγμό να το καταργήσουν.
Θεωρώ ότι με τη νοοτροπία του λαού μας, τα πάντα πρέπει να γίνονται μέσω ΣΔΙΤ. Απλά να είναι αυστηροί οι όροι και να φροντίσει το δημόσιο να τηρούνται (αν και νομίζω ούτε αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε). Μόνο να σκεφτούμε τα τεχνικά έργα της χώρας ...
μαλισταα... Συγγνωμη αλλα διαφωνω με την γραφουσα. Η πανδημια κατεστησε σαφες οτι υπαρχει αναγκη για δυνατη, δημοσια και δωρεαν υγεια. Οι ιδιωτικες κλινικες αρνηθηκαν να δεχθουν ασθενεις με κοβιντ και οταν τις 'επιταξαν' το δημοσιο τις πληρωσε παραπανω απο το κοστος που εχουν οι δημοσιες ΜΕΘ. Δεν μπορουμε να στηριχθουμε στον ιδιωτικο τομεα για ζητηματα οπως αυτο της υγειας διοτι η υγεια ειναι ενα αγαθο που δεν προσμετραται με το κερδος. Αν μη τι αλλο, ειδικα σε περιοδο πανδημιας δεν γινεται μονο οσοι δυνανται να εχουν προσβαση στην υγεια, διοτι ο κοβιντ και αλλες δεν ασθενειες δεν κοιτανε το πορτοφολι του ασθενους.
Κυρία.....Χατζηανδρέου μας λέτε σας παρακαλούμε τί πρόσφερε ο ιδιωτικός τομέας την περίοδο της πανδημίας;;;; Θυμάστε μήπως την περίπτωση της ιδιωτικής κλινικής "Ταξιάρχης" στο Περιστέρι με τα δεκάδες κρούσματα πολλά εκ των οποίων κατέληξαν;;; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!
Ήταν κυβερνητική επιλογή να μη συμμετέχει ο ιδιωτικός τομέας στην Πανδημία αλλά να παίρνει περιστατικά που δεν πάνε στα νοσοκομεία αναφοράς. Εχετε την εντύπωση ότι μηδενίστηκαν τροχαία, εμφράγματα και εγκεφαλικά ? Αυτός ήταν ο σχεδιασμός από την αρχή. Εάν δε γνωρίζετε καλύτερα ας μη συμμετέχετε στη συζήτηση
Ο κος Αλέκος Παπαδόπουλος, υπουργός (όμως κατά γενική ομολογια: νεκροθάφτης) υγείας του σοσιαληστρικού ΠΑΣΟΚ, είχε δημιουργήσει τα πεσυ, πεσύπ και νυν δύπε. Υπηρεσίες παντελώς άχρηστες, που προσθέτουν επί πλέον γραφειοκρατία, σε ένα σύστημα, το οποίο "βλέπει" παρόχους και χρήστες υπηρεσιών υγείας, αντί να εστιάζει σε γιατρό και ασθενή. Το υπουργείο Υγείας, αν θέλει να πετύχει, ας κάνει λίγα, ελάχιστα απλά βήματα : κατάργηση των αχρήστων δύπε, ενιαίους κεντρικούς (πολυετείς, όχι ετήσιας διάρκειας) διαγωνισμούς φαρμάκων και υγειονομικού υλικου, ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς, μόνιμο διευθυντή νοσοκομείου (όχι κομματικό πρόεδρο/διοικητή /δ.σ.), εξόφληση των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς τα νοσοκομεία. Τα υπόλοιπα είναι ανέφικτα και αμπελοφιλοσοφίες, μεταξύ καθηγητών κολεγίων του εξωτερικού, έτσι, για να δικαιολογούν τον τίτλο (!) τους. Είμαι μάχιμος σε νοσοκομείο, σε αντίθεση με την κυρία, η οποία αμφιβάλω αν έχει ποτέ στη ζωή της περάσει έστω ΈΞΩ από ένα νοσοκομείο, είτε αυτό εφημερεύει, είτε είναι σε ορεινό ή νησιώτικο μέρος. Παρακαλώ να περάσει το σχόλιό μου, δεν βρίζω, ίσως η αλήθεια να την ενοχλεί. Ευχαριστώ.