Όλοι Χουντικοί
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Όλοι Χουντικοί

Και μια λεπτομέρεια. Οχι ακριβώς λεπτομέρεια, αλλά είναι λεπτομέρεια. Συγκριτικά με τα μεγάλα, σχεδόν αξεπέραστα, εμπόδια. Πάνω στα οποία πέφτει και ενίοτε γκρεμοτσακίζεται πλήθος φτωχοποιημένων, τρομοκρατημένων πολιτών.


Δηλαδή, σου λένε, «τι με κόφτει εμένα αν θα παραιτηθεί ή δεν θα παραιτηθεί ο Παπαχριστόπουλος. Σάμπως έχω κάτι να πάρω από την παχυλή αμοιβή του; Σάμπως εγώ θα πάρω τη θέση του; Μωρέ, δεν πα να φύγει ή να μείνει, το ίδιο μου κάνει. Εχω εγώ δουλειά, έχω ασφάλεια, έχω ψωμί; Οχι! Ε, τότε στα παλαιότερα των υποδημάτων μου κάθε Παπαχριστόπουλος και κάθε Τσίπρας».

Μια λεπτομέρεια σχετικά με τον Πανοκαμμένο. Συνώνυμο του ανεμιστήρα και της λάσπης. Πάντα. Και ως συγκυβερνήτης και συνεταιράκι του Αλέξη Τσίπρα. Τότε η λάσπη εναντίον Νέας Δημοκρατίας και Κυριάκου Μητσοτάκη. Και ως «απατημένη σύζυγος» από το πρωθυπουργικό κρεβάτι. Τα παραδείγματα πολλά. Εν αφθονία.

Ας πούμε. Για την περίπτωση του Τέρενς Κουίκ. Αφού, όπως λες, χουντικός εκείνος, τότε χουντικός κι εσύ. Που τον είχες. Που τον εμπιστεύτηκες. Που τον κάλυψες. Και που στην κυβέρνηση τον τοποθέτησες.

Ας πούμε. Για την περίπτωση της Ελενας Κουντουρά. Αφου, όπως λες, διεφθαρμένη εκείνη, τότε διεφθαρμένος κι εσύ. Που την εμπιστεύτηκες. Και που στην κυβέρνηση την τοποθέτησες. Δεν ήξερες; Ας ρώταγες.

Ας πούμε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Ας πούμε ο Κώστας Ζουράρις. Κάθε στέλεχος του κόμματος που, Πάνο μου, έφτιαξες. Και πού ’σαι; Για να λέμε και του στραβού το δίκιο. Αφού εσύ εντελώς ανίκανος να διατηρήσεις τα εκλογικά ποσοστά σου. Αφού δημοσκοπικά γκρεμίζεσαι. Και αφού τα πρωτοκλασάτα στελέχη σου λακάνε όπως τα ποντίκια από βυθιζόμενο σκάφος. Τότε εσύ ο πρώτος και βασικός υπεύθυνος της κατάρρευσής σου. Εσύ ήσουν ο αρχηγός. Εσύ και ο πρόεδρος ο εκλεκτός. Το «μαγαζί» εσύ το άνοιξες κι εσύ το έκλεισες. Ας πρόσεχες.

Κλείσιμο
Γιατί όταν εκδίδεται η γυναίκα σου στα πεζοδρόμια, ε τότε κι εσύ είσαι νταβατζής. Ετσι δεν είναι; Και κάτι ακόμα. Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα και ολόκληρο τον «αριστερό» ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί κι εκείνοι είναι που συνεργάστηκαν με τον ανεμιστήρα κα τη λάσπη. Γιατί κι εκείνοι βολεύτηκαν τότε που ο «ζωντανός» ανεμιστήρας εκτόξευε λάσπη εναντίον των αντιπάλων τους. Γιατί εκείνοι, ως τάχα μου αριστεροί, συνεργάστηκαν και συνεταιρίστηκαν με λάσπη, ανεμιστήρα και ακραία δεξιά στοιχεία. Τότε βολεύτηκαν. Τότε καλός ο Πανοκαμμένος. Τώρα κακός και λασπολάτρης ο ίδιος Πανοκαμμένος. Τι μας λες!

Το ίδιο ισχύει και για το αντίπαλο στρατόπεδο. Για τη Νέα Δημοκρατία. Σε αυτή τη γαλάζια στάνη εκπαιδεύτηκαν και στη συνέχεια λάκισαν τα μαύρα πρόβατα. Παιδιά τους ήταν. Στελέχη της δεξιάς παράταξης. Τότε καλοί. Σήμερα λασπολάγνοι και συκοφάντες.

Αμ, αγαπητοί μου, δεν γίνεται και τα δύο. Πάντα σωστοί και στις δύο περιπτώσεις. Το στοιχειώδες που οφείλεται να κάνετε, τόσο ο Αλέξης όσο και ο Κυριάκος, είναι η αυτοκριτική σας και να ζητήσετε συγγνώμη. Στοιχειώδες.

Πού καταλήγουν όλα αυτά; Σε ένα γενικευμένο τουρλουμπούκι. Αυτό εκλαμβάνει η κοινωνία. Αφού ονόματα πηγαινοέρχονται από τη μία παράταξη στην άλλη. Αφού ο ένας κατηγορεί τον άλλον. Και αφού ο ένας χουντικός, ο άλλος διεφθαρμένος, ο τρίτος αμοραλιστής, ο τέταρτος φιλοτομαριστής και πάει λέγοντας.

Γι’ αυτό εκατομμύρια νέων και άλλων ψηφοφόρων έχουν αηδιάσει. Γι’ αυτό περιφρονούν το πολιτικό προσωπικό. Γι’ αυτό έχουν γυρίσει την πλάτη τους στα κόμματα και τις παρατάξεις. Γι’ αυτό κλείνουν τα αυτιά τους σε κάθε ειδησεογραφικό δελτίο και σε κάθε σχολιασμό. Γι’ αυτό κυριαρχούν τα δόγματα, η εσωστρέφεια και ο φανατισμός. Γι’ αυτό η πολιτική είναι ταυτισμένη με καριέρα πολιτική και πελατεία κομματική. Και γι’ αυτό η Χρυσή Αυγή πορεύεται στις εκλογές με διψήφιο ποσοστό.

Λάσπη, ανυποληψία, κομματίλα, καρέκλα, εξουσία έδωκες, μούντζα θα λάβεις!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ