danikas_dimitris

Συντρόφια, δυστυχώς, χάσαμε

Δημήτρης Δανίκας

Αδιάψευστα τα γεγονότα. Από τον Ντόναλντ Τραμπ μέχρι τον Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν. Από την Ουάσινγκτον μέχρι τα Ουράλια. Ενδιαμέσως, απ’ όλες τις περιοχές της Γηραιάς Ηπείρου. Πρωτίστως, δε, από τους δορυφόρους του «υπαρκτού σοσιαλισμού». Εκεί να δεις εύρος, πλάτος και βάθος αστικής δημοκρατίας δυτικής. Ούτε με το σταγονόμετρο.


Αδιάψευστα γεγονότα μετακινούν το σύμπαν προς τα δεξιά. Με γρήγορες ταχύτητες. Κλίνατε επί δεξιά. Μπορεί να το εκλάβεις και ως «κλίνατε επιδέξια». Ολοταχώς.

Αφού η σοσιαλδημοκρατία πνέει τα λοίσθια. Αφού τα μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα προκαλούν τεκτονικούς σεισμούς εσωστρέφειας, ξενοφοβίας και ασυγκράτητης οργής. Αφού ο «υπαρκτός σοσιαλισμός» του Κρεμλίνου ενταφιάστηκε σε τόνους αδιαφάνειας, καταπάτησης ατομικών ελευθεριών, διώξεων, φυλακίσεων, εκτελέσεων και σκανδάλων. Και αφού τα πλήθη συμφιλιώθηκαν με την ιδέα πως η πολιτική είναι μία. Των αγορών, του χρήματος, της κατανάλωσης και του χυδαίου υλισμού.

Η 17ωρη διαπραγμάτευση και άνευ όρων παράδοση του Τσίπρα στη Μέρκελ και λοιπούς Ευρωπαίους αρχηγούς αποδείχτηκε το εναρκτήριο λάκτισμα προς μία ακόμα πιο δεξιά πολιτική ως εξής:
Ο ΣΥΡΙΖΑ, αργά αλλά σταθερά, μετακινείται προς τα δεξιά της Αριστεράς. Ολο και πιο κοντά προς το Κέντρο. Η σοσιαλδημοκρατία και ο «σοσιαλιστικός ριζοσπαστισμός» ως παρθενορραφή. Μπας και όλοι αυτοί είναι προδότες, πράκτορες του συστήματος και όργανα της διεθνούς Δεξιάς; Καθόλου. Σπεύδουν προς τα δεξιά προκειμένου να επιβιώσουν. Προσαρμόζονται στο κλίμα της εποχής.

Το ίδιο συμβαίνει και με τη Νέα Δημοκρατία. Και ο Κυριάκος προς τα δεξιά. Δεν έχει άλλη επιλογή. Ακόμα πιο δεξιά. Η Κεντροδεξιά ως ρητορικός αυτοπροσδιορισμός. Οπως ο Τσίπρας που αυτοπροσδιορίζεται «αριστερός».

Το ίδιο και με τη Φώφη Γεννηματά. Κι αυτή προς τα δεξιά. Το Πανελλήνιο Σοσια­λιστικό Κίνημα είναι παρελθόν. Ενταφιασμένο παρέα με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Το μέλλον είναι δεξιό. Αντε λίγο πιο κοντά στο Κέντρο. Λίγο πιο αριστερά από τη Νέα Δημοκρατία. Τόσο λίγο ώστε τα όρια μεταξύ Φώφης και Κυριάκου να είναι δυσδιάκριτα. Γι’ αυτό εξαερώνονται οι υποψήφιοι ψηφοφόροι. Γι’ αυτό κατευθύνονται προς τη Νέα Δημοκρατία. Τι Γιάννης, τι Γιαννάκης.

Προς τα δεξιά τόσο ο Βασίλης Λεβέντης με την Ενωση Κεντρώων όσο και ο Πάνος Καμμένος με τους επίσης εξαερωμένους Ανεξάρτητους Ελληνες.
Για να αντιληφθείτε τον ασυγκράτητο δεξιό καλπασμό, αρκεί να ρίξετε μια ματιά στα ευρήματα των δημοσκοπικών ερευνών. Πολύ, μα πολύ πιθανότερο είναι στις επερχόμενες εκλογές να εγκατασταθούν στη Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος και το κόμμα του Ελληνική Λύση, παρά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η πεισματάρικη ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τέσσερα συμβάντα έχουν επηρεάσει βαθιά και δεξιά τους Ελληνες πολίτες. Φυσικά και τους φτωχοποιημένους. Η πεποίθηση πως η πολιτική είναι μία, δηλαδή «τα κεφάλια μέσα». Η μετακίνηση του Τσίπρα προς τα δεξιά, δηλαδή «μια από τα ίδια». Η χαοτική κατάσταση με την επέλαση των προσφυγικών ροών, δηλαδή «έχουμε καταντήσει απέραντη χωματερή ψυχών». Και η Συμφωνία των Πρεσπών, δηλαδή «εθνική προδοσία».

Αυτή η «αόρατη» αλλά συνεχής και ασυγκράτητη μετακίνηση προς όλο και πιο δεξιά δεν αποκλείεται να καταλήξει σε μια εντελώς σουρεαλιστική σκηνή. Καθόλου απίθανο, μάλιστα, εντός των προσεχών ετών, αν είμαστε καλά, να συμβεί και το εξής μουρλό με την ταχύτητα που παγκοσμίως και ελληνικώς τρέχει η Δεξιά. Τελικά, ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκαρος ο Βορίδης να φαντάζουν στα μάτια μας και την πειραγμένη λογική μας ως ελάχιστοι πεισματάρηδες λαθρεπιβάτες μιας «αριστερής» τροχιάς!

Και εντέλει, τι μένει για τους εναπομείναντες αριστερούς, φυσικά αυθεντικούς και καθόλου πέτσινους, δήθεν και πλαστικούς; Τι μένει, συντρόφια κομμουνιστικά; Να βαυκαλιζόμαστε με τον θρυλικό στίχο «κι αν η Πόλης έπεσε, κι αν πάρθεν η Ρωμανία, πάλι με χρόνους με καιρούς, πάλι δικά μας θα ’ναι». Αμήν!

ΣΧΟΛΙΑ (39)

Πειραιώτης μαουνιέρης.

...και γιατί απορείς κ αρθρογράφε;Δεν ξέρεις αυτό που είχε πει η μακαρίτισσα η Θάτσερ για το σοσιαλισμό; Ο σοσιαλισμός,είχε πει,καταρρέει μαζί με τα λεφτά των άλλων.Γιατί ο ίδιος δεν μπορεί να παράγει τίποτα.Μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα κάνει μόνο.

Αφροξυλανθη Κατσικογιάννη

Ακριβώς! Κι απόδειξη ότι όλοι οι μπολσεβίκοι που έφυγαν από την Ελλάδα πήγαν ΌΛΟΙ σε χώρες τύπου Αγγλίας, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλίας, Γερμανίας κλπ. Κανένας δεν πήγε ούτε στη Κούβα ούτε στη Βενεζουέλα ούτε στη Βόρεια Κορέα.

Δαρβινιστής

Όταν ένα είδος πάει για αφανισμό, κάποια στιγμή ξυπνάνε τα ένστικτα επιβίωσης. Αλλιώς...

ΑΚΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΆΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΉ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΛΛΆ ΟΙ ΝΈΟΙ ΜΑΣ.... ΑΛΛΆ ΜΗΠΩΣ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΆ ΦΟΒΆΜΑΙ ΚΎΡΙΕ ΔΑΝΙΚΆ! ΓΙΑΤΊ ΜΕ ΠΆΝΩ ΑΠΌ 3 ΜΎΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ 2/5 ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ ΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΆ ΘΈΡΕΤΡΑ..... ΜΕΤΆ ΤΑΜΕΊΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ 6-8 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ..... ΠΆΛΙ Η ΕΞΈΓΕΡΣΗ ΘΑ ΑΝΑΒΛΗΘΕΊ! ΣΟΥ ΕΊΧΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΈΧΕΙ ΠΟΝΈΣΕΙ ΤΟ ΧΈΡΙ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΓΡΆΦΩ! Η ΛΈΞΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΈΦΕΙ ΤΗΝ ΧΏΡΑ ΕΊΝΑΙ Η ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ...... ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΡΑΤΆΝΕ ΚΆΤΩ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΊ ΡΟΥΦΙΆΝΟΙ!

Chris

Η αριστερά, έχει την ιδεολογική εξουσία, σε όλα τα κράτη της δύσης. Παρουσιάζεται ως ανθρωπισμός, και δικαιωματισμός (έκφραση του Βορίδη!). Έχει εισβάλλει στα σχολεία. Προπαγανδίζει τα gay prides, τον ακραίο φεμινισμό, την αλλαγή φύλου από τα 15. Τον δήθεν ανθρωπισμό, του να δεχτούμε 100 εκ. μετανάστες. Αγνοώντας, ότι αυτά τα 100 εκ. θα είναι από έναν πολιτισμό, εντελώς διαφορετικό από εμάς. Η αριστερά, χαρακτηρίζει όλους τους άλλους, ως φασίστες και ακροδεξιούς. Η αριστερά, πρώτα και πάνω απόλα, είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση. Δεν θέλει να την κάνει καλύτερη. Θέλει να "βιάσει" την ανθρωπινη φύση, ώστε να κολλάει με το ιδεολόγημά της. Αυτή η αριστερά, θα πεθάνει, αφού αφήσει πίσω της πολιτισμικούς εμφυλίους πολέμους, και συντρίμμια, μέσα στις ίδιες τις δυτικές κοινωνίες. Το λιγότερο είναι το οικονομικό πρόβλημα.

Εl

Σωστός

....

Στενοχωριέται ο Δανίκας που τουλάχστον σε όλη την Ευρώπη ανεβαίνουν ή ανέβηκαν ήδη πατριωτικά, γνήσια Δεξιά κόμματα, Ορμπάν, Σαλβίνι, Λεπέν. Στην Ελλάδα πρέπει να απεγκλωβίσουμε το κόσμο που έχει παγιδευτεί και αδρανοποιηθεί -κυριολεκτικά- στη ΧΑ. Ενώ υπάρχει κοσμογονιά στον πατριωτικό χώρο στην Ευρώπη (εξου και το κλαψούρισμα του Δανίκα...) εμείς παίζουμε το παιχνίδι της αριστεράς που αποκλείει στο ακροδεξιο-πυρ το εξώτερον την τάση που υπάρχει και στη χώρα μας. Στην Ελλάδα συνομιλητές των Σαλβίνι, Λεπεν είναι ο Κρανιδιώτης αλλά ακόμα μιλάμε για τη ΧΑ... Θα έχουμε εξελίξεις στις Ευρωεκλογές.

Νομοτέλεια

Όταν ο λαός πεινάει, γίνονται επαναστάσεις. Η κρίση του καπιταλισμού είναι αναπόφευκτη. Μόνο που οι δυτικοί καπιταλιστές ξέρουν καλά το μάθημα τους. Εκμεταλεύονται όλον τον υπόλοιπο κόσμο για να μπορούν να διατηρούν σε κάποιο ανεκτό επίπεδο την δική τους μεσαία τάξη. Οπότε, επανάσταση μπορεί να ξεσπάσει η σε κάποια χώρα του τρίτου κόσμου η οποία άμεσα θα εκφυλιστεί (λόγω του χαμηλού μορφωτικού επιπέδου) η στην Ρωσία με το βλακώδες σύστημα της νεοφεουδαρχίας που έχει επιβληθεί εκεί. Η Ρωσία δεν έχει κράτη στη ζώνη επιροής της για να τα εκμεταλευτεί και οι κυβερνώντες την ολιγάρχες και μαφιόζοι ξοδεύουν σαν τρελοί. Μόνο που τα έσοδα της Ρωσίας δεν φτάνουν και για τον λαό και για τους ολιγάρχες.

ΑΓΑΠΗΤΕ

κε Δανίκα, κατ αρχήν ότι ο ηλίθιος του μαξίμου σηματοδότησε τξν στροφή δεξιά το αποκλείω διότι έστω και αυτό χρειάζεται κριτική σκέψη. Δεύτερον, δεν ξύπνησε ο κόσμος κάποια στιγμή και είπε ας στρίψω δεξιά. Ο κόσμος απογοητεύθηκε από τα κούφια λόγια της αριστεράς τα ψέματά της τις ανούσιες υποσχέσεις της και κυρίως ότι δείχνουν την προτίμηση τους σε ότι δεν θυμίζει Ελληνα ή Ελλάδα. ΕΥΤΥΧΩΣ συντρόφια ΧΑΣΑΤΕ

Ήθελα να γινότανε

Να σχολίαζε ο Χαρίλαος τις κωλοτούμπες του Τσιπράκου. Και τι στον κόσμο.

chris

Όπως είχε πει και η Θάτσερ "ο σοσιαλισμός τελειώνει όταν τελειώσουν τα λεφτά των άλλων". Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επενδύσει σε διαγραφή χρεών και ξανά μανά δανεικά από την Ευρώπη, αλλά δεν του έκατσε μετά το nein της πρώης συντρόφισσας. Έτσι τελείωσε το παραμύθι ότι με την Αριστερά θα ζούσαμε καλύτερα. Επιπλέον ο κόσμος που βλέπει τα άνεργα παιδιά του να μεταναστεύουν, εξοργίζεται που δίνουν 400 ευρώ σε κάθε πρόσφυγα και όταν χρειαστεί νοσοκομείο αυτό να είναι γεμάτο από ρομά που δεν πληρώνουν ποτέ. Ζήτω ο Αλέξης, ο νεκροθάφτης της Αριστεράς που σε κάθε ομιλία του τον περιφρουρούν καμιά 500ρια Ματατζήδες. Το μόνο θετικό είναι ότι γλιτώσαμε μια για πάντα από τις ουτοπικές ονειρώξεις σας.

Ακου chris....

Αν θελεις να μας πετας τα λογια της Θατσερ και του Τσωρτσιλ σαν "ευαγγελιο", γινε πρωτα αποικιοκρατικη δυναμη με τον μισο κοσμο να ειναι αποικιες σου τις οποιες απομυζας και μετα ελα να διδαξεις στους ελληνες τα "αποφθεγματα" αυτων των "σοφων".Γιατι, αν τους αναφερεις με λατρεια, ενω εισαι πολιτης αποικιας τους, καταντας γελοιος και προδοτης.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία