Άγρια συμμορία
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Άγρια συμμορία

Ακολουθήστε την απλή λογική. Μερικές υποθέσεις που στην πράξη συμβαίνουν στην καθημερινή ζωή. Ας πούμε κάποιοι άτακτοι, κακομαθημένοι γόνοι καλών οικογενειών

Οπου εν αγνοία πατρός και μητρός, καβαλάνε το όχημα το οικογενειακό, χωρίς δίπλωμα, έτσι για την μαγκιά. Συμβαίνει; Συμβαίνει.

Ας πούμε πως ο εν λόγω κανακάρης, καταλήγει σε πρατήριο, φουλάρει με αμόλυβδη και με είκοσι, τριάντα, πενήντα euro και στη συνέχεια την κοπανάει χωρίς να πληρώσει δεκάρα τσακιστή. Ετσι για την πλάκα. Συμβαίνει; Μπορεί.

Ας πούμε πως στη συνέχεια μια ομάδα ένστολων τον καταδιώκουν και στο τέλος τον στριμώχνουν. Και εκείνος ορμάει να εμβολιάσει, οπότε κάποιος ανεγκέφαλος αστυνομικός αρπάζει περίστροφο και πυροβολεί στο ψαχνό. Προσέξτε. Δεν πυροβολεί στον αέρα για εκφοβισμό. Ούτε προς τα κάτω να «σκοτώσει» τα λάστιχα ώστε έτσι το όχημα να ακινητοποιηθεί και ο παραβάτης να συλληφθεί.

Ας πούμε πως αυτός ο 16χρονος παραβάτης είναι καρπός μεγαλοαστικής, επιχειρηματικής οικογένειας βιομηχάνων, εφοπλιστών η ακόμα γεννημένος από σπέρμα πολιτικού, βουλευτή η ακόμα υπουργού.

Και τέλος ας υποθέσουμε πως η κατάληξη αυτού του περιστατικού είναι να πυροβοληθεί στο ψαχνό ο γόνος ο εκλεκτός. Σε μια τέτοια υποθετική περίπτωση τι ακριβώς θα συνέβαινε; Λέω εγώ, πως ίσως ο Θεοδωρικάκος να είχε παραιτηθεί. Και φυσικά ο συγκεκριμένος ένστολος και ανεγκέφαλος κουμπουροφόρος θα αντιμετώπιζε στα δικαστήρια την πιο αυστηρή ποινή με την κατηγορία της εν ψυχρώ ανθρωποκτονίας της ανατριχιαστικής.

Επομένως. Εντελώς αδιάφορο αν ο προχτεσινός 16χρονος ήταν Ρομά. Και το λέω αυτό επειδή λόγω ρατσιστικών προκαταλήψεων, ο χαρακτηρισμός «Ρομά» παραπέμπει στον «γύφτο». Ο «γύφτος» παραπέμπει στον πρωταθλητισμό παραβατικότητας, καθώς και στην συστηματική, ορκισμένη άρνηση ενσωμάτωσης στον δικό μας τρόπο ζωής. Δεν τους θέλουμε να διαβιώνουν και να συμπεριφέρονται έτσι; Ε τότε πρέπει οι κυβερνήσεις να σχεδιάσουν, να οργανώσουν και με κίνητρα συγκεκριμένα να προσπαθήσουν να τους ενσωματώσουν. Πάμε παρακάτω.

Κλείσιμο
Ποια τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα που προκύπτουν απ αυτό το περιστατικό;

Ένα λοιπόν. Ο πυροβολισμός ο προχτεσινός το σπίρτο για τη φωτιά της επετείου δολοφονίας του Γρηγορόπουλου. Ο εν λόγω ανεγκέφαλος αστυνομικός το καλύτερο και το πιο πειστικό επιχείρημα μπαχαλάκηδων και άλλων «αντιεξουσιαστών».

Δύο λοιπόν. Ο πυροβολισμός ο προχτεσινός αποκάλυψε για μια ακόμα φορά το ρακένδυτο και διακορευμένο καθεστώς πρόσληψης και εκπαίδευσης νέων αστυνομικών. Ποια προσόντα και ποιες ψυχιατρικές γνωματεύσεις; Τρίχες. Τα περίστροφα σε άτομα αργόστροφα, διαταραγμένα, ανίκανα. Ετσι και κάποιος εξ αυτών σε εκλάβει ως παραβάτη μπορεί να σε στείλει στον άλλο κόσμο και άντε μετά να βρεις το δίκιο σου από τον Αγιο Πέτρο.

Τρία λοιπόν. Ο πυροβολισμός ο προχτεσινός άνοιξε κουμπότρυπες στο αρμόδιο υπουργείο το κυβερνητικό. Ως επιχείρημα πως το καθεστώς Μητσοτάκη είναι αστυνομικό, αυταρχικό και κατασταλτικό.

Τέσσερα λοιπόν. Αν μάλιστα το συγκεκριμένο περιστατικό συγχρονιστεί με την απόφαση του πρωθυπουργού για ετήσια επιδόματα εξακοσίων euro σε κάθε ένστολο, τότε το συμπέρασμα το βολικό για την αντιπολίτευση, ιδιαιτέρως τον Αλέξη, πως όχι μόνο οι ένστολοι δεν είναι επαρκώς εκπαιδευμένοι και στοιχειωδώς ικανοί, αλλά από πάνω τους επιβραβεύουμε και τους πληρώνουμε εμείς!

Και το πέμπτο λοιπόν. Αν για είκοσι euro άξιζε να πυροβοληθεί ο 16χρονος Ρομά, τότε πόσες κουμπότρυπες αξίζουν στον Ανδρέα Πάτση τον βουλευτή που έχει ρημάξει κάμποσα απροστάτευτα νοικοκυριά; Ούτε τόσες όσες είχαν ανοίξει από τα όπλα της «Αγριας συμμορίας». Το θρυλικό Western του Σαμ Πέκινπα που έγραψε ιστορία!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα