8η Χρονιά και στην Ελλάδα για την Παγκόσμια Ημέρα Υπευθυνότητας της Pernod Ricard: Responsib’ ALL Day

responsible01

Με τρεις δράσεις καθαρισμού σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη, οι εργαζόμενοι της Pernod Ricard Hellas συμμετείχαν και πάλι δυναμικά στην ετήσια  εθελοντική κινητοποίηση του Ομίλου PernodRicard σε όλον τον κόσμο

Η 7η Ιουνίου
έχει καθιερωθεί ως η ημέρα Ημέρα Εταιρικής Υπευθυνότητας
και εθελοντικής συνεισφοράς Responsib’ALLDay για όλους τους εργαζόμενους της PernodRicard παγκοσμίως. Για το 2018, και με κεντρικό θέμα την προσφορά στο Περιβάλλονοι υπάλληλοι της Pernod Ricard Hellas
σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη συνεργάστηκαν με αντίστοιχες περιβαλλοντικές οργανώσεις για τρεις δράσεις καθαρισμού στο Εθνικό Πάρκο Σχοινιά Μαραθώνα, στη Λιμνοθάλασσα Αγγελοχωρίου και στον κόλπο της Καλλονής.

Στην Αττική, σε συνεργασία με το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και το Φορέα Διαχείρισης, οι εργαζόμενοι της Pernod Ricard Hellas πραγματοποίησαν τον πρώτο κεντρικό καθαρισμό του Εθνικού Πάρκου Σχοινιά Μαραθώνα. Έλαβαν εξειδικευμένη ενημέρωση από τους εκπροσώπους του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για τη σημασία της πλαστικής ρύπανσης και τους κινδύνους που διατρέχει το οικοσύστημα και στη συνέχεια περισύλλεξαν και κατέγραψαν τα απορρίμματα. Παράλληλα, η Pernod Ricard Hellas προσέφερε στο Φορέα Διαχείρισης εξοπλισμό και kit νερού, ενισχύοντας την προσπάθεια για την προστασία του Εθνικού Πάρκου Σχοινιά Μαραθώνα, το οποίο συνδυάζει τρία πολύτιμα, διαφορετικά οικοσυστήματα, τον υγροβιότοπο, το παράλιο πευκοδάσος και τη θαλάσσια περιοχή του όρμου του Μαραθώνα,και η σπουδαιότητα του οποίου κρίνεται ζωτικής σημασίας, καθώς αποτελεί το σημαντικότερο παράκτιο οικοσύστημα της Αττικής.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι της Pernod Ricard Hellas, σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων iSea, συμμετείχαν σε καθαρισμό παραλίας στην περιοχή της Λιμνοθάλασσας Αγγελοχωρίου.

Στη Μυτιλήνη, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα, συμμετείχαν σε πρόγραμμα ενημέρωσης και καθαρισμό παραλίας στον κόλπο της Καλλονής.

O Cyril Claquin, Μanaging Director της Pernod Ricard Hellas δήλωσε: «Η 7η Ιουνίου, η Responsib’ALLDay της Pernod Ricard είναι μια μέρα που περιμένουν με ενθουσιασμό όλοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου παγκοσμίως. Κάθε χρόνο αυτή τη μέρα, τα γραφεία μας σε όλον τον κόσμο ουσιαστικά κλείνουν, και όλοι συμμετέχουμε σε εθελοντικές δράσεις. Στην Ελλάδα, φέτος, είχαμε τη χαρά να υλοποιήσουμε τον πρώτο κεντρικό καθαρισμό του σημαντικότερου ίσως παράκτιου οικοσυστήματος της Αττικής, το Εθνικό Πάρκο Σχοινιά, αλλά και δύο άλλων ευαίσθητων οικοσυστημάτων, στη Λιμνοθάλασσα Αγγελοχωρίου και στον κόλπο της Καλλονής. Ευχαριστούμε τις περιβαλλοντικές οργανώσεις Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, iSea και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα, καθώς και τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχοινιά για τη συνεργασία και την πολύτιμη γνώση που μας μετέφεραν».

H Responsib’ALLDay σε όλο τον κόσμο με μια ματιά:
• 8η συνεχόμενη χρονιά
• 150.000 ώρες δαπανήθηκαν παγκοσμίως για την διοργάνωση της Ημέρας Εταιρικής Υπευθυνότητας Responsib’ALLDayτο 2017
• 100 πρωτοβουλίεςπραγματοποιήθηκανσεόλοτονκόσμοαπότουςυπαλλήλουςτηςPernodRicard
• 18.500 υπάλληλοι συμμετείχαν σε εθελοντική εργασία παγκοσμίως
• 85 θυγατρικές εταιρείες συμμετείχαν ενεργά
• 470 είδη πανίδας έχουν επηρεαστεί θετικά
• 13.500 είδη χλωρίδας φυτεύτηκαν
• 40 ποτάμια, λίμνες και παραλίες καθαρίστηκαν από υπαλλήλους μας παγκοσμίως

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mcspencer01

Τα Marks and Spencer μία από τις πιο σημαντικές εταιρίες στο χώρο του ρουχισμού, ολοκλήρωσαν σε συνεργασία με τη Nova, το έργο αναβάθμισης υποδομών ΙΤ με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση & βελτίωση του Customer Experience.

mathites01

Από 1 έως 7 Απριλίου μαθητές, εκπαιδευτικοί, οικογένεια και φίλοι εθελοντές πραγματοποιούν εθελοντικές δράσεις σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της Σχολικής Εβδομάδας Εθελοντισμού, σε τέσσερις κύριους άξονες: Περιβάλλον, Συνάνθρωπος, Κοινότητα, Φιλοζωία.

eurooo

Συμπληρώθηκαν 14 χρόνια παρουσίας της EUROCERT στην Κύπρο, όπου δραστηριοποιείται o ελληνικός φορέας πιστοποίησης και ελέγχου, με 20 χρόνια παρουσίας στο χώρο των επιθεωρήσεων σε περισσότερες από 30 χώρες διεθνώς, μέσω της θυγατρικής της, C.E. EUROCERT LTD που εδρεύει στην Λεμεσό.