Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής έξω από τον χώρο στον οποίο διεξαγόταν στο Παρίσι η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Σεζάρ, των γαλλικών, δηλαδή, «Όσκαρ».
Αφορμή αποτέλεσε η βράβευση του Ρομάν Πολάνσκι με το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία του που αφορά την υπόθεση Ντρέιφους.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της βράβευσης οι περισσότεροι από 100 διαδηλωτές άρχισαν να συγκρούονται με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναλάβει την περιφρούρηση της περιοχής.
Αποδοκιμασίες υπήρξαν και μέσα στον χώρο της τελετής με την ηθοποίο Αντέλ Ενέλνα αποχωρεί επιδεικτικά πριν να την ακολουθήσουν και άλλες ηθοποιοί.
Κλείσιμο
Αφορμή αποτέλεσε η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 13χρονης από τον γνωστό σκηνοθέτη για την οποία καταδικάστηκε το 1977 έχοντας εντωμεταξύ διαφύγει από τις ΗΠΑ προκειμένου να αποφύγει τη φυλάκιση.
Ο Ρομάν Πολάνσκι ήταν απών από την τελετή καθώς είχε εκφράσει φόβους για «δημόσιο λιντσάρισμα».
Ο Όμιλος Active πρωταγωνιστεί στη νέα τεχνολογική εποχή, διευκολύνοντας την ψηφιακή μετάβαση και οδηγώντας τις εξελίξεις σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς για το μέλλον της χώρας, όπως για παράδειγμα της Εκπαίδευσης.