Πρωθυπουργός Μαυροβουνίου: Σύντομα θα ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ

Πρωθυπουργός Μαυροβουνίου: Σύντομα θα ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ

Ο Τζουκάνοβιτς θεωρεί σίγουρη την ένταξη της χώρας του στην Βορειοατλαντική Συμμαχία 

Πρωθυπουργός Μαυροβουνίου: Σύντομα θα ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ
Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου εκτιμά πως η χώρα του θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία εντός του επόμενου χρόνου. Ο κ. Μίλο Τζουκάνοβιτς κατέληξε στην συγκεκριμένη εκτίμηση -σύμφωνα με τον ίδιο- από τα όσα άκουσε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Νιούπορτ της Ουαλίας.

«Όλα τα σχόλια που έχω ακούσει δείχνουν ότι καταγράφεται πρόοδος στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων της ευρωατλαντικής ατζέντας και πιστεύεται ότι η χώρα μας το 2015 δικαιούται πρόσκληση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο κ. Τζουκάνοβιτς στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Μαυροβουνίου RTCG από το Νιούπορτ, όπου μετέχει στις εργασίας της Συνόδου Κορυφής .

Κλείσιμο
«Θεωρούμε ότι θα είναι θετική εξέλιξη, το Μαυροβούνιο στο άμεσο μέλλον να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και παράλληλα να υπάρξει δυναμική στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης του Μαυροβουνίου και άλλων χωρών των δυτικών Βαλκανίων, επειδή πιστεύουμε ότι μόνο με την ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ η περιοχή θα γίνει αξιόπιστα σταθερή», δήλωσε ο κ. Τζουκάνοβιτς.

Τόνισε ακόμη ότι η χώρα του έχει επιτύχει πρόοδο σε τέσσερις τομείς της ατζέντας του ΝΑΤΟ και ότι τον επόμενο χρόνο θα διασφαλίσει και άλλη πρόοδο, που θα έχει ως αποτέλεσμα την προσχώρηση στη Συμμαχία.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης