Έρευνα: Οι γυναίκες «τρώνε πόρτα» στα εργασιακά ακόμη κι όταν έχουν τις ίδιες ικανότητες με τους άνδρες

Έρευνα: Οι γυναίκες «τρώνε πόρτα» στα εργασιακά ακόμη κι όταν έχουν τις ίδιες ικανότητες με τους άνδρες

Έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες έχουν 25% λιγότερες πιθανότητες να προταθούν για μια θέση εργασίας με υψηλό IQ ακόμη κι αν έχουν τις ίδιες πνευματικές ικανότητες – Την ίδια ώρα, άνδρες και γυναίκες θεωρούν ότι η ευφυΐα και η υψηλή νοημοσύνη είναι ανδρικά χαρακτηριστικά 

women
Ποιος μίλησε για ίσες ευκαιρίες στον τομέα της εργασίας;

Οι γυναίκες, όχι μόνο αμείβονται λιγότερο από τους άνδρες, αλλά έχουν λιγότερες πιθανότητες να προσληφθούν από τους εργοδότες σε θέσεις που απαιτούν πνευματικές ικανότητες, αφού καν δεν τις προτείνουν.

ρευνα που δημοσιεύεται στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» δείχνει ότι , οι εκπρόσωποι του ωραίου φύλου έχουν 25% λιγότερες πιθανότητες να προταθούν για μία θέση εργασίας με υψηλό IQ απ΄ότι οι άνδρες παρά το γεγονός ότι μπορεί να έχουν τις ίδιες πνευματικές ικανότητες, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Το αξιοπερίεργο είναι πως και τα δύο φύλα θεωρούν ότι η ευφυΐα και η υψηλή νοημοσύνη είναι γένους αρσενικού. Δεν είναι, δηλαδή ,μόνο οι άνδρες που αποφεύγουν να συστήσουν μία γυναίκα για μία θέση εργασίας με υψηλά πνευματικά προσόντα. Αλλά και οι ίδιες οι γυναίκες αποφεύγουν να συστήσουν εκπροσώπους του ωραίου φύλου αφού θεωρούν ότι το υψηλό IQ είναι ανδρικό χαρακτηριστικό.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας, μία γυναίκα έχει 25,3% λιγότερες πιθανότητες να προταθεί για μία πνευματική θέση εργασίας απ΄ ότι ένας άνδρας με τις ίδιες πνευματικές ικανότητες.

Ο σεξισμός αρχίζει από το δημοτικό σχολείο, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι ακόμη και μικρά κορίτσια, ηλικίας πέντε έως επτά ετών, δεν επιλέγουν κορίτσια εάν ο δάσκαλός τους τους ζητήσει να εντάξουν στην ομάδα τους έξυπνα παιδιά.

Κλείσιμο
Η μελέτη, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ζήτησε από περισσότερους από 1.150 ανθρώπους να συστήσουν δύο υποψηφίους για μία θέση εργασίας με υψηλή νοημοσύνη. Η αγγελία έγραφε: «Ζητείται άτομο με «υψηλό IQ», «ανώτερες πνευματικές δεξιότητες» και «μεγάλες, τολμηρές ιδέες».


Ο καθηγητής Άντρεϊ Σίμπιαν , επικεφαλής της έρευνας και αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, δηλώνει:
«Παρά τα επιτεύγματά τους στην τάξη και το χώρο εργασίας, γυναίκες και κορίτσια ενδέχεται να αντιμετωπίζουν προκατάληψη σε περιπτώσεις που σχετίζονται με την ευφυΐα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης