Τι ακριβώς συμβαίνει με την ωχρά κηλίδα;

copy-of-1-5-sl

Ο βυθός του ματιού αποτελείται από τον αμφιβληστροειδή χιτώνα ο οποίος προσλαμβάνει την οπτική πληροφορία και την αποστέλλει στον εγκέφαλο

Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί πάρα πολύ κόσμο με αποτέλεσμα τον τελευταίο καιρό να έχει αναπτυχθεί μια μεγάλη συζήτηση από άτομα κυρίως της τρίτης ηλικίας.

Τι είναι λοιπόν η ωχρά κηλίδα;

Όπως έχουμε πει σε προηγούμενα άρθρα, ο βυθός του ματιού αποτελείται από τον αμφιβληστροειδή χιτώνα ο οποίος προσλαμβάνει την οπτική πληροφορία και την αποστέλλει στον εγκέφαλο.

Η ωχρά κηλίδα δεν είναι τίποτε άλλο από μια ανατομική περιοχή του αμφιβληστροειδή με την οποία επιτυγχάνεται η ευκρινής όραση και η αντίληψη των χρωμάτων. Άρα ο κάθε άνθρωπος έχει από μια ωχρά κηλίδα στο κάθε μάτι.

Υπάρχουν πάρα πολλές οφθαλμικές παθήσεις που προσβάλουν την ωχρά κηλίδα με αποτέλεσμα την μεγάλη πτώση της κεντρικής όρασης και της αντίληψης των χρωμάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο  www.kontasou.com 

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Ο λυκος

CH Το μυαλό σου και 1 £ και του Μπογιατζή ο κόπανος

Ch

Χάρη στην επιστήμη,που την έχει δώσει ο Θεός στον άνθρωπο, βλέπουμε την Ύπαρξη του Θεού,την Δύναμη του Λόγου Του,την Δημιουργία Του.Ο ειλικρινής άνθρωπος αναγνωρίζει την ύπαρξη του Θεού,και έρχεται στην επίγνωση της Αληθείας.Και από σαρκικος άνθρωπος,που στο παρελθόν πίστευε ότι ,τα πάντα δημιουργήθηκαν από έκρηξη,και ο άνθρωπος από τον πίθηκο, γίνεται πνευματικός φυσιολογικός άνθρωπος,εύχρηστος στον εαυτό του,και στο κοινωνικό σύνολο.Θαυμαστη η λειτουργία του ανθρωπινου σώματος.Και στο σύνολο του,και κάθε όργανο,και κύτταρο!Ας γίνουμε ειλικρινείς!

@ch

Ολα αυτα τα καταλαβες απο την ωχρα κηλιδα?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190402104434_skylos_treksimo-1280x720

Η συντροφιά ενός σκύλου ενθαρρύνει τη φυσική δραστηριότητα αλλά είναι ασαφές αν αυτή η επίδραση αφορά σε όλα τα μέλη μιας οικογένειας με κατοικίδιο ή αν αφορά μόνο σε αυτόν που βγάζει τον σκύλο βόλτα