Κατοικία: Καλύψεις για το περιεχόμενο του σπιτιού – Πώς καθορίζεται το κόστος της ασφάλισης

Κατοικία: Καλύψεις για το περιεχόμενο του σπιτιού – Πώς καθορίζεται το κόστος της ασφάλισης

Όσο σημαντική είναι η ασφάλιση κατοικίας αλλό τόσο είναι και η ασφάλιση περιεχομένου αφού έτσι εξασφαλίζονται τα υπάρχοντα ενός νοικοκυριού. Ενημερωθείτε για τις καλύψεις που ισχύουν και για τους παράγοντες που διαμορφώνουν το κόστος

asfalisi_periexomenou_1722896746
Γνωρίζουμε πως η κατοικία σημαίνει πολλά περισσότερα από μια περιουσία, έχει ένα βαθύτερο συναισθηματικό νόημα. Είναι το μέρος που γεννά το αίσθημα της ασφάλειας, της αγάπης και της αποδοχής, αποτελεί το καταφύγιο του καθενός και η ανάγκη για να το προστατεύσει είναι επιτακτική και αδιαπραγμάτευτη.

Βάσει λοιπόν των παραπάνω, η σημασία της ασφάλισης κατοικίας είναι πολύ σημαντική είτε αφορά προστασία απέναντι σε φυσικές καταστροφές, είτε απέναντι σε βανδαλισμούς και κλοπές. Αν σκεφτεί κάποιος το ποσοστό ασφάλισης περιουσίας που δεν ξεπερνά το 16%, με την ιδιοκατοίκηση να αγγίζει το 70%, είναι εύκολα αντιληπτό πως τα περιθώριο βελτίωσης στον συγκεκριμένο κλάδο είναι αρκετά μεγάλο.

Έχουμε πολλές φορές αναφέρει στο ygeiamou πως μια ασφάλιση κατοικίας μπορεί να περιλάβει και την ασφάλιση περιεχομένου ως συμπληρωματική κάλυψη, υπάρχουν όμως και αυτόνομα προγράμματα για την ασφάλιση του περιεχομένου του σπιτιού. Το εν λόγω ασφαλιστικό προϊόν αφορά το κόστος αντικατάστασης ή επισκευής των υπαρχόντων αν καταστραφούν ή κλαπούν όπως τα έπιπλα, συσκευές κουζίνας, κλινοσκεπάσματα, τηλεοράσεις, καθώς και ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Σε ορισμένα συμβόλαια ασφάλισης περιεχομένου μπορεί να υπάρχουν πρόσθετες επιλογές όπως η κάλυψη τυχαίας ζημιάς, νομική προστασία και κάλυψη εξόδων διαμονής.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης