Eπιστροφή στα θρανία: Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά να προσαρμοστούν

Eπιστροφή στα θρανία: Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά να προσαρμοστούν

Από «πρωτάκια» στη Β' Δημοτικού, από την τηλεκπαίδευση στη δια ζώσης εκπαίδευση... Η κυρία Γεωργία-Χριστίνα Κανελλοπούλου, ψυχολόγος - οικογενειακή σύμβουλος, δίνει πολύτιμες συμβουλές για τους γονείς σχετικά με τη «δύσκολη» μετάβαση, δεδομένων των νέων συνθηκών που έφερε η πανδημία COVID-19

200916152327_mask_kids3
Ο Σεπτέμβρης θεωρείται κατεξοχήν ο μήνας της αρχής, της προσαρμογής, του προγράμματος και της επιστροφής στην ρουτίνα, τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους. Ο φετινός Σεπτέμβρης είναι διαφορετικός, καθώς επιστρέφουμε στα θρανία μετά από μία δεύτερη χρονιά όπου η Covid-19 και η νέα ‘’κανονικότητα’’ συνεχίζει να κρατάει.

Η πανδημία δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το κομμάτι της εκπαίδευσης, με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά για το μεγαλύτερο διάστημα του έτους και μαθητές, αλλά και καθηγητές και γονείς να προσπαθούν να προσαρμοστούν σε συνθήκες τηλεκπαίδευσης. Σίγουρα αυτό αποτέλεσε μία πρωτόγνωρή εμπειρία τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους ενήλικες. Το άγχος, η ανασφάλεια, ο θυμός, η θλίψη, η απουσία των συνομηλίκων αποτέλεσαν τα κύρια συναισθήματα των παιδιών που απασχόλησαν και τους γονείς τον περασμένο χειμώνα. Τα παιδία κλήθηκαν να προσαρμοστούν σε κάτι που δεν γνώριζαν, δοκίμασαν τα όρια τους. Υπάρχει, βέβαια, και η κατηγορία των παιδιών που δεν δυσκολεύτηκε, καθώς μπορεί να ήταν εξοικειωμένα με το διαδίκτυο ή να τους άρεσε η εσωστρέφεια και η μοναχικότητα που προσέφερε η εκπαίδευση από το σπίτι.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης