Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Ακατανόητη η «τιμωρία» Τραμπ στον ΠΟΥ

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Ακατανόητη η «τιμωρία» Τραμπ στον ΠΟΥ

Παράλληλα το ζεύγος Γκέιτς ανακοίνωσε ότι δίνει άλλα 150 εκατ. δολάρια για τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να βρεθεί θεραπεία και εμβόλιο για τον κορωνοϊό

melinda-bill-gates
Ως επικίνδυνη και ακατανόητη χαρακτήρισαν ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να «παγώσει» την χρηματοδότηση των ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) «την ώρα που ο πλανήτης αντιμετωπίζει μια παγκόσμια υγειονομική κρίση».

Παράλληλα το ζεύγος Γκέιτς ανακοίνωσε ότι δίνει άλλα 150 εκατ. δολάρια μέσω του ιδρύματος The Bill & Melinda Gates Foundation για τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να βρεθεί θεραπεία και εμβόλιο για τον κορωνοϊό.



Όπως είπε η Μελίντα Γκέιτς «ο ΠΟΥ είναι ακριβώς ο οργανισμός που μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την πανδημία».

«Ελπίζω να μην προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασής του γιατί χρειαζόμαστε τη στήριξή τους (σ.σ. των ΗΠΑ)» πρόσθεσε από την πλευρά του ο Μπιλ Γκέιτς μιλώντας στο ABC News.

Κλείσιμο
«Πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Ο ΠΟΥ είναι ο οργανισμός που φέρνει τα κράτη κοντά διασφαλίζοντας ότι μοιραζόμαστε τις καλύτερες πρακτικές» συμπλήρωσε.

Η Μελίντα Γκέιτς πρόσθεσε από την πλευρά της «ότι πρέπει να σημειώσω ότι συνεργαζόμαστε με τον ΠΟΥ για περισσότερα από 20 χρόνια. Κανείς οργανισμός δεν είναι τέλειος αλλά αυτός θα μας περάσει από την κρίση γιατί ο ΠΟΥ δημιουργήθηκε μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για να αντιμετωπίσει ακριβώς τέτοιες κρίσεις. Οπότε το να σταματήσουμε τώρα τη χρηματοδότηση δεν βγάζει κανένα νόημα».

Σημειώνεται ότι το Gates Foundation είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος χρηματοδότης του ΠΟΥ πίσω από τις ΗΠΑ.

Ειδήσεις σήμερα

Τεράστιες ουρές σε σούπερ μάρκετ - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Οι δύο καπετάνιοι που συγκλόνισαν τον πλανήτη

Ο διάσημος συγγραφέας Λουίς Σεπούλβεδα πέθανε από κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης