Κορωνοϊός: Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον

Κορωνοϊός: Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον

Δεν είναι συνέχεια ξαπλωμένος και αστειεύεται με τους γιατρούς - Φέρεται να είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την μνηστή του

boris
Σταδιακά βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του St Thomas του Λονδίνου ακολουθώντας την θεραπεία για τον Covid-19, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε υπουργός της κυβέρνησής της.

Τις τελευταίες ώρες, μάλιστα, ο Μπόρις Τζόνσον είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την μνηστή του, Κάρι Σίμοντς, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται από την Nτάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση για την κατάστασή της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού από τον υπουργό Πολιτισμού Όλιβερ Ντάουντεν, ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει στην Εντατική, δεν είναι διασωληνωμένος και δεν έχει συμπτώματα πνευμονίας. Δεν είναι επίσης συνέχεια ξαπλωμένος, μιλάει κανονικά και αστειεύεται με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

«Νομίζω ότι τα τα πράγματα γίνονται όλο και καλύτερα γι΄αυτόν», επισημαίνει ο Βρετανός υπουργός.

Με βάση τις ανακοινώσεις της Ντάουνινγκ Στριτ, η πρόοδος του Βρετανού πρωθυπουργού είναι σταθερή κι έχει επαφές με όσους χρειάζεται, χωρίς να διευκρινιστεί ποιες είναι οι επαφές αυτές, κι αν σε αυτές συγκαταλέγεται η σύντροφός του, Κάρι Σίμοντς, που έχει και η ίδια νοσήσει από τον κορωνοϊό και σε λίγους μήνες θα φέρει στη ζωή το πρώτο τους παιδί.

Η 32χρονη Κάρι είχε καταρρεύσει όταν ενημερώθηκε την Κυριακή για την απόφαση των γιατρών να μεταφερθεί σε ΜΕΘ ο Τζόνσον, σύμφωνα με την εφημερίδα «Telegraph». Η ίδια πάντως παραμένει σε αυτοαπομόνωση στο σπίτι του ζευγαριού στο νότιο Λονδίνο και με βάση τα νεότερα για την υγεία του πρωθυπουργού, αισθάνεται πολύ καλύτερα, όπως διευκρινίζει το δημοσίευμα της «Daily Mail».

Ωστόσο, οι θεράποντες ιατροί του Τζόνσον υπογραμμίζουν με έμφαση πως η ανάρρωσή του θα είναι μακρά και δύσκολη και πως θα χρειαστούν μήνες για να επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντά του.

Κλείσιμο
Προς το παρόν χρέη πρωθυπουργού εκτελεί ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ. Αρκετοί μάλιστα είναι εκείνοι που εκφράζουν φόβους για κενό εξουσίας, καθώς ο Ράαμπ δεν έχει όλες τις εξουσίες του Τζόνσον.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πούτιν μοιράζει περισσότερα από 10 δισ. ρούβλια κατά της πανδημίας

Ρωσικό τεστ «ανιχνεύει» τον κορωνοϊό σε 40 λεπτά, με επιτυχία 94% - Έρχεται και στην Ευρώπη

Κορωνοϊός - Πούτιν: Θα ακούσουμε τους γιατρούς, μην κάνουμε τα λάθη που έκαναν οι άλλοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης