Κορωνοϊός: Έξι νέα κρούσματα στο Πεκίνο

Κορωνοϊός: Έξι νέα κρούσματα στο Πεκίνο

Από τα νέα κρούσματα κορωνοϊού τέσσερα προήλθαν από την Ισπανία και δύο από τη Βρετανία - Νέοι περιορισμοί τέθηκαν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα στη Σλοβενία

200224105932_corona_skorea
Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι στο Πεκίνο καταγράφηκαν έξι νέα κρούσματα του κορωνοϊού σε ανθρώπους που αφίχθησαν στην κινεζική πρωτεύουσα από το εξωτερικό, σύμφωνα με την κρατική κινεζική τηλεόραση CCTV.

Από τα νέα κρούσματα τέσσερα προήλθαν από την Ισπανία και δύο από τη Βρετανία.

Εξάλλου το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών επισήμανε σήμερα ότι τα κρούσματα της covid-19 που αφορούν ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό αποτελούν πλέον τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γκενγκ Σουάνγκ δήλωσε ότι έλεγχοι στην κατάσταση της υγείας και τα μέτρα καραντίνας εφαρμόζονται τόσο στους Κινέζους όσο και στους αλλοδαπούς που εισέρχονται στη χώρα από το εξωτερικό.

Νέοι περιορισμοί τέθηκαν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα στη Σλοβενία

Νέοι σαρωτικοί περιορισμοί τέθηκαν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα στη Σλοβενία, σε μια προσπάθεια αποτροπής διάδοσης του νέου κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτών, τα περισσότερα καταστήματα θα είναι κλειστά, τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν θα λειτουργούν και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Καταστήματα, όπως κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, εστιατόρια και γυμναστήρια θα είναι κλειστά, ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, τράπεζες, ταχυδρομεία, βενζινάδικα και μανάβικα. Οι συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύσουν έως την ανακοίνωση άρσης τους, χωρίς να καθορίζεται συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.

Σήμερα, εξάλλου, είναι και η τελευταία ημέρα για τις αεροπορικές μετακινήσεις, καθώς έχει ανακοινωθεί αναστολή τους από αύριο, Τρίτη.

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός: Αύξηση κατά 20% των κρουσμάτων στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός: Αυτοψία του protothema.gr για την πρώτη μέρα της κάρτας στα σούπερ μάρκετ - Τηρούνται τα μέτρα

Γιώργος Παπαδάκης: Εκπομπή... από το σπίτι του έκανε ο παρουσιαστής λόγω κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης