Κορωνοϊός: Η πρώτη μέρα της κάρτας στα σούπερ μάρκετ - Αυτοψία του protothema.gr

Κορωνοϊός: Η πρώτη μέρα της κάρτας στα σούπερ μάρκετ - Αυτοψία του protothema.gr

Οι καταναλωτές σε συνεργασία με τους υπαλλήλους των σούπερ μάρκετ προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα μέτρα της κυβέρνησης προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός

SUPERMARKET-KORONAIOS-MASKES-KARANTINA-IOS-CORONAVIRUS-ELLADA-PANDIMIA-ARTHROU
Στη νέα πραγματικότητα για την κίνηση στα σούπερ μάρκετ προσπαθούν να προσαρμοστούν οι καταναλωτές με συνεργασία των εργαζομένων ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα και να αποφευχθεί ο συνωστισμός που είχε παρατηρηθεί τις προηγούμενες ημέρες.

To protothema.gr έκανε αυτοψία σε κεντρικό σούπερ μαρκετ στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα και φαίνεται ότι οι καταναλωτές σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του σούπερ μάρκετ προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα μέτρα της κυβέρνησης προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Νωρίτερα αυτοψία είχε κάνει και ο υπουργός Ανάπτυξης  Άδωνις Γεωργιάδης πραγματοποίησε αυτοψία σε σουπερ μάρκετ στη Χαλκηδόνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα μέτρα εφαρμόζονται.  Όπως είπε «θα υπάρχει κάρτα εισόδου αριθμημένη. Έχει γίνει διαίρεση των τετραγωνικών του μαγαζιού για να γνωρίζουμε πόσοι πελάτες μπορούν να μπουν. Όποιος πελάτης θα μπαίνει μέσα θα παίρνει κάρτα και θα αφήνει μετά την κάρτα. Πίσω από την κάρτα υπάρχουν οδηγίες που έχουμε εκδώσει. Κάθε μισή ώρα θα υπάρχει ανακοίνωση για το πώς θα προσέρχονται οι πελάτες». Παράλληλα ανακοίνωσε πλαφόν για αγορά τριών αντισηπτικών ανά καρότσι.

Ο Α. Γεωργιάδης σε σούπερ μάρκετ για τις ουρές




Οι εικόνες που παρουσιάζει το protothema.gr είναι πολύ διαφορετικές από τις εικόνες του περασμένου Σαββάτου όπου επικρατούσαν μεγάλες ουρές στα ταμεία των σούπερ μαρκετ.

Σήμερα, στην είσοδο των καταστημάτων υπάρχουν στελέχη ασφαλείας έστι ώστε να ελέγχουν τους πελάτες του σούπερ μάρκετ. Ο υπάλληλος που υποδέχεται τον πελάτη του δίνει την κάρτα εισόδου η οποία γράφει: «Παρακαλούμε όπως πριν την έξοδό σας, να παραδώσετε την κάρτα στα ταμεία ή στην υποδοχή».

Ο πελάτης, παίρνοντας αυτή την κάρτα, σταματάει μπροστά στην υποδοχή, πλένει τα χέρια του με αντισηπτικό, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, και στη συνέχεια παίρνει το καρότσι του και ψωνίζει σε απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον δύο μέτρων από τους υπόλοιπους πελάτες.

soupermarket_koronaios_ios_coronavirus_metra_aytopsia_1
Κλείσιμο


Οι ουρές στα ταμεία των προηγούμενων ημερών δεν υπάρχουν και, όπως φαίνεται στς φωτογραφίες, ο κάθε πελάτης τηρεί την αποσταση του ενός με δύο μέτρων για να πληρώσει στο ταμείο.

«Με αυτό το σύστημα ελέγχουμε το συνολικό αριθμό των ανθρώπων. Πρέπει και οι άνθρωποι που μπαίνουν μέσα να τηρούν με τους άλλους πελάτες τους κανόνες ασφαλείας. Στην ουρά θα πρέπει να έχουν απόσταση δύο μέτρα ο ένας από τον άλλον και αυτό γίνεται για την ασφάλεια όλων μας . Θα πρέπει να παίρνει τρία αντισηπτικά ο κάθε πελάτης για να εξυπηρετηθούν όλοι οι συμπολίτες μας. Υπάρχει επάρκεια στα προιόντα και δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος», λέει στο protothema.gr o υπέυθυνος του σούπερ μάρκετ.

soupermarket_koronaios_ios_coronavirus_metra_aytopsia_2
soupermarket_koronaios_ios_coronavirus_metra_aytopsia_3


Kαι στα λεωφορεία, όπως φαίνεται από τη φωτογραφία του protothema.gr, ορισμένοι οδηγοί λεωφορείων έχουν τοποθετήσει κόκκινες κορδέλες, ώστε να μην μπορεί ο επιβάτης να πλησιάσει τον οδηγό και η είσοδος των επιβατών να γίνεται από τις πίσω πόρτες και όχι από την μπροστινή όπως γινόταν προ ημερών.

leoforeia_suginoneies_koronaios_ios_coronavirus_metra_aytopsia
SUPERMARKET-KORONAIOS-MASKES-KARANTINA-IOS-CORONAVIRUS-ELLADA-PANDIMIA-_1
SUPERMARKET-KORONAIOS-MASKES-KARANTINA-IOS-CORONAVIRUS-ELLADA-PANDIMIA-_3
SUPERMARKET-KORONAIOS-MASKES-KARANTINA-IOS-CORONAVIRUS-ELLADA-PANDIMIA-


Διαβάστε περισσότερα:


Κορωνοϊός-μέτρα: Με κάρτα και με το... τετραγωνικό στα σούπερ μάρκετ, επιτάσσονται φάρμακα, «με το γάντι» στις λαϊκές

Κορωνοϊός: H Χάιντι Κλουμ φιλάει τον άνδρα της μέσα από ένα τζάμι - Δείτε βίντεο

Κορωνοϊός - Βρετανία: Η βασίλισσα εγκατέλειψε το παλάτι - Σχέδιο να μπει σε καραντίνα


Δείτε βίντεο: Κορωνοϊός : Πως θα μπαίνουμε σε σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Κορωνοϊός : Πως θα μπαίνουμε σε σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης