Παραπομπή Τραμπ: «Ο πρόεδρος επιδίωξε ξένη παρέμβαση στις εκλογές» λένε οι Δημοκρατικοί

Παραπομπή Τραμπ: «Ο πρόεδρος επιδίωξε ξένη παρέμβαση στις εκλογές» λένε οι Δημοκρατικοί

 «Πίεσε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητώντας του να ξεκινήσει το Κίεβο έρευνα σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και του γιου του, Χάντερ, για ατεκμηρίωτες κατηγορίες για διαφθορά», τόνισε ο επικεφαλής της κατηγορούσας αρχής στη δίκη

000_1O56CH
Ο πόλεμος κατηγοριών ανάμεσα σε Ντόναλντ Τραμπ και Δημοκρατικούς καλά κρατεί, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία για την καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου. Ο Δημοκρατικός Άνταμ Σιφ, επικεφαλής της κατηγορούσας αρχής στη δίκη του προέδρου Τραμπ στη Γερουσία, τον κατηγόρησε ότι οργάνωσε ένα «διεφθαρμένο» σχέδιο ώστε να πιέσει την Ουκρανία για να τον βοηθήσει να επανεκλεγεί στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.

Στην εναρκτήρια τοποθέτηση των κατηγόρων, ο Σιφ είπε ότι ο Τραμπ πίεσε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητώντας του να ξεκινήσει το Κίεβο έρευνα σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και του γιου του, Χάντερ, για ατεκμηρίωτες κατηγορίες για διαφθορά.

«Ο πρόεδρος Τραμπ επιδίωξε την ξένη παρέμβαση στις δημοκρατικές εκλογές μας, καταχρώμενος την εξουσία του αξιώματός του για να ζητήσει βοήθεια από το εξωτερικό ώστε να βελτιώσει τις προοπτικές επανεκλογής του», ισχυρίστηκε. Αυτό είναι και το βασικό επιχείρημα των Δημοκρατικών για το γιατί ο Τραμπ θα έπρεπε να κριθεί ένοχος και να καθαιρεθεί.

«Για να εφαρμόσει το διεφθαρμένο σχέδιό του ο πρόεδρος Τραμπ πίεσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας να ανακοινώσει δημοσίως τη διεξαγωγή ερευνών για δύο αναξιόπιστους ισχυρισμούς, κάτι που θα ωφελούσε την προεκλογική εκστρατεία» του για τις εκλογές του 2020, τόνισε.

Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ προσπαθούσε να βρει στοιχεία που αμαυρώνουν τον Μπάιντεν, ο οποίος είναι εκ των βασικών διεκδικητών για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος στις εκλογές. Ο γιος του, ο Χάντερ Μπάιντεν, ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου Burisma.

Ο πρόεδρος Τραμπ διαψεύδει ότι έχει διαπράξει οτιδήποτε το επιλήψιμο.

Κλείσιμο
Η ομάδα του Σιφ θα έχει στη διάθεσή της τρεις ημέρες για να παρουσιάσει τα επιχειρήματά της. Στη συνέχεια, οι συνήγοροι του προέδρου θα έχουν επίσης τρεις ημέρες για να καταρρίψουν τα επιχειρήματα αυτά. Η δίκη ενδέχεται να ολοκληρωθεί ακόμη και την επόμενη εβδομάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης