Πομπέο: Ο κόσμος είναι «πιο ασφαλής» μετά τον θάνατο του Σουλεϊμανί

Πομπέο: Ο κόσμος είναι «πιο ασφαλής» μετά τον θάνατο του Σουλεϊμανί

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντά στη Γαλλίδα υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που δήλωσε ότι ο κόσμος είναι «πιο επικίνδυνος» - «Οι Γάλλοι έχουν άδικο»

pompeo1
Άδικο καταλογίζει στη Γαλλία ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, που υπεραμύνθηκε της εξόντωσης του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, λέγοντας ότι ο κόσμος έγινε «πιο ασφαλής» με τον θάνατό του.

Ο Μάικ Πομπέο απάντησε με αυτόν τον τρόπο στις αιτιάσεις της υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Αμελί ντε Μονσαλέν, που δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL ότι σήμερα οι άνθρωποι ξύπνησαν «σε έναν πιο επικίνδυνο κόσμο» λόγω του κινδύνου «στρατιωτικής κλιμάκωσης» στη Μέση Ανατολή.

«Οι Γάλλοι απλώς έχουν άδικο στο θέμα αυτό. Ο κόσμος είναι πολύ πιο ασφαλής σήμερα. Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι Αμερικανοί στην περιοχή είναι πιο ασφαλείς σήμερα μετά τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί», απάντησε ο Πομπέο, ερωτηθείς σχετικά από το CNN.

Λίγο αργότερα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ έγραψε στο Twitter ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν. Ο τελευταίος κάλεσε την Τεχεράνη να αποφύγει κάθε αντίδραση, με αφορμή τον θάνατο του Σουλεϊμανί, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε «μια σοβαρή κρίση εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων» και να επιδεινώσει την αστάθεια στην περιοχή. Παράλληλα, κάλεσε και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης