Τουρκία: Επτά άτομα υπό κράτηση για την διαφυγή του πρώην αφεντικού της Nissan Κάρλος Γκοσν

Τουρκία: Επτά άτομα υπό κράτηση για την διαφυγή του πρώην αφεντικού της Nissan Κάρλος Γκοσν

Ο πρώην πρόεδρος της Nissan διέφυγε από την Ιαπωνία στον Λίβανο μέσω Τουρκίας

ghosn
Υπό κράτηση έθεσε η τουρκική αστυνομία επτά άτομα,ανάμεσά τους τέσσερις πιλότους, σχετικά με την υπόθεση διαφυγής του πρώην προέδρου της Nissan Κάρλος Γκοσν από την Iαπωνία στον Λίβανο μέσω Τουρκίας, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο «NTV».

Ο Γκοσν, ο πιο διάσημος φυγάς στην Ιαπωνία, αποκάλυψε την Τρίτη ότι διέφυγε στον Λίβανο για να ξεφύγει από αυτό που χαρακτήρισε «αδικία και πολιτικό διωγμό».

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο φυγάς βρίσκεται σε έπαυλη στη Βηρυτό.

Οι αρχές του ανατέλλοντος ηλίου φέρεται πως επέτρεψαν στον πρώην πρόεδρο της Nissan να μεταφέρει εφεδρικό γαλλικό διαβατήριο μέσα σε σφραγισμένη βαλίτσα ενώ βρισκόταν στη φυλακή, ένα στοιχείο που ρίχνει φως στον τρόπο διαφυγής του.

Το δεύτερο γαλλικό διαβατήριο μπορεί να χρησιμοποιήθηκε μετά την άφιξή του στην Τουρκία προτού ο Γκοσν ταξιδέψει στον Λίβανο όπου, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, εισήλθε με νόμιμο τρόπο.

Ο επιχειρηματίας έχει γαλλική, λιβανέζικη και βραζιλιάνικη υπηκοότητα.

Κλείσιμο
Είχε συλληφθεί στο Τόκιο τον Νοέμβριο του 2018 ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος με τέσσερις κατηγορίες, τις οποίες ο ίδιος αρνείται, με κυριότερη την απάτη και την απόκρυψη εισοδημάτων.



Ο Κάρλος Γκοσν κατάφερε να εισέλθει στον Λίβανο με το γαλλικό διαβατήριο, παρότι οι όροι της εγγύησης προέβλεπαν παράδοση και των τριών διαβατηρίων στις αρχές.

Σε περίπτωση που διαφύγει στη Γαλλία, το Παρίσι δεν πρόκειται να τον εκδώσει, όπως ξεκαθάρισε σήμερα η Γαλλίδα υφυπουργός Οικονομίας Ανιές Πανιέ-Ρινασέ.

«Αν ο Κάρλος Γκοσν έρθει στη Γαλλία, δεν θα τον εκδώσουμε, επειδή η Γαλλία δεν εκδίδει ποτέ τους πολίτες της», υποστηρίζει η Ανιές Πανιέ-Ρινασέ σχετικά με τον πρώην επικεφαλής της Renault-Nissan, ο οποίος στην Ιαπωνία τελούσε υπό κατ' οίκον περιορισμό.

Ο Γκοσν γεννήθηκε στη Βραζιλία, μεγάλωσε στον Λίβανο και δεν έπαυσε να διατηρεί στενές σχέσεις με τη χώρα. Έχει κάνει επενδύσεις εκεί και διατηρεί έπαυλη στη Βηρυτό, όπου και κατέλυσε υπό ισχυρή φύλαξη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης