Τσαβούσογλου: Η Τουρκία λέει «όχι» στη γερμανική πρόταση για διεθνή ασφαλή ζώνη στη Συρία

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία λέει «όχι» στη γερμανική πρόταση για διεθνή ασφαλή ζώνη στη Συρία

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η Τουρκία θα ερευνήσει τις κατηγορίες περί παραβιάσεων ανθρωπιστικών δικαιωμάτων – Χαρακτήρισε μη ρεαλιστική την πρόταση του Βερολίνου για ασφαλή ζώνη στα σύνορα

cavusoglou
Μη ρεαλιστική θεωρεί η Τουρκία τη γερμανική πρόταση περί δημιουργίας «ασφαλούς ζώνης» στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, ο Τσαβούσογλου επισήμανε ότι η Άγκυρα δεν θα δεχθεί παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων στη βορειοανατολική Συρία και διαβεβαίωσε ότι οποιεσδήποτε κατηγορίες για τέτοιες παραβιάσεις θα ερευνηθούν.

«Θα ερευνήσουμε μέχρι τέλους ακόμη και τη μικρότερη παραβίαση (ανθρώπινων δικαιωμάτων) και καταγγελία. Δεν θα ανεχθούμε ούτε τη μικρότερη από τις παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας παρουσίασε την Πέμπτη στο ΝΑΤΟ την πρότασή της για μια ασφαλή ζώνη στα τουρκοσυριακά σύνορα. Η πρόταση υποστηρίχθηκε αρχικά τόσο από την Τουρκία όσο και από τις ΗΠΑ, όμως σήμερα ο Τσαβούσογλού δήλωσε ότι δεν είναι ρεαλιστική.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης