Τελεσίγραφο Ερντογάν στους Κούρδους: Πετάξτε τα όπλα σήμερα

erdogan-koyrdoi-arthro

Ο Ερντογάν τόνισε πως κανείς δεν περίμενε να φτάσει τόσο μακριά ο τουρκικός στρατός - «Η σημερινή μας πρόταση προς τους τρομοκράτες είναι να αφήσουν κάτω τα όπλα και να αφήσουν τη ζώνη ασφαλείας που έχουμε σχεδιάσει» πρόσθεσε - Κανονικά το ταξίδι στη Ρωσία, όλα ανοικτά για τις ΗΠΑ

Για την επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία μίλησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια των εργασιών του κόμματός του (ΑΚΡ), στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν έκανε ξανά λόγο για μάχη κατά της τρομοκρατίας και τόνισε πως κανείς δεν περίμενε να φτάσει τόσο μακριά ο τουρκικός στρατός.

Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του Ερντογάν:

«Το Ισλαμικό Κράτος είναι ένα project που αναπτύσσεται, στηρίζεται οικονομικά, κατευθύνει χώρες και αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό μας σήμερα. Παρ' όλα αυτά, γνωρίζουμε καλά ποιος παίζει ρόλο σε αυτό.

Η επιλογή να γυρίσει το τουρκικό κράτος στο παρελθόν δεν υπάρχει και ποτέ δεν υπήρξε για εμάς. Κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, έχουμε σηκώσει σαν έθνος το λάβαρο του αγώνα. "Ελευθερία ή θάνατος", δεν μας ταιριάζει κάτι άλλο.

Κανείς δεν μας πήρε ένα τηλέφωνο για να μας συλλυπηθεί για τους 20 άμαχους πολίτες που έχασαν τις ζωές τους και να μας ευχηθεί για τους 170 τραυματισμένους πολίτες από τα κουρδικά πυρά. Τους γνωρίζουμε όλους καλά, είναι αναξιόπιστοι.

Δεν περίμεναν από τον τουρκικό στρατό να φτάσει τόσο μακριά. Διαπίστωσαν πως το πράγμα άλλαξε και τώρα έχουν αρχίσει να το ψάχνουν περισσότερο.

Όσο για τις σφαγές αμάχων, η Τουρκία δεν έχει πραγματοποιήσει ποτέ τέτοια στην ιστορία της. Αν θέλετε να δείτε τέτοιες, τότε στραφείτε στο Αφγανιστάν, στο Αρακάν, στο Άνω Καραμπάχ ή στη Βοσνιά και στα Βαλκάνια. Τα μάτια για τους σφαγιασμένους άμαχους στην Τουρκία, όμως, έχουν τυφλωθεί, τα αυτιά δεν ακούνε...

Δεν θέλαμε ποτέ να μπούμε σε μια τέτοια κατάσταση, ωστόσο γνωρίζετε πως αύριο όλοι θα βρεθείτε αντιμέτωποι με παρόμοια προβλήματα. Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος δεν σε στηρίζει στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας. Θα το καταλάβετε όλοι πολύ καλά.

Συνεχίζουμε την επιχείρηση βήμα - βήμα, μέχρι σήμερα έχουμε καθαρίσει μιαμ περιοχή 220 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Δεν μπορούμε σαν χώρα, να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με μια τρομοκρατική οργάνωση, δεν ψάχνουμε για μεσολαβητή. Αυτοί που έχουν προστατεύσει τους τρομοκράτες όλα ταπροηγούμενα χρόνια, ας διαπραγματευτούν μαζί τους, εμείς δεν ακολουθούμε αυτό το μονοάτι.

Όταν αναδειχθεί μια νόμιμη κυβέρνηση στη Συρία, που θα αντιπροσωπεύει όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, τότε εμείς θα εγκαταλείψουμε πλήρως τις περιοχές, τις οποίες διευθύνουμε και παρέχουμε ασφάλεια. Εμείς χτίζουμε, ποτέ δεν διώχνουμε κόσμο.

Η σημερινή μας πρόταση προς τους τρομοκράτες είναι να αφήσουν κάτω τα όπλα και τις προμήθειές τους, να καταστρέψουν όλες τις παγίδες τους και να αφήσουν τη ζώνη ασφαλείας που έχουμε σχεδιάσει.

Εξαιτίας της επιχείρησής μας στη Συρία, μας απειλούν με οικονομικές κυρώσεις. Ωστόσο, αυτές θα έχουν μικρότερες επιπτώσεις από τα αναμενόμενα. Όποιος έρθει στη χώρα μας ή μας τηλεφωνήσει για να συζητήσουμε για τη Συρία, θα είμαστε ξεκάθαροι απέναντί του, πολύ φιλικοί και πρέπει να είναι προετοιμασμένος να κάνει την κατάλληλη προσέγγιση στο θέμα. Διαφορετικά, θα έχει ξοδέψει άδικα χρόνο και ενέργεια.

Όταν οι τρομοκράτες εγκαταλείψουν τη ζώνη ασφαλείας, τότε η Πηγή Ειρήνης θα έχει τελείωσει.

Ξέρουμε πως δεν γίνεται να μην έχουμε θύματα, ωστόσο θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκαιο και την αλήθεια και να υπηρετούμε τη χώρα μας».

Τι είπε για  UEFA και Halkbank

Σε ότι αφορά την έρευνα της UEFA για τον «στρατιωτικό χαιρετισμό» παικτών της εθνικής Τουρκίας, ο Ερντογάν είπε πως... «δεν βρίσκω κάτι σοβαρό εδώ. Θα μπορούσα να το καταδικάσω σαν ενέργεια, ωστόσο δεν πιστεύω πωςυπήρχε αρνητική προσέγγιση από την ομάδα».

Όσο για την υπόθεση της Halkbank, ο Ερντογάν ανέφερε: «Αποτελεί μια ένδειξη του συναισθηματικού τρόπου με τον οποίο λειτουργούν. Αυτή η υπόθεση είχε κλείσει. Τώρα, άνοιξε ξανά έπειτα από μια παράνομη και άσχημη πράξη του εισαγγελέα στη νότια Νέα Υόρκη. Θα δούμε τις αποφάσεις και θα λάβουμε τα νόμιμα μέτρα που μας αναλογούν».

Κανονικά το ταξίδι στη Ρωσία, όλα ανοικτά για τις ΗΠΑ

Σε ό,τι αφορά τα ταξίδια που έχει προγραμματίσει να κάνει σε Ρωσία και ΗΠΑ, ο Ερντογάν είπε: «Δεν υπάρχει κάποια αρνητική κατάσταση σε ότι αφορά το ταξίδι μου ατη Ρωσία. Θα γίνει κανονικά, εκτός απροόπτου. Όσο για το ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτελεί μια κατάσταση που θα αξιολογηθεί, μετά τις συναντήσεις με τις αντιπροσωπείες τους, οι οποίες θα έρθουν στην Τουρκία. Με προβληματίζουν όλες οι συζητήσεις που γίνονται στο Κογκρέσο και όσα λένε για εμένα, την οικογένειά μου. Μας αντιμετωπίζουν με ασέβεια και δεν υπάρχει κάτι που να μπορώ να πω με ακρίβεια για το ταξίδι μου εκεί».

ΣΧΟΛΙΑ (28)

Σουλτανάκο

Όταν ακούσεις να ονομάζουν τους "τρομοκράτες" σου "ελευθερωτικό στρατό" τρέχα όσο γρηγορότερα μπορείς

Αν αρχίσεις να τρως φάπες...

... δεν θα σε ξέρεις πότε θα σταματήσουν. Οι τελευταίες σου "εξορμήσεις" είναι πισώπλατες, εναντίον αμάχων, εναντίον λίγων, πληρώνοντας βλάκες & ανόητους μισθοφόρους. Πριν κάνα δύο χρόνια ίσως και να σε έπαιρναν στα σοβαρά. Έχεις κάποια δύναμη, λόγω πληθυσμού & μεταναστών σε όλες τις χώρες αλλά σε σιχαίνονται όλοι για αυτό που είσαι. Θα έρθει η στιγμή που θα τρως φάπες και θα τρέχεις. Για την ώρα παίξτο μάγκας στα γυναικόπαιδα. Από μακριά.

Μιχάλης

Αυτό είναι το μεγαλείο του Τουρκικού έθνους και των ηγετών του που πάντοτε έβαζαν πρώτα το ΚΑΛΟ της μητέρας Τουρκίας, και δεν έφευγαν από τη χώρα τους στα δύσκολα. Μια κατάσταση στα νοτιοανατολικά τους σύνορα, ένας πόλεμος που δεν τον ξεκίνησαν αυτοί, που όλοι στην Ελλάς έλεγαν δεν τους βγαίνει όπως θέλουν, κατάφεραν με πολύ δουλειά, οργάνωση, υπομονή και με τη συμβολή του πανίσχυρου στρατού τους να πάρουν αυτό που ήθελαν. Το 1974 έλεγαν στην Ελλάς «δε θα επιτεθούν στη Κύπρο» αλλά το έκαναν και να ξέρετε οι αποβατικές ενέργειες είναι από τις πιο δύσκολες πολεμικές επιχειρήσεις. Θα έρθει και πάλι η σειρά μας.

ΒασιληΚΟΣ

Αντε (Μιχαλη) μογγολε πρακτορα στο λαγουμι σου.Ενα να ξερεις παντως, πως εμεις που ζουμε μια ανασα απο εσας, δεν σας φοβομαστε και ειμαστε παντοτε ετοιμοι να σας δωσουμε αυτο που σας αξιζει σφαξιμο στο γονατο μογγολακια!Δεν ειμαστε Κουρδοι ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και το λεει η ψυχη μας!Βασιλης απο ΚΩ.(παρακαλω να μην κοπει)

Γειά σου μρε Μιχαλιώ

Απόβαση το λες αυτό το 74 που κάνατε; Γιατί να ξέρουμε δηλαδή πόσο σοβαρά να σας πάρουμε...

User

Γλέντα τους όλους παγκόσμιε ηγέτη ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

ΜΑΙΚ

ΣΙΓΑ ΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣ.............

Βρωμοστομος

Τραβα τωρα να τον διασκεδασεις με ενα αισθησιακο χορο σου.

Σφαγές

Τόσες σφαγές έγιναν στην Κύπρο από τα στρατεύματα κατοχής.

Takis

Μόνος σου τα λες...Δεν σε πήρε κανείς να σε συλλυπηθει για τους Τούρκους αμαχους. Εμ, έτσι όπως τα έκανες σε γράφουν όλοι κανονικά. Μόνοι μείνατε μεμετια...

Ζάκης Ρουφάς

Δογμα μηδενικής ανοχής. Αν σκάσουν Αεροπλάνα στο Αιγαίο κατάρριψη

Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗΣ...

...ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ !!! Η ΔΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΟΗΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ?? ΠΩΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ???

χαλαμαλέκο

Κανονικά η ζώνη ασφαλείας θα πρέπει να δημιουργηθεί μέσα στη τουρκία να έχει απόσταση 100 χιλ από τους κούρδους και οι τούρκοι να παραδώσουν όλο τον οπλισμό. Μόνο τότε θα υπάρχει ησυχία στη περιοχή.

Ενταξει τετοια παραποιηση της πραγματικοτητας

πολυ σπανιος ρητορας ο Ερντογαν. Μαλλον υπαρχουν δυο πραγματικοτητες: αυτη που βλεπει η Τουρκια και αυτη που βλεπει ο υπολοιπος κοσμος. Ειμαστε ατυχοι που η ιστορια μας εφερε να ειμαστε γειτονες....Η Τουρκια πρεπει να φαει γερο χαστουκι αλλιως θα ταλαιπωρει ολη την περιοχη μεχρι να μας πεθανει ολους...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

clock_main

Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα που το χειρίζεται, τον περασμένο χρόνο, το ρολόι έδειχνε δύο λεπτά πριν από τις 12 - Πλέον, ο χρόνος που χωρίζει τον κόσμο από την καταστροφή «εκφράζεται σε δευτερόλεπτα» υποστηρίζουν οι επιστήμονες που όρισαν τη νέα ώρα

1
download-1--5-thumb-large

Η προσφυγική κρίση αναμένεται να αποτελέσει κεντρικό ζήτημα κατά τη συνάντηση Μέρκελ - Ερντογάν, την Παρασκευή, στην Κωνσταντινούπολη - «Θα ήταν καλό να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της Τουρκίας για οικονομική στήριξη σε αυτόν τον τομέα», τονίζει ο  πρώην Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ

1