ZDF: Τρομοκρατική ενέργεια η παράσυρση αυτοκινήτων από φορτηγό στο Λίμπουργκ - Σύρος ο δράστης

ZDF: Τρομοκρατική ενέργεια η παράσυρση αυτοκινήτων από φορτηγό στο Λίμπουργκ - Σύρος ο δράστης

Το γερμανικό κανάλι επικαλείται πηγές από τις αρχές ασφαλείας - Αρκετοί οι τραυματίες

limburg-truck
Ως τρομοκρατική ενέργεια αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με το γερμανικό ZDF, οι αρχές την παράσυρση αυτοκινήτων από φορτηγό στην πόλη Λίμπουργκ της Γερμανίας το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις πηγές ασφαλείας που επικαλείται το γερμανικό κανάλι ο δράστης που έχει συλληφθεί είναι ηλικίας περίπου 30 ετών με καταγωγή από τη Συρία. H Welt μεταδίδει ότι o Σύρος οδηγός του «τρελού» φορτηγού βρίσκεται στη Γερμανία από το 2015 και του είχε απονεμηθεί καθεστώς περιορισμένης προστασίας το 2016.



Κατά τη Φρανγκφούρτερ Νόιε Πρέσε, ο οδηγός του φορτηγού εξήγησε πως ένας άνδρας με γενειάδα και κοντοκουρεμένα μαλλιά, με βλέμμα «επίμονο» και «πιθανόν υπό την επήρεια ναρκωτικών», άνοιξε ξαφνικά την πόρτα του οδηγού ενώ το όχημα ήταν ακινητοποιημένο.

«Τον ρώτησα: τι θέλεις από μένα; Δεν είπε ούτε λέξη. Τον ξαναρώτησα, και τότε με τράβηξε έξω από το αυτοκίνητο», αφηγήθηκε ο οδηγός, υπάλληλος εταιρείας εφοδιασμού.

LIMBURG: Mysteriöser LKW-Unfall - Polizei ermittelt


Το κανάλι ZDF επικαλείται και μαρτυρίες που μετέδωσε δημοσιογράφος επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες ότι ο οδηγός φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Κλείσιμο
Οι γερμανικές αρχές εξακολουθούν να βρίσκονται σε επαγρύπνηση μετά τις επιθέσεις τζιχαντιστών των τελευταίων ετών. Η πιο αιματηρή επίθεση σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2016, όταν ένας νεαρός Τυνήσιος, ο Άνις Άμρι, έριξε κλεμμένο φορτηγό πάνω σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δώδεκα άνθρωποι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης