Η Γκρέτα Τούνμπεργκ τρολάρει τους haters: Υπάρχει «γραμμή βοήθειας»

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ τρολάρει τους haters: Υπάρχει «γραμμή βοήθειας»

Η 16χρονη που έγινε αντικείμενο σχολίων στο διαδίκτυο δημοσιοποίησε μια χιουμοριστική «γραμμή βοήθειας» για όσους «ενήλικους εξοργίζονται με ένα παιδί»

greta_putin_main
«Βαστάτε γερά! Υπάρχει βοήθεια διαθέσιμη», έγραψε η 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ στους haters που την κατακεραυνώνουν με κάθε είδους σχόλια στο διαδίκτυο.

Για κάποιους η 16χρονη Σουηδέζα που έχει γίνει το πρόσωπο των αγώνων για την κλιματική αλλαγή είναι «όργανο σκοτεινών κέντρων» και δρα βάσει συμφερόντων μεγαλοεπιχειρηματικών, για κάποιους άλλους είναι «απλώς υπερβολική». Οι «εχθροί» της πάντως έχουν εκφραστεί ιδιαίτερα έντονα απέναντι στο κορίτσι, με αποτέλεσμα και οι υπερασπιστές της να πυκνώσουν. Έτσι δημιουργήθηκε και ένα χιομοριστικό βιντεάκι με «γραμμή βοήθειας» για όσους «ενήλικες εξοργίζονται με ένα παιδί», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η λεζάντα.

Η ίδια η Γκρέτα Τούνμπεργκ δημοσιοποίησε το βιντεάκι από το προφίλ της στο Twitter.

Κλείσιμο


Το θυμωμένο βλέμμα της προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στη Διάσκεψη Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα είχε γίνει viral στο Διαδίκτυο και μάλιστα ο ίδιος ο Τραμπ την είχε ειρωνευτεί, γράφοντας πως είναι «ένα χαρούμενο κορίτσι που αγωνιά για το μέλλον». «Με πλησίασαν άνδρες της ασφάλειας και μου είπαν ότι πρέπει να πάω στην άκρη», εξηγεί η 16χρονη για το σκηνικό με το βλέμμα και προσθέτει πως ένιωσε «σοκαρισμένη». «Δεν πειράζει πραγματικά. Φυσικά, αναγνωρίζω έναν σαρκασμό σε αυτό. Αλλά είναι κατανοητό ότι έπρεπε να γράψει κάτι τέτοιο», εξήγησε η ίδια για το tweet του Αμερικανού προέδρου.



Μετά τα ειρωνικά σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ, ήρθε η αμφισβήτηση από τον Μπερνάρ Αρνό, διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού ειδών πολυτελείας Luis Vuitton: «Είναι ένα πολύ δυναμικό κορίτσι, με πολύ μεγάλη ευαισθησία στα περιβαλλοντικά ζητήματα. Όμως, επιδίδεται επίσης σε μια απόλυτη καταστροφολογία σχετικά με την εξέλιξη του κόσμου και βρίσκω ότι αυτό έχει μια αποθαρρυντική πλευρά για τους νέους, δεν προτείνει κάτι, μονάχα ασκεί κριτική» είχε δηλώσει, προσθέτοντας: «Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει είναι να σταματήσουμε την ανάπτυξη, που βοήθησε στο να βελτιώσουμε το παγκόσμιο επίπεδο ζωής, να μειώσουμε τη φτώχεια, να βελτιώσουμε την υγεία σε χώρες όπως στην Αφρική. Εάν θέλουμε να κάνουμε βήματα πίσω, ας σταματήσουμε την ανάπτυξη».

Τελευταίο «χτύπημα» κατά της Γκρέτα από κορυφαίο Αυστραλό ψυχολόγο, που δήλωσε πως «Η Γκρέτα Τούνμπεργκ χρήζει ιατρικής βοήθειας»! 
O καθηγητής Ψυχολογίας από την Αυστραλίας, Μάικλ Καρ Γκρεγκ επισημαίνει ότι η υπερέκθεση ενός κοριτσιού σαν να είναι σταρ τηλεοπτικής σειράς, θα έχει επιπτώσεις στην ψυχική της υγεία.Σε δηλώσεις του στο δίκτυο 3ΑW τόνισε: «Μπορώ να το ξεκαθαρίσω, είμαι υπέρ του αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Πιστεύω πραγματικά ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να σώσουμε τον πλανήτη». Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα έχει δηλώσει η Γκρέτα για την κατάσταση της υγείας - ότι είχε παλέψει με την ανορεξία και την κατάθλιψη κι ότι πάσχει από το σύνδρομο Asperger- ο Αυστραλός ψυχολόγος θεωρεί ότι η έφηβη θα πρέπει να αποσυρθεί από την παγκόσμια σκηνή και να την παρακολουθήσει κάποιος ειδικός. «Ως γονιός, εάν αυτό ήταν το παιδί μου, δεν είμαι βέβαιος ότι θα το προωθούσα στην παγκόσμια σκηνή», τόνισε ο Αυστραλός ψυχολόγος εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για το μέλλον της κοπέλας , την ψυχική της υγεία αλλά και το πώς θα επηρεάσει τους νέους ανθρώπους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης