«Καταστροφολόγος η Τούνμπεργκ», υποστηρίζει ο πλουσιότερος Ευρωπαίος

«Καταστροφολόγος η Τούνμπεργκ», υποστηρίζει ο πλουσιότερος Ευρωπαίος

 Ο Μπερνάρ Αρνό, διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού ειδών πολυτελείας LVMH, τονίζει για την 16χρονη έφηβη ότι δεν βρίσκει λύσεις, μόνο ασκεί κριτική

000_1KJ9VK
Μετά τα ειρωνικά σχόλια του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με μια ακόμη αμφισβήτηση έρχεται αντιμέτωπη η Γκρέτα Τούνμπεργκ που είναι πλέον η πιο διάσημη έφηβη στον κόσμο, με τις δράσεις της για το κλίμα να έχουν συγκινήσει χιλιάδες νέους.

Η 16χρονη ακτιβίστρια «επιδίδεται στην απόλυτη καταστροφολογία» σχετικά με την εξέλιξη του κόσμου, έκρινε ο Μπερνάρ Αρνό, διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού ειδών πολυτελείας LVMH.

«Είναι ένα πολύ δυναμικό κορίτσι, με πολύ μεγάλη ευαισθησία στα περιβαλλοντικά ζητήματα» εκτιμά ο επιχειρηματίας, ο οποίος παρουσίασε σήμερα την περιβαλλοντική πολιτική του ομίλου σε περισσότερους από 160.000 εργαζόμενούς του.

«Όμως, επιδίδεται επίσης σε μια απόλυτη καταστροφολογία σχετικά με την εξέλιξη του κόσμου και βρίσκω ότι αυτό έχει μια αποθαρρυντική πλευρά για τους νέους, δεν προτείνει κάτι, μονάχα ασκεί κριτική» υπογράμμισε ενώπιον δημοσιογράφων.

«Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει είναι να σταματήσουμε την ανάπτυξη, που βοήθησε στο να βελτιώσουμε το παγκόσμιο επίπεδο ζωής, να μειώσουμε τη φτώχεια, να βελτιώσουμε την υγεία σε χώρες όπως στην Αφρική. Εάν θέλουμε να κάνουμε βήματα πίσω, ας σταματήσουμε την ανάπτυξη» επισήμανε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας.

Κλείσιμο
Ο ίδιος είπε ότι «προτιμάει θετικές λύσεις οι οποίες θα επιτρέψουν να διατηρηθεί μια αισιόδοξη οπτική για την εξέλιξη του κόσμου, παρά το να πέσουμε στην καταστροφολογία» καταγγέλλοντας τις «εξαιρετικά αρνητικές δηλώσεις» της Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Ο Γάλλος επιχειρηματίας Μπερνάρ Αρνό είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη όπως ανακοίνωσε το Forbes.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης