ΗΠΑ: Νέος σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας ο Ρόμπερτ Ο' Μπράιεν

ΗΠΑ: Νέος σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας ο Ρόμπερτ Ο' Μπράιεν

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την Τετάρτη τον αντικαταστάτη του Τζον Μπόλτον, που απολύθηκε πριν από λίγες ημέρες - Ο νέος  σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας είχε σταλεί στη Σουηδία για να διαπραγματευτεί την αποφυλάκιση του ράπερ A$AP Rocky

obrien_USA
Ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε στην επιλογή του Ρόμπερτ Ο' Μπράιεν για την ανάθεση καθηκόντων Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, λίγες ημέρες μετά την απομάκρυνση του Τζον Μπόλτον από τη θέση αυτή.


Ο Ο' Μπράιεν, το όνομα του οποίου δεν είναι ιδιαιτερα γνωστό στους κύκόυς της εξωτερικής πολιτικής, αποτελούσε μέχρι πρότινος ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ σε υποθέσεις κρατούμενων και είχε σταλεί στη Σουηδία για να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση του φυλακισμένου ράπερ A$AP Rocky μέσα στο καλοκαίρι.

Σε ότρι αφορά τον προκάτοχο του Ο' Μπράιεν, Τζον Μπόλτον ήταν υποστηρικτής της στρατιωτικής παρέμβασης στο Ιράν, τη Βενεζουέλα, τη Συρία και τη Βόρεια Κορέα, με τον Τραμπ να του έχει εκφράσει αρκετές φορές τα παράπονά του πως προσπαθεί ενεργά να τον ωθήσει σε συγκρούσεις. Κατά την ανακοίνωση της απόλυσή του, ο Τραμπ δήλωσε ότι «διαφώνησε έντονα» με πολλές από τις θέσεις του Μπόλτον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης