Ποιος θα είναι ο διάδοχος του «σκληρού» Μπόλτον - Από τον Μάικ Πενς μέχρι τον πρώην αναλυτή της CIA

Ποιος θα είναι ο διάδοχος του «σκληρού» Μπόλτον - Από τον Μάικ Πενς μέχρι τον πρώην αναλυτή της CIA

Τα πέντε ονόματα που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ - Απέπεμψε την προηγούμενη εβδομάδα τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ

000_1K64ZR
Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αποπομπή του «σκληρού» Τζον Μπόλτον από το κυβερνητικό εποτελείο των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των πέντε υποψηφίων για τη θέση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται ο πρώην αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Ρίκι Γουαντέλ, ο σύμβουλος του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, Κιθ Κέλογκ και ο διαπραγματευτής σε καταστάσεις ομηρείας Ρόμπερτ Ο' Μπράιεν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος, ο Τραμπ πρόσθεσε ότι υποψήφιοι για τη θέση του Τζον Μπόλτον, τον οποίο απέλυσε την περασμένη εβδομάδα, είναι επίσης ο Φρεντ Φλάιτς, πρώην αναλυτής της CIA και συνεργάτης, κάποτε, του Μπόλτον, και η Λάιζα Γκόρντον-Χάγκερτι, υφυπουργός Ενέργειας, αρμόδια για την πυρηνική ασφάλεια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε τον σύμβουλό του για θέματα εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον, εν μέσω των διαφωνιών τους για το πώς θα χειριστούν τα φλέγοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής σε ό,τι αφορά τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν, το Αφγανιστάν και τη Ρωσία.

Ο Μπόλτον, το «γεράκι» του Λευκού Οίκου και βασικός αρχιτέκτονας της αυστηρής στάσης του Τραμπ απέναντι στο Ιράν, ήταν γνωστό ότι πίεζε τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο να τηρήσει ακόμη πιο σκληρή γραμμή.

Βουλευτές, γερουσιαστές και πολιτικοί αναλυτές αντέδρασαν αμέσως στην αιφνιδιαστική αυτή απόλυση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης