Κρεμλίνο: Δικαιολογήμενες οι γροθιές του αστυνομικού σε διαδηλώτρια που προκάλεσαν σοκ

Κρεμλίνο: Δικαιολογήμενες οι γροθιές του αστυνομικού σε διαδηλώτρια που προκάλεσαν σοκ

«Δεν μπορούσα να ανασάνω από το χτύπημα» δήλωσε η 26χρονη Ντάρια Σασνόβσκαγια

punch-rosia
«Απολύτως δικαιολογημένη» χαρακτήρισε το Κρεμλίνο την κίνηση του αστυνομικού να γρονθοκοπήσει διαδηλώτρια το περασμένο Σάββατο σε μια κίνηση που καταγράφηκε σε βίντεο προκαλώντας οργή και σοκ.

«Πιστεύουμε ότι η αυστηρή δράση των εκπροσώπων του νόμου προκειμένου να σταματήσουν την αναταραχή ήταν απολύτως δικαιολογημένη» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στο πρώτο επίσημο σχόλιο των ρωσικών αρχών για το περιστατικό.

Riot police in Russia punch a women in stomach during a protest for free elections


Κατά τον ίδιο, μάλιστα, οι ογκωδέστατες διαδηλώσεις κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν δεν αποτελούν πολιτική κρίση. «Δεν συμφωνούμε με όλους όσοι αποκαλούν πολιτική κρίση αυτό που συμβαίνει».

Απο την πλευρά της η 26χρονη Ντάρια Σασνόβσκαγια, η διαδηλώτρια που δέχθηκε τα άγρια χτυπήματα του αστυνομικού δήλωσε ότι η γροθιά της έκοψε την ανάσα. «Ήταν εξαιρετικά δυσάρεστο αυτό που έζησα. Άμεσα είχα κράμπες παντού, δεν μπορούσα να αναπνεύσω» περιέγραψε όσα έζησε μιλώντας στην ιστοσελίδα Mediazona.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την ίδια μετά τη γροθιά που δέχθηκε μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα στο οποίο κρατήθηκε χωρίς να έχει πρόσβαση σε δικηγόρο για αρκετές ώρες πριν τελικά να αφεθεί ελεύθερη αφού της έγιναν συστάσεις.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί εσωτερική έρευνα με εκπρόσωπό του να δεσμεύεται ότι «όσοι είναι ένοχοι θα πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους».

Δείτε βίντεο: Κρεμλίνο: Δικαιολογήμενες οι γροθιές του αστυνομικού σε διαδηλώτρια που προκάλεσαν σοκ
Κρεμλίνο: Δικαιολογήμενες οι γροθιές του αστυνομικού σε διαδηλώτρια που προκάλεσαν σοκ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης