Συνεχίζεται το μυστήριο με τον θάνατο του Έπσταϊν: Δεν ανακοινώνει ακόμα αιτία ο ιατροδικαστής

Συνεχίζεται το μυστήριο με τον θάνατο του Έπσταϊν: Δεν ανακοινώνει ακόμα αιτία ο ιατροδικαστής

Υποστηρίζει ότι χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για να καθορίσει την αιτία θανάτου του 66χρονου δισεκατομμυριούχου χρηματιστή

eeeeeeppp
Δεν έχει τέλος το θρίλερ με τον θάνατο του δισεκατομμυριούχου χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος είχε καταδικαστεί για παιδεραστία και πρόσφατα είχε ξανασυλληφθεί με την κατηγορία ότι κακοποιούσε σεξουαλικά δεκάδες ανήλικες κοπέλες στη Φλόριντα και στη Νέα Υόρκη.

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, ο ιατροδικαστής ολοκλήρωσε την αυτοψία στη σορό του Έπσταϊν χωρίς, όμως, να ανακοινώνει το πόρισμά του καθώς, όπως ανακοίνωσε, χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για να καθορίσει την αιτία θανάτου.

Το NBC που επικαλείται αρκετές πηγές πληροφόρησης που ασχολούνται με την έρευνα γύρω από την υπόθεση, αναφέρει ότι η αυτοκτονία παραμένει η βασικότερη πιθανή αιτία θανάτου και ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποια ύποπτη κίνηση.

Ο 66χρονος χρηματιστής, μολονότι δύο εβδομάδες πριν τον θάνατό του είχε βρεθεί στο κελί του με σημάδια στον λαιμό του, δεν βρισκόταν υπό παρακολούθηση για ενδεχόμενη απόπειρα αυτοκτονίας ενώ, όπως αποκάλυψαν οι New York Times, οι διαδικασίες που προβλέπονται για την παρακολούθηση του κρατουμένου δεν τηρήθηκαν: ο έλεγχος που έπρεπε να γίνεται κάθε 30 λεπτά δεν έγιναν ποτέ και ο Έπσταϊν ήταν μόνος του στο κελί του, παρά το γεγονός ότι ο κανονισμός επιβάλει να υπάρχουν πάντα δύο κρατούμενοι σε ένα κελί.

Εντωμεταξύ η New York Post υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει βίντεο από τη στιγμή του θανάτου του Έπσταϊν καθώς οι κάμερες στη φυλακή στην οποία κρατείτο καταγράφουν την είσοδο κάθε κελιού αλλά όχι το εσωτερικό του.

Τις θεωρίες συνωμοσίας υποδαύλισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ  Ντόναλντ Τραμπ κάνοντας retweet βίντεο που δημοσίευσε ο κωμικός Τέρενς Ουίλιαμς όπου επιβεβαιωνόταν ότι ο Έπσταϊν «είχε πληροφορίες για τον (πρώην πρόεδρο) Μπιλ Κλίντον» υπονοώντας ότι αυτές θα μπορούσαν να συνδεθούν με τον θάνατό του.

Στο ίδιο συνωμοσιολογικό κλίμα πολλοί προέταξαν τις περίπου 2000 σελίδες των δικαστικών εγγράφων, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή, όπου περιγράφονται λεπτομερώς οι κατηγορίες κατά του Έπσταϊν από μια γυναίκα με το όνομα Βιρτζίνια Τζιαφρ.

Η γυναίκα ανέφερε τα ονόματα πολιτικών προσώπων με τα οποία την ανάγκασε, όπως κατήγγειλε, ο Έπσταϊν να συνάψει σεξουαλικές σχέσεις. Όλοι τους το αρνήθηκαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης