Χονγκ Κονγκ: Δακρυγόνα στη νέα τεράστια διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας

Χονγκ Κονγκ: Δακρυγόνα στη νέα τεράστια διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας

Οι σημερινές διαδηλώσεις έχουν ως κύριο αίτημα την πλήρη ανάκληση του νομοσχεδίου για τις εκδόσεις κατοίκων του Χονγκ Κονγκ στην Κίνα

21411840
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές διαδήλωσαν σήμερα, παρά την υπερβολική ζέστη στο Χονγκ Κονγκ, καθώς οι αντί-κυβερνητικές διαδηλώσεις δεν δείχνουν κάποιο σημάδι κάμψης, με τον θυμό για το νομοσχέδιο της έκδοσης κατοίκων στην Κίνα προκειμένου να δικαστούν, να εξοργίζει τους διαδηλωτές.

Αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι το νομοσχέδιο αυτό, αποτελεί διάβρωση των ελευθεριών τους, από το Πεκίνο.

Οι διαδηλωτές είχαν στόχο να φτάσουν στο ανώτατο δικαστήριο ώστε να ζητήσουν έρευνα για την άγρια καταστολή διαμαρτυρομένων με τη χρήση σφαιρών καουτσούκ και δακρυγόνων σε προηγούμενες κινητοποιήσεις. Αντ' αυτού η αστυνομία διέταξε τους διοργανωτές να ολοκληρώσουν την πορεία νωρίτερα, πριν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης.

Όμως, εκατοντάδες άνθρωποι αψήφησαν τις εντολές και έκαναν «παράκαμψη» ώστε να συγκεντρωθούν έξω από το συγκεκριμένο κτίριο, που έχει γίνει δύο φορές θέρετρο επεισοδίων τις τελευταίες βδομάδες και από το πρωί το είναι περικυκλωμένο από οδοφράγματα και πλήθος αστυνομικών με ασπίδες.

Η αστυνομία προχώρησε στην χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να διαλύσει τους συγκεντρωμένους.

ho0
Κλείσιμο



Εκατομμύρια διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους κατά το τελευταίο δίμηνο σε μία επίδειξη δύναμης άνευ προηγούμενου, κατά της επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ.

Πρόκειται για την χειρότερη κοινωνική αναταραχή που πλήττει την πρώην βρετανική αποικία από την επιστροφή της σε κινεζική διοίκηση, πριν από 22 χρόνια.

Οι σημερινές διαδηλώσεις έχουν ως κύριο αίτημα την πλήρη ανάκληση του νομοσχεδίου για τις εκδόσεις κατοίκων του Χονγκ Κονγκ στην Κίνα. Η εφαρμογή του νομοσχεδίου έχει ανασταλεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης