Βενεζουέλα: Πέντε νεκροί και 233 συλλήψεις ο απολογισμός των ταραχών

Βενεζουέλα: Πέντε νεκροί και 233 συλλήψεις ο απολογισμός των ταραχών

Παραμένει τεταμένη η ατμόσφαιρα στη χώρα της Λατινικής Αμερικής - Επιμένει ο Γκουαϊδό να καλεί τον λαό σε εξέγερση κατά του Μαδούρο

21066347
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 233 συνελήφθησαν στα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας, εν μέσω των κινητοποιήσεων στις οποίες κάλεσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας στην προσπάθειά του πυροδοτήσει στάση του στρατού εναντίον του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ χθες Δευτέρα.

«Έγιναν 233 συλλήψεις και πέντε άνθρωποι είναι νεκροί. Για όλες αυτές τις υποθέσεις διενεργούνται έρευνες», είπε ο Σάαμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Απολογισμός που είχε δημοσιοποιήσει μια ΜΚΟ έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς στα επεισόδια της Τρίτης και της Τετάρτης στη Βενεζουέλα.

Τα επεισόδια ξέσπασαν αφού ο Γκουαϊδό, που έχει αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος από την αρχή της χρονιάς, προέτρεψε τις ένοπλες δυνάμεις να στασιάσουν εναντίον της κυβέρνησης του Μαδούρο. Εμφανίστηκε την Τρίτη τα ξημερώματα κοντά σε στρατιωτική βάση στο Καράκας και διαβεβαίωσε ότι εξασφάλισε τη στήριξη μιας ομάδας στρατιωτικών που προσχώρησαν στο δικό του στρατόπεδο.

Η έκκληση του προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι απετράπη απόπειρα «πραξικοπήματος» και δεσμεύθηκε ότι οι «προδότες» θα τιμωρηθούν. Το επιτελείο εξέφρασε εκ νέου την πίστη του στον αρχηγό του Κράτους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης