Η Pepsi μήνυσε Ινδούς αγρότες επειδή καλλιεργούν τις «δικές της πατάτες»!

Η Pepsi μήνυσε Ινδούς αγρότες επειδή καλλιεργούν τις «δικές της πατάτες»!

Τελικά η εταιρία πρότεινε στους Ινδούς να ενταχθούν στο πρόγραμμά της και να καλλιεργούν τις πατάτες για λογαριασμό της

pepsi-anapsiktiko-pic
Με τέσσερις Ινδούς αγρότες τα έβαλε ο κολοσσός PepsiCo στην Ινδία: Τους μήνυσε γιατί καλλιεργούσαν την ποικιλία πατάτας από την οποία προέρχονται τα πασίγνωστα πατατάκια Lays, που ανήκουν στην εταιρία.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό, η PepsiCo προσφέρθηκε να αποσύρει την μήνυση, εφόσον οι αγρότες δεχτούν να ενταχθούν στο πρόγραμμά της και να συνεχίσουν να καλλιεργούν τις ίδιες πατάτες, όμως αυτή τη φορά για λογαριασμό της πολυεθνικής.

«Αυτό συζητήσαμε στο δικαστήριο» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας στο CNN. «Τους είπαμε, γιατί δεν έρχεστε στο πρόγραμμά μας και θα σας παρέχουμε εμείς τους σπόρους... Έιτε ελάτε, είτε καλλιεργήστε άλλες πατάτες. Ετσι θα αποσύρουμε τη μήνυση».

Ο αγρότες πάντως ζήτησαν χρόνο για να επεξεργαστούν την πρόταση της PepsiCo και το δικαστήριο θα συνεδριάσει για τις τελικές αποφάσεις στις 12 Ιουνίου.

Τα σωματεία των αγροτών και ακτιβιστές στάθηκαν στο πλευρό των αγροτών, καταγγέλλοντας την πολυεθνική για την πρακτική της, ενώ η εταιρία ζητά από τον κάθε αγρότη αποζημίωση ύψους 143.000 δολαρίων για διαφυγόντα κέρδη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης