Παναγία των Παρισίων: «Σε κατάσταση τοξικού απορρίμματος ο ναός» λέει οικολογική οργάνωση

21000725

Η οικολογική οργάνωση εκτιμά ότι η μετά την πυρκαγιά ο ναός βρίσκεται σε κατάσταση τοξικού απορρίμματος, λόγω των συγκεντρώσεων μολύβδου - Ζητά την άμεση απορρύπανσή του

Η οικολογική οργάνωση Ρομπέν των Δασών ζήτησε σήμερα την απορρύπανση της Παναγίας των Παρισίων, εκτιμώντας ότι ο καθεδρικός ναός είναι πλέον "σε κατάσταση τοξικού απορρίμματος" κυρίως λόγω της τήξης του μολύβδου κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.

Μετά την τήξη τουλάχιστον 300 τόνων μολύβδου μέσα στον διάκοσμο του βέλους και στην οροφή, το κτίριο της Νοτρ-Νταμ είναι ένας μολυσμένος χώρος, δήλωσε η μη κυβερνητική οργάνωση, ζητώντας να καταρτιστεί κατάλογος με όλες τις τοξικές ουσίες που υπάρχουν μέσα στο κτίριο. Ο καθεδρικός ναός είναι σήμερα σε "κατάσταση τοξικού απορρίμματος", τονίζει η μκο, ζητώντας να καταρτιστεί μια "χαρτογράφηση με όλες τις τοξικές ουσίες" που ανιχνεύονται μέσα στο κτίριο.

Τα νερά από την κατάσβεση, οι στάχτες, οι καπνοί, οι σοβάδες στο πάτωμα και μέσα στα υπέργεια μέρη πρέπει να χαρακτηριστούν, να διαβαθμιστούν, να ταξινομηθούν, να ομαδοποιηθούν και να μεταφερθούν σε νόμιμους χώρους για να αποθηκευτούν και εξουδετερωθούν", αφού έχει ήδη εξασφαλιστεί η ασφάλεια για τους εργαζόμενους, πρόσθεσε η οργάνωση Ρομπέν των Δασών, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για τους πυροσβέστες που μετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Πριν από την πρόσκληση υποβολής προσφορών για τον σχεδιασμό ενός νέου βέλους, πρέπει να υπάρξει πρόσκληση υποβολής προσφορών για την απορρύπανση αυτού που μπορεί να θεωρηθεί προσωρινά ότι είναι "μια βιομηχανική έρημος".

Η οργάνωση που δημοσιεύει τακτικά εκθέσεις για μολυσμένα εδάφη, κυρίως από υδρογονάνθρακες ή μόλυβδο, εκτιμά ότι "ένας κίνδυνος μολύβδου βαρύνει πλέον την περιοχή Ιλ ντε λα Σιτέ, στο κέντρο του Παρισιού, και τα ιζήματα του Σηκουάνα", επικαλούμενη πιθανές ποσότητες σωματιδίων μολύβδου που θα εισπνέουν οι κάτοικοι για μήνες αν όχι χρόνια".

Ζητεί επίσης η οργάνωση για τον έλεγχο της ποιότητας του αέρα Airparif να εξοπλιστεί και να αναλάβει τη μέτρηση στην ατμόσφαιρα του μολύβδου και άλλων εκλυόμενων στοιχείων από την πυρκαγιά.

Η Airparif είχε ανακοινώσει το βράδυ της Τρίτης ότι δεν είχε επισημάνει υπέρβαση του ορίου των κοινών ατμοσφαιρικών ρύπων, συγκεκριμένα των λεπτών σωματιδίων, μετά την πυρκαγιά, γεγονός που πιθανόν υποδήλωνε μια πολύ τοπική ρύπανση. Ωστόσο, η οργάνωση είχε διευκρινίσει ότι δεν έχει τα μέσα ούτε την εντολή να υλοποιεί ειδικά μέτρα για την αποτίμηση της επίδρασης τοπικά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

handle

Οι φουτουριστικές, αποσπώμενες χειρολαβές που η Tesla εξοπλίζει το Model S θεωρούνται υπεύθυνες για το θάνατο ενός οδηγού, ανοίγοντας τη συζήτηση για το πόσο ασφαλείς είναι τελικά αυτά τα νέου τύπου χερούλια.

livanos_

Το κίνημα διαμαρτυρίας εμφανίζει σημάδια αναζωπύρωσης στη Βηρυτό, όπου έχουν αυξηθεί από τα ξημερώματα τα οδοφράγματα που έχουν στήσει διαδηλωτές στον δρόμο που οδηγεί στο κέντρο της πόλης - Ο στρατός ξεκίνησε να κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους

north_yungas_2

Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο συνδέει την Λα Παζ με την Γιούνγκας και παραμένει ένα αφιλόξενο μονοπάτι όπου εκατοντάδες οδηγοί έχασαν την ζωή τους

france_ar

Το άτομο φέρεται να εμποδίζει την είσοδο στο κτίριο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για την ύπαρξη στον χώρο απειλητικών συνθημάτων στα αραβικά - «Το μουσείο θα γίνει κόλαση» γράφει μία από αυτές σύμφωνα με αστυνομική πηγή

1